2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
OP LZZ Název prioritní osy: Sociální integrace a rovné příležitosti Název oblasti podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva pro předkládání.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Rozvoj obcí, měst a regionů Komunitní plánování.
Komunitní plánování sociálních služeb
Jana Žáčková.  Bílá kniha v sociálních službách definuje komunitní plánování jako „plánování komunitou pro komunitu a lidi v ní žijící“  sociální.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Komunitní plánování v kvalitě místní Agendy 21 ve Zdravém městě Vsetín PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, DOBRÁ PRAXE ZDRAVÝCH MĚST aneb ZDRAVÁ MĚSTA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Dobrá praxe v KPSS na Otrokovicku Kateřinice
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
DSO mikroregionu Moštěnka
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Transkript prezentace:

2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období 2012 - 2015

Komunitní plánování sociálních služeb (KPSS) způsob plánování sociálních služeb v určité komunitě (obci) území (v našem případě jde tedy o město Zábřeh s jeho městskými částmi) participace jednotlivých složek : - zadavatel - poskytovatel - uživatel

Cíl KPSS posilovat sociální soudržnost komunity podporovat sociální začleňování předcházet sociálnímu vyloučení jednotlivců i skupin zapojuje všechny účastníky systému sociálních služeb zvyšuje míru zapojení občanů do dění ve městě

Historie procesu KPSS v Zábřehu 2004 - v rámci kompetencí úředníků MěÚ Zábřeh nebo z vlastní iniciativy a ve spolupráci se sociální komisí Rady města Zábřeh se formuje triáda 2005 – se vytvářejí pracovní skupiny z řad poskytovatelů sociálních služeb a veřejnosti, probíhají společná setkání. následuje zapojení obcí Mikroregionu Zábřežsko

1.komunitní plán sociálních a navazujících služeb Mikroregionu Zábřežsko 2008 – 2010 – na základě projektu „Komunitní plánování sociálních služeb Zábřežska“, jehož nositelem byla Charita Zábřeh, která získala dotaci v rámci 2. kola výzvy do SROP ESF, opatření 3.2 – Podpora sociální integrace v regionech implementační fáze tohoto projektu byla převážně v gesci města Zábřeh

2. komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období 2012 - 2015 realizován prostřednictvím grantové výzvy v rámci oblasti podpory 3.1 – Podpora procesů plánování sociálních služeb, kterou vyhlásilo MPSV – OP LZZ výše finanční podpory pro projekt „Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb v Zábřehu“ je 1 899 493,20 Kč

Realizace projektu zahájení projektu bylo stanoveno na 1.3.2012, ukončení realizace projektu je nejpozději do 28.2.2014. klíčovými aktivitami celého projektu je vytvoření: 2. komunitního plánu sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období 2012 – 2015 Katalogu poskytovatelů sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období 2012 – 2015 Implementačního plánu a následně realizace jednotlivých Opatření 2. komunitního plánu

Součásti komunitního plánu SWOT analýza vypracovaná členy pracovních skupin Sociodemografická analýza Finanční analýza Výzkum potřeb poskytovatelů a uživatelů sociálních služeb a veřejnosti provedla výzkumná firma SicioFactor s.r.o.

Organizační struktura komunitního plánování sociálních služeb v Zábřehu I.PS - Senioři II.PS – Lidé s postižením III.PS – Děti, mládež a rodiny s dětmi IV.PS – Osoby v krizi Řídící skupina (Komise sociální, garant) Výbor pro komunitní plánování

Děkuji za pozornost PaedDr Děkuji za pozornost PaedDr. Božena Sojáková předsedkyně Výboru pro KP, vedoucí ŘS KPSS