Vzdělávací instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Představení komory, akce, projekty
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Brno International Business School Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Univerzita Jana Amose Komenského Praha
Transkript prezentace:

Vzdělávací instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských krajských obchodních komor a 5. moravských krajů v oblasti profesního vzdělávaní zaměřeného na potřeby a rozvoj podnikatelského sektoru a veřejné správy. Podporuje rozvoj a poskytovaní prestižního kvalifikačního a profesního vzdělávaní zaměřeného na vytvoření podmínek pro systematický rozvoj zásadní stránky konkurenceschopnosti regionů, kterou je bezesporu lidský kapitál.

Klíčové pilíře MBS Moderní studijní programy založené na silném partnerství spolupracujících institucí a permanentní analýze vzdělávacích potřeb regionů Aktivní spolupráce partnerů při návrhu procesů nových studijních programů – propojení studia s praxí Flexibilní a profesně orientované programy Špičkoví lektoři především z praxe - tréninkový manuál lektorů mezinárodních studijních programů Mezinárodní akreditace

Aktivity MBS, výzvy Nové studijní programy ve spolupráci se zahraničním partnerem Setkání podnikatelů České republiky a Ruska (Novosibirsk) Odborná konference s významnými partnery Semináře a konference na témata dle požadavků našich partnerů (aktuální legislativa atd.) Rozvoj mezinárodní spolupráce – Evropa a Asie Národní i mezinárodní projekty Noví partneři

Pro zabezpečení poskytování mezinárodně uznávaného studia Krajská hospodářská komora jižní Moravy ve spolupráci s předními moravskými vysokými školami – Vysokým učením technickým v Brně a Masarykovou univerzitou uzavřela dohodu o spolupráci s renomovaným zahraničním partnerem Liverpool John Moores University ( o validaci studijních programů, které bude MBS poskytovat (MBA, MPA, LLM a jiné). Studenti MBS budou studenty Liverpool John Moores University a po ukončení studia jim bude udělený britský akademický titul v příslušném studijním programu Zahraniční partner

Charakteristika programu Poskytnout osobní a profesní rozvoj nutný především pro vedoucí pracovníky, vedoucí úředníky a odborníky pracující v náročných podmínkách při strategickém řízení moderních organizací. Poskytnout účastníkům programu poznatky o principech a postupech řízení na strategické úrovni a příležitost získat zkušenosti pro použití těchto nově nabytých poznatků v jejich rozhodování v národním i mezinárodním kontextu. Podpořit procesy adaptace právních předpisů EU. Studium MBA na MBS

SemestrNázev modulu První Strategic Management and Marketing / Strategický management a marketing Financial Management / Finanční management Information Management / Informační management Managing Strategic Change / Řízení strategické změny Druhý Risk Management Team Consultancy Project and Project Management / Konzultační projekt a projektový management International Strategic Management / Mezinárodní strategický management Option / volitelný předmět Třetí Dissertation / Dizertace Struktura programu

Dosažený minimálně Bc stupeň univerzitního vzdělání nebo jeho ekvivalent + odpovídající manažerskou zkušenost (tzn. 3 letá zkušenost na střední nebo vyšší manažerské pozici). nebo být zkušeným manažerem, který sice nemá požadované formální vzdělání (tzn. nemá bakalářský stupeň univerzitního vzdělání), ale je schopen uspokojivě prokázat svou schopnost úspěšně program absolvovat. Vstupní požadavky

Víkendová forma studia umožňuje studentům během jejich studia nadále pokračovat v práci na plný úvazek. V průběhu osmnáctiměsíčního programu a aktivit v rámci studia budou mít účastníci možnost využít znalosti ze studia MBA ve svých společnostech. Všechny 3 semestry kombinovaného studia MBA jsou postaveny na kontaktních hodinách (přednášky, workshopy, semináře atd.), na vypracovávání písemných zpráv (assignments) a zpracování diplomové práce. Spolupráce s hospodářskými komorami při adaptaci programu na potřeby praxe. Studium je rovnoměrně rozděleno do celého roku a do 3-denní osobní přítomnosti ve škole. Víkendová výuka bude začínat v pátek v odpoledních hodinách a v odpoledních hodinách v neděli bude končit. Výuka v češtině, slovenštině, ruštině či angličtině Místo konání – Brno, VUT, Kounicova 67a Forma studia

MORAVIAN BUSINESS SCHOOL Palác Turmalín 8. patro Lidická 2030/ Brno Kontaktní osoba Mgr. Simona Kratochvílová web: telefon: mobil: Kontakty