Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o společné práci
Advertisements

Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Orientece v čase Romana Straussová
Slovní úlohy o společné práci − 3
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
ANALYTICKÁ a VZDĚLÁVACÍ fáze Struktura AVF. Oblast OBECNÁ 1. seminář (Kabilka): Obecná východiska tvorby politik a strategických rozvojových.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
ROVERING co nabízí a přináší
Letní tábor Topoly 2009.
Letní tábor Topoly 2011.
Oddíl Penguins – koncepce a plán činnosti oddílu na rok ) Setkání vedoucích oddílu Penguins s rodiči –
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
20. oddíl GINKGO středisko Walden - České Budějovice
Proč je důležité studovat Principy
ASOCIACE ČESKÝCH CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR THE ASSOCIATION OF TOUR OPERATORS AND TRAVEL AGENTS OF THE CZECH REPUBLIC Balíčky jako nezbytnost rozvoje.
Sdružená/komunitní škola brno
Analýza 6.dívčího oddílu Lyra a projekt Barevný svět v hrsti Julie a Koumes.
Prezentace kurzů Kam jet příště???.
Ultimate Juggling Squad o. s. žonglérská skupina prezentuje Tomáš Zahradník 22. ledna 2013Ultimate Juggling Squad o. s. | 2.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Příprava družinových schůzek RK Bajkonur Domácí příprava (nebo ve škole, v buse, atd.....) Kvalita schůzky přímo závisí na tom, jak je připravená.
Myšlenkové základy skautingu
VYŠŠÍ ROSTLINY III. – jejich znaky krytosemenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ČHS a údržba skalních oblastí Vladimír Wolf, ČHS.
6. Skautský oddíl Ivanovice na Hané.
Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
Sdružení Podané ruce, o.s.
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
 knihovny se výrazně podílejí na snížení dopadu digitální propasti (digital divide), který existuje mezi těmi, kteří mají, a těmi, kteří nemají přístup.
Malé podzimní metodické opáčko made by kaca 2008 Moc vám doporučuji, abyste se sami nad každou otázkou zamysleli, než si zobrazíte správnou odpověď.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
Společenské a hospodářské prostředí
Učebnice VINOHRADNICTVÍ Číslo aktivity: 3 Název klíčové aktivity:
 Nepopíratelný je pozitivní vliv pohybové činnosti na zdraví člověka. Ne každému však vyhovuje prestižní forma závodění. Existuje bezpočet pohybových.
Plánování činnosti cíle, motivace a samostatnost ….
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Žákovský parlament – I. stupeň
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Požadavky RVP PV Úloha diagnostiky při sledování
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
Oddíl juda pořádá nábor
Zájmy -aktivačně motivační vlastnosti
VY_32_INOVACE_SA4A_7 DUM 7. realizace aktivity pro 1
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Plavecký klub Děčín.
Co je program Mládež v akci?
20. oddíl GINKGO středisko Walden - České Budějovice
Volnočasová pedagogika
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Oddíl Penguins Praha-Smíchov

Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na poznávání sama sebe a okolí Organizace skautského typu Vychází ze skautingu Jeden z cílů je poznávání a ochrana přírody Sdružení „jiného ražení“ Objevitelé, průzkumníci

Pathfinder se snaží rozvíjet děti ve třech směrech: Fyzično Duševno Duchovno Běžně se setkáme se zájmovými aktivitami, které obsahují jeden nebo dva směry, ale většinou nikdy nezahrnují všechny tři

Naučit děti pokládat si otázky a hledat na ně odpovědi Ukázat dětem, že je zde někdo nad námi Vést děti ke vztahu k Bohu a přírodě Rozvíjet nejen duši, ale i ducha a tělo Prohlubovat v dětech vztahy mezi nimi Dát dětem možnost zábavy s vyšším cílem

Bible pro Pathfindery SRP Kolibřík

Ekumenický překlad Bible Obsahuje Pathfinderskou barevnou přílohu Dá se využít jako metodika Základní znalosti z Bible Příběhy „průkopníků“ Základní informace o Pathfinderu Má obal vhodný pro používání venku

Metodika pro práci s dětmi tří věkových skupin Svišť Rys Puma Každá úroveň pracuje s tématy dělených do tří kategorií Já Ty On Za zvládnuté téma je možné získat nálepky Výsledkem by měl být slib Pathfindera

Tato metodika je určena pro malé Pathfindery Nyní prochází úpravami starého pojetí této metodiky Měla by vyjít v nejbližší době

Pracujeme podle metodiky SRP Využíváme Pathfinderskou Bibli Schází se asi 5-8 dětí ve věku 5 až 12 let Počet je vyšší než loni Problém velkého rozdílu věků zůstává Účastníme se asi 7 akcí ročně plus letního tábora Z nich 4 akce a tábor vedeme my Z nich 3 akcí jsou akce oblastní neo sdružeňové Na akcích se nás sejde mezi 20 a – 20 z našeho oddílu

Důraz na: Schůzky Vyhovuje čas? Akce Jak často?