Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28"— Transkript prezentace:

1 Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
Prezentace školy

2 Proč studovat na sportovním gymnáziu

3 Stručně o historii školy
sportovní gymnázium je jedinou státní školou svého typu v Plzeňském kraji škola v roce 1993 navázala na dosavadní Krajskou sportovní školu v Plzni od školního roku 1991/1992 vznikala nová koncepce gymnaziální části sportovní školy v roce 1993 restrukturalizace završena změnou v označení a názvu školy na Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 speciální zaměření školy je na tělesnou výchovu - sportovní přípravu v roce 1994 zavedeno i víceleté gymnázium

4 Obory vzdělání Čtyřleté gymnázium
79-42-K/41 Gymnázium se sportovní přípravou (atletika, judo, sportovní střelba, plavání, tenis, volejbal - dívky), třída A 79-41-K/41 Gymnázium (všechny druhy sportu), třída B Osmileté gymnázium 79-41-K/81 Gymnázium (všechny druhy sportu), Prima

5 Sportovní gymnázium nabízí
možnost skloubit studium gymnázia a sport výuka podle ŠVP „Gymnázium – vstupní brána na vysokou školu“ vytvořeného v souladu s RVP pro gymnázia se systémem povinně volitelných předmětů odborné vzdělání je dáno povinně volitelnými předměty teorie sportovní přípravy nebo programování (z předmětů mohou žáci maturovat) Žáci se mohou zapojit do činnosti zájmových kroužků (historického, ekologického a kroužku latiny)

6 Sportovní gymnázium nabízí
získat kvalitní znalosti v cizích jazycích (angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština) možnost regenerace, podvodních masáží účastnit se letních a zimních výcvikových kurzů, odborných soutěží, tematických exkurzí v ČR i v zahraničí obědy ve školní jídelně možnost ubytování na blízkém internátě se zajištěním  celodenního stravování

7 Organizace výuky na gymnáziu
79-42-K/41 Gymnázium se sportovní přípravou (atletika, judo, sportovní střelba, plavání, tenis, volejbal dívky), třída A Gymnázium ze svých finančních prostředků zajišťuje všestrannou a speciální sportovní přípravu. Účast a trenérské vedení žáků na soutěžích zajišťují sportovní kluby, ve kterých jsou žáci členy. Na trenérském vedení žáků školy na soutěžích může klub spolupracovat s trenéry školy.

8 Organizace výuky na gymnáziu
79-41-K/41 Gymnázium (všechny druhy sportu), čtyřleté studium, třída B 79-41-K/81 Gymnázium (všechny druhy sportu), osmileté studium, Prima Gymnázium se spolupodílí se sportovním klubem na rozvoji talentu žáků. Ze svých finančních prostředků zajišťuje všeobecnou sportovní přípravu. Sportovní kluby zabezpečují svými trenéry v odpoledních hodinách speciální sportovní přípravu.

9 Žáci využívají účelně a moderně zařízenou školní budovu
školní sportovní halu s palubovou podlahou judo-tělocvičnu s odpruženou podlahou a se speciálními žíněnkami tatami běžecký třídráhový tunel s tartanovým povrchem a doskočištěm dvě účelně vybavené posilovny místnost pro regeneraci

10 Žáci využívají dvě učebny výpočetní techniky s moderními počítači a s celodenním přístupem na vysokorychlostní internet speciálně vybavené odborné učebny a laboratoře pro výuku chemie, biologie, fyziky a dalších předmětů žákovskou knihovnu a studovnu otevřené tenisové kurty a plavecký bazén v blízkosti školy

11 Budova školy Zmodernizovaná školní budova s tělocvičnami, běžeckým
tunelem, posilovnami, místností pro regeneraci a účelně vybavenými učebnami slouží ke vzdělávacím a sportovním aktivitám žáků.

12 Velká tělocvična Tělocvična s palubovou podlahou je celodenně využívaná pro sportovní přípravu, výuku tělesné výchovy a o víkendech pro sportovní zápolení.

13 Malá tělocvična Tělocvična je celoplošně vybavena žíněnkami pro judo ležícími na odpružené podlaze. Jsou zde kruhy, hrazdičky, duchny, judistické lano a jiné vybavení, které dává ideální podmínky pro sportovní přípravu judistů a další aktivity.

14 Běžecký tunel Běžecký třídráhový tunel s tartanovým povrchem a doskočištěm slouží pro sportovní přípravu atletů a pro výuku tělesné výchovy.

15 Dvě posilovny Posilovny jsou vybaveny moderními posilovacími stroji.
Žáci posilovny využívají také v době osobního volna.

16 Učebny výpočetní techniky
Dvě učebny výpočetní techniky jsou vybaveny po hardwarové stránce na vysoké úrovni, žáci mají celodenní přístup na vysokorychlostní internet.

17 Učebna chemie Účelně vybavená učebna chemie s didaktickou technikou slouží pro výuku a laboratorní práce.

18 Učebna biologie V učebně biologie s technickým vybavením a bohatou sbírkou pomůcek probíhá výuka předmětu a laboratorní práce.

19 Učebna fyziky Učebna fyziky s rozvedením elektrického proudu, účelně umístěnými pomůckami a s odbornou knihovnou má možnost zatemnění místnosti a promítání.

20 Učebna dějepisu – zeměpisu
Odborná učebna s množstvím pomůcek a map je využívána při výuce dějepisu, zeměpisu a základů společenských věd. Učebna je vybavena televizí, videem, dataprojektorem a notebookem.

21 Učebny cizích jazyků Při výuce cizích jazyků je používána audio
a video technika, nástěnné obrazy a tabule, k dispozici je fond cizojazyčné literatury a časopisů.

22 Učebna hudební výchovy
Učebna HV je vybavena hudebními nástroji, kvalitní zvukovou technikou a dalšími didaktickými pomůckami. Místnost je odhlučněna.

23 Učebna výtvarné výchovy
Učebna výtvarné výchovy dává prostor pro uplatnění různých výtvarných technik v práci žáků. Je vybavena potřebným výtvarnickým materiálem.

24 Školní knihovna a studovna
Žákovská knihovna a studovna umožňuje přístup žáků k informacím z nejrůznějších oborů. K dispozici je přístup na internet. Je využívána po celý den.


Stáhnout ppt "Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28"

Podobné prezentace


Reklamy Google