Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
PŘEDPOKLADY ÚSPĚCHU NA TRZÍCH V GLOBÁLNÍM SVĚTĚ
Černoch Michal Školoudová Lenka
Dopravní nehody dětí v roce 2013 a
Trendy finančních produktů ČLFA
J APONSKÁ EKONOMIKA Poválečný ekonomický zázrak. J APONSKO OBECNĚ Ostrovní stát, 4 hlavní ostrovy Hlavní město: Tokyo Počet obyvatel: 127,4 mil (10.)
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Strukturální indikátory vztahující se k Lisabonskému procesu
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
 Škola: ZŠ, ul. L. Kuby 48, České Budějovice  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání, druhý stupeň  Předmět: Občanská výchova  Ročník: 8,9 
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové trhy
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Reporting udržitelného rozvoje - nový pohled na těžební činnost.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Seznam doporučené literatury
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
10. dubna 2013 Roztoky Prahy. Naši členové Minulost, současnost a budoucnost obchodu s TZB  Několik poznámek k 20. výročí založení Asociace odborných.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Elektronické odbavování cestujících v IDS v ČR- příprava národního standardu květen 2013 INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Technologické platformy a dopravní výzkum
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
1 Přechodná období ČR po vstupu do EU VŠFS – kombinované studium Veřejná správa
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Pojišťování exportu do rizikových teritorií Hana Hikelová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
Stupeň rozvoje států světa
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Žofínské fórum.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Ruská federace x WTO a OECD
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
2.Marketingové prostředí
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Ekonomika Riskuj. Ekonomika Riskuj Předmět ekonomie a ekonomiky Ekonomické systémy Potřeby Makroekonomie a mikroekonomie.
Kuba – Česká republika perspektivy obchodních vztahů
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Jemen „Arabia Felix“ Teritoriální setkání ICC ČR 3. září 2013

Česká společnost zaměřená na podnikání v letectví Založena v roce 1993 holdingem AERO letecké podniky O roku 2009 součást skupiny MESIT holding a.s. Hlavní činností je podpora provozu letounů L-39 a L-410 Doplňující programy jsou zaměřeny na: - modernizace letounů - simulační a výcvikové technologie - letištní vybavení AERO TRADE a.s. - představení Jemen 2

Tradiční vztahy z dob R-U monarchie i 1.Republiky 24 milionová populace Zemědělství >> 90 % zaměstnanosti HDP na obyvatele USD (2012) Ekonomika s budoucím potenciálem Země zapojená do boji se světových terorizmem Stabilní vývoj po „Arabském jaru 2011“ Proč obchodovat s Jemenem ? Jemen 3

V letech dodány letouny L-39C V letech dodány letouny Z-242 V letech dodány simulátory TL-39 a TL-242 České projekty v Jemenu Jemen 4

Dodávky náhradních dílů pro L-39 Účast v tendrech CAMA na modernizaci letišť Projekty AERO TRADE v Jemenu Jemen 5

Zboží z Česko-Slovenska má obecně dobrou tradici (Škoda, Tatra, Zbrojovka ) Požadavek dobré kvality a konkurenční ceny (srovnatelné s asijskými výrobky) Výběr dobrého a spolehlivého obchodního zástupce Podpora ZÚ ČR v Abu Dhabí, honorárního konzulátu v Sana´a i velvyslanectví Jemenu v Praze Najít vhodnou banku působící v regionu. Jak proniknout na trh ? Jemen 6

Dopravní systémy (vozidla již úspěšně řešena) Rozvoj těžby plynu (má nahradit tenčící se zásoby nafty) Rozvoj infrastruktury (stavěli jsme silnice...) Zemědělství.....) Vzdělávání na všech úrovních (LF Olomouc). Obrovský potenciál pro turistiku S čím se prezentovat v Jemenu ? Jemen 7

Žvýkání kátu......Catha edulis Tisíciletá tradice Účinky méně škodlivé než tabák a alkohol Společenská záležitost Zvláštnosti obchodu v Jemenu. Jemen 8

Chybí informace. ČR uzavřela ZÚ. Bezpečnostní situace v zemi. Rizikovost (EGAP 7, S & P, Moody nezařazují) Překážky obchodu v Jemenu. Jemen 9

-Bezpečnost -Únosy -Cestování -Oblékání -Strava a voda Mediální obraz, mýty a realita..... Jemen 10

Letem Jemenem....Sana´a Jemen 11

Letem Jemenem Kamaran Jemen 12

Letem Jemenem Mokka Jemen 13

Letem Jemenem....úžina s Afrikou Jemen 14

Letem Jemenem Aden Jemen 15

Letem Jemenem Aden Jemen 16

a typ pro volby 2013 Jemen 17

Děkuji za pozornost a přeji hodně úspěchů v Jemenu. Dotazy a další informace: Jemen 18