Holandsko a jeho symboly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les.
Advertisements

Zeměpis na našem gymnáziu
JACOB.
Původní místní plemeno, na jeho vzniku se pravděpodobně podílelo i plemeno Orkney, Soay a Spælsau, které na Shetlandské ostrovy přivezli Vikingové před.
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
MS EXCEL 2007 Tabulkový procesor. Máte před sebou nejnovější verzi aplikace Excel. Při jejím otevření uvidíte známé listy, na něž jste zvyklí, ale horní.
představuje novinku na českém trhu
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Invazivní druhy Zpracovaly: Lucie Janýšková, Eva Vavříková, Magdaléna Hofrová, Marie Balová, Diana Jurčáková.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Belgie.
Evropský kolonialismus
Západní Evropa.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_001
VY_32_INOVACE_01 Asie - úvod do Asie
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
BENELUX 2. listopadu 2005.
Nizozemsko Káťa Krejčí.
NIZOZEMSKO.
Holandsko.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
Česnek Allium sativum. Popis Jedná se o vytrvalé (vzácněji dvouleté) podzemní byliny, převážně s cibulemi různých vlastností. Někdy jsou jednoduché, jindy.
Náboženství Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Košvancová. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ČÍNA.
Chryzantémy.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
Finsko Suomen tasavalta.
Čeleď: Břízovité Mají řapíkaté listy, s pilovitým okrajem čepele
ASIE - Tibet. ASIE - Tibet OBSAH Mapa Základní informace Sídla Náboženství Vlna sebeupalování Zajímavosti.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
ÚSTECKÝ KRAJ Rozloha: km 2 Počet obyvatel: Počet obcí: 354.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Zemětřesení.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: StátyEvropy1 Ověření ve výuce: Třída:
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_9.ročník 14_Východní Asie Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_12_INOVACE_22_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_KOSMOVA KRONIKA ČÍSLO PROJEKTU:
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Velká Británie.
Koně Arabský plnokrevník
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SUBTROPICKÉ A TROPICKÉ OVOCE
Internet – historie, možnosti připojení
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_06_Západní_státy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor: Mgr.
Větrné mlýny na Slovácku
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dějiny Austrálie
OHNISKA NEKLIDU V SOUČASNÉM SVĚTĚ
Transkript prezentace:

Holandsko a jeho symboly

První symbol Sýry- Edammer (eidamský), Gouda (goudský) a mnoho dalších, krajových. Tyto tvrdé sýry se v posledních letech objevují i různě ochucené, S větším výskytem chovu ovcí a koz se do obliby dostávají

Druhý symbol Dřeváky- v Holandsku se do nich místní lidé obouvají už po staletí a dodnes jim slouží. Jsou pro holandsko velmi důležité.

Třetí symbol Tulipány- je známo přibližně 100 až 150 druhů tulipánů. Původní oblastí výskytu tulipánů je pravděpodobně Čína, konkrétně jižní svahy. Odtud se květina rozšířila (pravděpodobně obchodními karavanami) do Turecka, severní Afriky, Íránu, na východě do Japonska, A dále do Severní Evropy Zejména do Holandska

Čtvrtý symbol Jsou větrné mlýny-Holandsko je jak známo krajinou velmi rovinatou, mlýny zde uvidíte na každém kroku. Nejsou to ovšem pouze historické mlýny, které vás zde mohou okouzlit. V současné době je v Holandsku situováno přes tisíc funkčních mlýnů .

Konec prezentace Doufám že se vám malý výlet do Holandska líbil a děkuji za pozornost . informace z google a wikipedie.