Ústav biochemie, chemie a biofyziky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osteoporóza Role potravy v prevenci i léčbě
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
3. MARTÍNKOVSKÝ KOŠT PÁLENEK Konaný ve dnech 18. –
Představení zajímavých projektů OPVK
Fórum zaměřené na informační a komunikační technologie
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Stanovení počtu vybraných indikátorových mikroorganismů v potravinách pomocí automatizované metody TEMPO® Mikrobiologie potravin, IV. ročník Ústav hygieny.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Biopotraviny ve školním stravování
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Staphylococcus aureus
Projekt podpořený OP Rybářství Opatření 3.1. Společné činnosti Vývoj výrobku na bázi strojně děleného masa.
Mikrobiologické požadavky
VÝŽIVA – MÝTY A SKUTEČNOST
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: červen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Praktická analytická chemie
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: únor 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hygienická problematika produkce zpracování a prodeje medu
KONFERENCE OPTIMED.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Potraviny rostlinného původu
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i.
Nejčastější závady v označování
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů.
Senzorická analýza Katedra kvality zemědělských produktů Ing. Lenka Zárubová.
[ 1 ] RNDr. Olga Hanzlíčková © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv RNDr. Olga Hanzlíčková vedoucí sekce dozoru Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Vliv Improvacu na kvalitu vepřového masa Cesty vedoucí k dosažení rentabilního chovu prasat Národní výstava hospodářských zvířat a hospodářské techniky.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Úvod do předmětu a organizace výuky
CHEMIE - Disacharidy Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Poživatiny, potraviny, pochutiny a nápoje
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
KATEDRA FINANČNÍHO PRÁVA A NÁRODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
? LABORATOŘ ANALÝZY POTRAVIN A PŘÍRODNÍCH PRODUKTŮ (N323003)
ZEM Ě D Ě LSKÝ PR Ů MYSL Karafiátová Jana. Zemědělství je nedílnou součástí hospodářství Důležité nejen ve výrobě potravin a zemědělských produktů, ale.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Úvod do předmětu a organizace výuky
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Statistika a výpočetní technika
Transkript prezentace:

Ústav biochemie, chemie a biofyziky - 2110 MVDr. Jiří Bednář, Ph.D. prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. Irena Holubová MVDr. Vladimír Kopřiva, Ph.D. Doc. MVDr. Ladislav Malota, CSc. RNDr. Jiří Vítek, CSc. Biochemie KA 1-6 Stanovení kyselosti medu KA 1-7 Správná laboratorní praxe KA 1-9 Mikroskopické vyšetření moče Veterinární biochemie

Ústav vegetabilních potravin - 2210 Mgr. Pavel Bartl Mgr. Petra Čáslavková Vlasta Dvončová Ing. Mgr. Martina Eliášová Ing. Martina Ošťádalová Mgr. Jana Pokorná MVDr. Matej Pospiech, Ph.D. Mgr. Michaela Talandová Ing. Alexandra Tauferová doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D LS 2012/2013 - Hygiena a technologie potravin vegetabilních produktů - KA 1-5 Základy senzorické analýzy vegetabilních produktů - metody, postupy pro hodnocení. Hodnocení produktů ekologické a konvenční produkce Zpracované ovocné a zeleninové výrobky – senzorická a laboratorní analýza Pochutiny a dehydratované výrobky – senzorická a laboratorní analýza Čaj a káva – příprava a senzorická analýza Čaj a káva – laboratorní analýza Cereálie a mlýnské obilní výrobky – laboratorní analýza Pekárenské výrobky – senzorická a laboratorní analýza Kakao, čokoláda a cukrovinky – senzorická analýza Kakao, čokoláda a cukrovinky – laboratorní analýza Výroba piva Jakostní parametry piva – senzorická analýza Jakostní parametry vína – senzorická a laboratorní analýza Nealkoholické nápoje – senzorická a laboratorní analýza

Ústav hygieny a technologie mléka - 2340 prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D. RNDr. Ivana Borkovcová, Ph.D. MVDr. Michaela Králová, Ph.D. Mgr. Marta Dušková, Ph.D. doc. MVDr. Bohumíra Janštová, Ph.D. Alena Krejčiříková MVDr. Pavlína Navrátilová, Ph.D. MVDr. Lenka Necidová, Ph.D. Doc. Ing. Jiří Štencl, DrSc. Chemie potravin KA 1-1 - Stanovení cholesterolu v potravinách metodou HPLC KA 1-2 - Stanovení mastných kyselin metodou GC KA 1-3 - Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metou UPLC Mikrobiologie potravin KA 1-4 - Detekce bakterií r. Salmonella a stafylokokových enterotoxinů v potravinách metodou ELFA s využitím přístroje miniVIDAS® KA 1-5 - Stanovení počtu vybraných patogenních a indikátorových mikroorganismů v potravinách pomocí automatizované metody TEMPO® KA 1-6 - Využití metody ELISA při detekci Listeria monocytogenes a stafylokokových enterotoxinů v potravinách Hygiena a technologie živočišných produktů KA 1-7 - Stanovení energetické spotřeby u vakuových baliček při použití netradičních obalových materiálů HCCP KA 2-1- Případové studie zaměřené na systém kvality a bezpečnosti potravin dle norem BRC a IFS

Hygiena a technologie masa 2350 Ing. Gabriela Bořilová, Ph.D. doc. MVDr. Hana Buchtová, Ph.D. Ing. Radka Hulánková Ing. František Ježek, Ph.D. Ing. Alena Saláková, Ph.D. MVDr. Irena Svobodová, Ph.D. Bc. Kamila Zoufalá Prohlídka jatečních zvířat Hygiena produkce masa Hygiena a technologie masa a masných výrobků KA 1-1 Identifikace a detekce vybraných původců alimentárních onemocnění Hygiena a technologie mrazírenských a rybích výrobků KA 1-2 Stanovení čisté hmotnosti původního podílu produktu: zmrazené rybí filety KA 1-3 Stanovení aditivních zvlhčovacích látek E452 (polyfosfátů) u produktu: zmrazené rybí filety Senzorická analýza potravin Hygiena masa a masných výrobků KA 1-4 Stanovení texturních parametrů masa a masa a masných výrobků KA 1-5 Senzorické hodnocení potravin s využitím výpočetní techniky KA 1-6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu KA 1- 6 Tepelná úprava vzorků pro senzorickou analýzu KA 2-1 Praktická výuka na porážce VFU Brno – porážka jatečných zvířat

Farmakologie v produkci potravin Veřejné veterinární lékařství a toxikologie - 2390 Doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D. MVDr. Radka Dobšíková, Ph.D. Mgr. Petr Maršálek, Ph.D. Prof. MVDr. Zdeňka Svobodová, Dr.Sc. MVDr. Marie Ševčíková Mgr. Zuzana Široká, Ph.D. Farmakologie v produkci potravin KA 1-2 Stanovení antikokcidik a dalších léčiv v matricích živočišného původu Analýza reziduí léčiv v potravinách živočišného původu. Extrakce a průkaz reziduí sulfonamidu sulfametoxazolu v biologické matrici pomocí analytické metody LC/MS KA 2-3 Pořízení léčivých přípravků do výuky