(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Příprava na svaté přijímání Falešné představy. Příprava na svaté přijímání Falešné představy • Protože se to tak dělá chybí odpověď na „proč“ chybí živý.
1.1 Hygienické návyky při psaní a čtení
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Slovníček pojmů Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
Naše zvolená průřezová témata
Režim dne.
CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Jednoduché vyhledávání – Jednoduchý uživatel Bc. Helena Selucká Knihovna Jiřího Mahena v Brně sekce IVU: Čtenářská gramotnost.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Didaktické zásady výuky přírodopisu
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN!. „Bez ohledu na to, kolik máš práce, ta nejdůležitější věc, kterou můžeš učinit pro budoucnost svého dítěte, je.
(komentovaný přehled)
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Zdravá škola.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Druhy mezilidských vztahů Číslo DUM: VY_52_INOVACE_69_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Alternativní a augmentativní komunikace
Průřezová témata.
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
ODLIŠUJEME SE OD OSTATNÍCH ŽIVOČICHŮ
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Naším cílem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině a podporovat širší přístup dětí a mládeže ke kulturním statkům. Předčítání.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
Prezentace metodických materiálů a pomůcek
PROGRAM ZAČÍT SPOLU  V programu Začít spolu je kladen důraz na vlastní volbu dítěte, na výchovu ke zvídavému zájmu o učení a k řešení problémů, na komunikaci.
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Příčiny neúspěchu žáků Jana Míková. John Holt: „Proč děti neprospívají“ John Holt: „Proč děti neprospívají“ Bojí se, nudí a jsou zmatené Bojí se, nudí.
MLADŠÍ ŠKOLNÍ VĚK Zittová, Pospíchalová, V7A. období: 6 – 11 let ústup egocentrismu – rozvoj schopnosti spolupráce chápání abstraktních a specifických.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR. O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Vnímání, pamět, myšlení. Vnímání jak, čím, co? senzorické stádium, syntetické stadium (třídění a interpretace) co vnímání ovlivňuje postoje, emoce, očekávání,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Mgr.Michal Vičar Emoční inteligence.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Paměť, pozornost, Sociabilita
PROFESE UČITELE Radek Šír.
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Šachový kroužek DDM Větrník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ - VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
ČTENÍ JE ZÁBAVA CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Mgr. Helena Hubatková Selucká VIKBB35 Podpora čtenářství – podzim 2013
DĚTI NOVÉ DOBY – INDIGOVÉ DĚTI
ČTENÍ JE ZÁBAVA CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM
HLEDEJ VÝROBKY K RŮZNÝM PROFESÍM.
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
Pedagogická knihovna.
Jak uhlík přišel na svět
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
České děti a mládež jako čtenáři 2017
Edukační (výchovné a vzdělávací) cíle
Transkript prezentace:

(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním rozvoji dítěte učí morálním hodnotám, napomáhá při výchově rozvíjí jazyk, paměť a představivost, učí myšlení formuje čtecí návyky a podporuje získávání vědomostí po celý život rozšiřuje znalosti, zlepšuje soustředění, usnadňuje učení je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dítěte.

Každodenní čtení dítěti pro radost je: nejúčinnější metodou výchovy čtenáře - člověka člověka - samostatně uvažujícího, s rozsáhlými vědomostmi, které je sám schopen dále rozšiřovat. člověka - kulturního, jenž postupuje eticky člověka - s představivostí, který si v životě umí poradit rozumem, nikoli silou

Pravidelné čtení dětem…? Pravidelné čtení dětí…? je dnes důležitější než kdy dříve, protože :….(pokus se zapsat alespoň tři argumenty tohoto tvrzení) ………………………………………………… ………………………………………… ……………………………………………………

SHRNUTÍ Množství informací lavinovitě narůstá. Kdo nečte, nebude stačit změnám současného života. Čtení chrání děti před závislostí na televizi a počítačích. Čtení je dobrou alternativou falešných hodnot masové kultury. Návyky, postoje a žebříček hodnot se utvářejí již v dětství.

Kontakt s živým slovem vytlačila televize, jejímž nástrojem není jazyk, ale obraz. Výsledkem je čím dál horší znalost jazyka, přičemž ten je nástrojem myšlení - a to i matematického! Láska ke knize by měla být rozvíjena již v dětství, a to pravidelným hlasitým předčítáním.