Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborník ve školní praxi

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborník ve školní praxi"— Transkript prezentace:

1 Odborník ve školní praxi
Seminář „Badatelská činnost žáků mateřských, základních, středních a vysokých škol” 28. února 2019 Odborník ve školní praxi Jana Harmanová ředitelka EDUCATION WORLD 2015, s.r.o. GSM:

2 Odborník ve školní praxi

3 Odborník ve školní praxi

4 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností
Příklad dobré praxe – Best praktices Jak to „best“ vlastně začalo – na počátku musí být problém! projekt-logoped-ve-skolni-praxi Vzorová škola: Základní škola, Ostrava-Poruba, J. Valčíka 4411, p. o. v pilotním projektu „Logoped ve školní praxi“, který spatřil světlo světa na počátku školního roku 2018/2019. Tento projekt má své nezaměnitelné místo ve vzdělávání, které spočívá v inspiraci správného vyjadřování dětí. Projekt vychází ze znalostí a zkušeností odborníků z řad logopedů a jeho cílem je zkvalitnit výuku žáků prvních tříd zejména v oblasti řečových dovedností a osvojení rodného jazyka. Mgr. Dagmar Ježíková, která v letošním školním roce vyučuje první třídu má už svého odborníka z praxe do výuky,, projekt naplňuje Strategii digitálního vzdělávání do roku zapojením moderních technologií do výuky je cílem MŠMT. Více informací o pilotním projektu na internetovém serveru školy:

5 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností
Jak nám to funguje? Dosavadní běžná výuka je obohacována digitálním vzdělávacím systémem. Prvňáčci se hravou formou seznamují s elektronickou výukou, která obsahuje vizuální text se zvukovými nahrávkami a zábavná cvičení. Školu navštěvuje také známá odbornice doc. Mgr. Eva Zezulková, Ph.D., která vyučuje na Ostravské univerzitě, kde je členkou katedry speciální pedagogiky. Docentka Eva Zezulková vysoce hodnotí tu skutečnost, že děti jsou ve třídě, pracují s učebnicemi, na které jsou zvyklé, a v podstatě ani neví, že se uskutečňuje depistáž logopedky.

6 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

7 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností Mgr
Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností Mgr. Eva Kamenčáková je klinickou logopedkou z Prahy. MMmMgr.M

8 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

9 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

10 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

11 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

12 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

13 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

14 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

15 Komunikační dovednosti a jejich propojení s digitální gramotností

16 Odborník ve školní praxi bez digitalizace nemá smysl
Prezentace žákovské badatelské práce musí mít v současné době vysokou úroveň. Tuto úroveň nám umožňuje lidský potenciál propojený s Hi –Tech, kterým je vzdělávací systémem JOKRYS©. Odpovězte si na tyto otázky: Jak probíhají vaše konzultace s žákem? Máte odborníka z praxe s nimž vy i žák práci konzultujete? Probíhá spolupráce elektronicky? Vkládáte komentáře, kterými směřujete žáka k jeho úspěšné prezentaci? Spolupracujete s kolegy např. s učitelem českého jazyka, který poskytne jazykovou korekturu? Věnujete svou pozornost typografické úpravě prezentace? Má žák šanci svou prezentaci předvést a poslechnout si sebe sama, případně se i vidět?

17 Odborník ve školní praxi bez digitalizace nemá smysl
Kdo s žákem analyzuje jeho verbální i nonverbální projev? Stačíte vůbec na to? Máte na to dostatek času? Proč jste si dosud nepořídili odborníka z praxe? V rámci „Šablon“ lze žádat o „Zapojení odborníka z praxe do výuky“. Cílem je prohloubit spolupráci pedagogických pracovníků škol a odborníků z praxe i v rámci všeobecně-vzdělávacích předmětů. Aktivita je určena pro pedagoga školy a odborníka z praxe, kteří společně naplánují a zrealizují 10 vyučovacích hodin v průběhu 10 po sobě jdoucích měsíců, ve kterých probíhá výuka. Co připravujeme Ve spolupráci se Střední školou teleinformatiky v Ostravě budeme pořádat pravidelná setkávání učitelů - „DIGIFóRum – vtipná výuka“.

18 „Přes všechnu složitost inovačních procesů jsem přesvědčena, že spolupráce s odborníkem z praxe se školám vyplatí. Ovšem bez bezpečného digitálního prostředí je tato spolupráce kontraproduktivní…“ Děkuji za pozornost Jana Harmanová ředitelka EDUCATION WORLD 2015, s.r.o. GSM:


Stáhnout ppt "Odborník ve školní praxi"

Podobné prezentace


Reklamy Google