Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské."— Transkript prezentace:

1 INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské fórum 2. března 2009

2 INEKON GROUP– Základní fakta INEKON GROUP je profesionálem s mezinárodními kontakty a komplexními službami, který dokáže vyjít vstříc přáním svých partnerů. ČESKÝ GLOBÁLNĚ ZAMĚŘENÝ OBCHODNĚ – VÝROBNÍ HOLDING Skupina INEKON vznikla jako ryze soukromá česká firma v roce 1990. Z počátečních obchodních aktivit – hlavně vývozu kolejových vozidel a dovozu surovin pro chemický průmysl se postupně rozrostla v obchodně–výrobní holding zaměřený na čtyři hlavní oblasti podnikání: Kolejová vozidla ChemieSoftwarové programy Tramvaje Lokomotivy a vagony Kolejové svršky Městské dopravní systémy Cementárny Elektrárny Čistírny odpadních vod Autokosmetika Bussines Navigation Výrobky pro sport Lepidla Hnojiva Prostředky pro úklid Podnikové plánování Řízení ziskovosti Strategické projekty Investiční celky

3 INEKON GROUP – Obchody s Asií Celkový objem poptávek a zakázek, jejichž realizaci Inekon v současnosti v Asii připravuje, dosahuje bezmála 700 milionů eur. Asijské země jsou příležitostí k navázání obchodních vztahů v oblasti stavebnictví, dopravy a infrastruktury obecně. Jde o jedno z klíčových teritorií pro nové zakázky. Inekon zde již má řadu partnerů. Vietnam Gruzie Ázerbajdžán Sýrie Irák Tádžkistán Ruská federace Irán Jordánsko Filipíny Mongolsko Malajsko Indie Kazachstán Turkmenistán

4 INEKON GROUP – VIETNAM Na realizaci zakázky má negativní vliv světová finanční krize. Ovlivnila vznik hypoteční krize ve Vietnamu, v jejímž důsledku poklesly tržní ceny nemovitostí. Jimi však investor ručí bankám, které projekt nové cementárny financují. Z tohoto důvodu si banky vyžádaly dozajištění bonity investora, což znamenalo navýšení počtu akcionářů a zdržení realizace projektu. Podobná situace je u projektů realizovaných v Ruské federaci, Tádžkistánu, ale i mimo Asii např. v Egyptě. Velkým přínosem pro zahraniční obchod České republiky je výstavba cementárny ve Vietnamu. Podpis kontraktu v hodnotě 115 mil. eur znamenal zásadní průlom ve stagnujícím obchodním styku s Vietnamskou socialistickou republikou v oblasti průmyslových investičních celků.

5 INEKON GROUP – LOKOMOTIVY V současnosti INEKON GROUP jedná o dodávkách nových lokomotiv a o projektech modernizací motorových lokomotiv v řadě dalších asijských zemí. INEKON GROUP je tradičním dodavatelem kolejových vozidel. České lokomotivy jezdí díky němu v Rusku či Kambodži. Zajišťuje dodávky náhradních dílů do Vietnamu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Sýrie apod. Největší zakázku na 200 lokomotiv pro Rusko získal INEKON krátce po svém založení – v roce 1991. Řadu let spolupracuje na modernizacích elektrických stejnosměrných lokomotiv v Gruzii. K zakázce z roku 2001 se připojily další s realizací v druhé polovině letošního roku. Společně s Elektrovozostrojitelnym zavodom pracuje Inekon rovněž na projektu nové dvou-systémové elektrické lokomotivy.

6 Finanční krize a její vliv Peníze jsou dražší Produkty jsou levnější Přežijí jen ekonomicky silní Detaily rozhodují více než jindy Marže jsou nižší Výroba je omezená A Inekon Group? Vsadil na rozmanitost oborů a oblastí v podnikání V případě útlumu jedné aktivity dokáže být úspěšný jinde Nabízí partnerům vzájemně se doplňující služby na vysoké úrovni Dokáže i v době krize zajistit financování projektů Je silným a stabilním partnerem, který dokáže svým zákazníkům otevřít dveře a posílit jejich postavení na domácích i světových trzích.

7 DĚKUJI ZA POZORNOST VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA


Stáhnout ppt "INEKON GROUP, a.s. VSTŘÍCNOST KOMPLEXNOST NADNÁRODNOST AKCELERACE PROFESIONALITA Josef Hušek, generální ředitel a předseda představenstva Česko-asijské."

Podobné prezentace


Reklamy Google