Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sdružená/komunitní škola brno

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sdružená/komunitní škola brno"— Transkript prezentace:

1 Sdružená/komunitní škola brno
Projekt zahájení provozu sdružené / komunitní školy v Brně, pro děti v režimu „domácí vzdělávání“.

2 Ne-výuka :o) Vzdělávání probíhající projektovým způsobem, tedy v blocích, vzbuzující zájem dítěte a probouzející jeho vnitřní motivaci Bez časového ohraničení, bez známkování, bez stresu, se slovním ohodnocením a důrazem na sebereflexi Začlenění AJ do tvořivé práce (výtvarná, hudební výchova) Program v „terénu“ v maximální možné míře (příroda, exkurze, muzea, výstavy)

3 Jak chceme předávat? Vycházíme z principů metodiky „Respektovat a být respektován“ Klademe důraz na kooperativní výuku a práci s komunitním kruhem Využíváme prvky Montessori metodiky s heslem: „pomoz mi, abych to dokázal sám“.

4 Kolektiv a komunita Malé smíšené skupinky dětí, max v počátku třída, postupně 3. – 5. třída Vzájemná pomoc dětí, učení se od sebe navzájem, spolupráce, kompetence, respekt Zapojení rodičů do vzdělávacího programu i do procesu učení

5 Naše přání a cíle Získání znalostí a vědomostí dítěte v souladu s potřebami pro vstup do vyššího stupně školství Klidné a podnětné prostředí pro rozvoj osobností dětí, s plným respektem k jejich tempu, zájmům a vnitřní motivaci Rozvoj vlastní sebeúcty, morálních hodnot a lásky k přírodě Vytvoření rodinného prostředí, ve kterém se děti budou „učit“ s radostí, nadšením a vzájemnou úctou

6 Předpokládané podmínky
Provoz na základě Živnostenského, nikoli Školského, zákona Školné v rozmezí 3.000,- až 4.000,- Kč měsíčně Stravování formou dovozu z bio-restaurace Spolupráce s volnočasovými institucemi / družina Provoz výuky od 8:30 (9:00)

7 Kontakty Eliška Pavelková mail: eliska@kaderavek.cz
telefon: Vlasta Sládečková mail: telefon:


Stáhnout ppt "Sdružená/komunitní škola brno"

Podobné prezentace


Reklamy Google