Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les."— Transkript prezentace:

1 LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les

2 LISTNATÝ LES Je obvykle les, ve kterým množství převážně opadavých listnatých stromů přesahuje 75%. zbytek tvoří lesy jehličnaté. Listnaté lesy tvořily ve střední Evropě do poloviny 18.století převážnou část.

3 BŘÍZA BĚLOKORÁ Také bříza bradavičnatá nebo bříza bílá je listnatá dřevina čeledi břízovitých. Je to zdaleka nejhojnější druh břízy v Evropě. Je rozšířená od jižní Evropy až na sever, kde se nachází Alpském pohoří Evropy.

4 HABR OBECNÝ Dorůstá výšky 25 m Je statný listnatý strom
Řadí se do čeledi habrovité Kmen je pokryt hladkou šedou kůrou. Jeho původní areál zahrnuje, Evropu, Kavkaz a Asii od Turecka po Írán. Listy jsou střídavé a květy jsou jednopohlavné.

5 KAŠTANOVNÍK SETÝ Nazývaný též kaštanovník jedlý
Je opadavý listnatý strom z čeledi bukovitých Plod je známá pochoudka po celé Evropě Nejvíce se pěstuje v jížní Evropě a přední Asii Strom kaštanovníku setého dorůstá do výšky 20-25m.

6 VRBA BÍLÁ Je jeden z nejrozšířenějších druhů vrb pocházejících z Evropy a střední Asie, roste také v severní Africe Je to statný opadavý listnatý strom rostoucí na vlhkých půdách a dosahující až 30m průměr kmene může přesáhnout 1 metr.

7 TOPOL ČERNÝ Listnatý opadavý strom s čeledi vrbovitých dorůstá výšky až kolem 30m, dožívá se až několika staletí Plody topolu jsou tobolky, které jsou tlusté, zašpičatělé, zelenavě hnědé, lysé, zřetelně stopkaté.

8 V lese jsme začali na skládce skončíme

9 CHRAŇTE LESY Díky lesu máme dostatek kyslíku abychom přežili.
Když lesy vykácíme zemřeme.

10 CHRAŇTE LESY !!Chraňte lesy aspoň pro ten váš život.!!

11 NÁŠ NÁZOR Naše skupina si myslí že chránit lesy má cenu alespoň pro náš život a věříme že celý svět by chtěl zachránit alespoň kousek lesa

12 !!CHRAŇTE LESY STOJÍ TO ZA TO !!

13 ZÁVĚR NASHLEDANOU Isabella ELICEROVÁ Jan HRUBÝ


Stáhnout ppt "LISTNATÉ LESY Skupina: Elicerová a Hrubý Téma: Listnatý les."

Podobné prezentace


Reklamy Google