Vodovod a kanalizace Struhařov (dále jen VaK)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Advertisements

Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
DOSTAVBA KANALIZAČNÍ SÍTĚ A KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Vodovod Obce Struhařov Slavnostní zahájení provozu
Pohled ŘSD na možnosti a výhled realizace staveb na Moravě
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Revitalizace panelových domů Porovnání spotřeby tepla.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Novinky z IROP.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

Vodovod a kanalizace Struhařov (dále jen VaK) 19.2.2006 Mgr. Dagmar Fedáková

Obsah Historie Projektu VaK Struhařov Dosavadní náklady Obce na projekt VaK Možnosti a náklady připojení na VaK pro občany Stávající stav projektu VaK Další možnosti fin. zdrojů 2006-2007 Páteřní vodovod Region Jih Možné scénáře dalšího vývoje projektu Předp. harmonogram prací 2006 – varianty Informovanost o průběhu projektu pro občany Důležitá upozornění

Historie Projektu VaK Struhařov 2001-2003 2001 -Předprojektová příprava 3/2002 – zadání dokumentace pro ÚŘ, p. Pytelka 6/2003 – 1. Veřejná schůze (zákl. informace, Smlouvy s občany, příspěvky – zahájení) 6/2003 –1/2004 - Podpisy smluv Obec – Občan – Stavební spořitelna 9/2003 – územní rozhodnutí 11/2003 – 2. Veřejná schůze (geodet. zaměření pro přípojky – místní šetření) 11/2003 – zadání projektu pro SP firmě Vak-Kan, s.r.o. 12/2003 – podána žádost o dotaci na vodovod Mze (40/40/20) - Nevyužita

Historie Projektu VaK Struhařov 2004 2/2004 žádost kanalizace a ČOV – MŽP – nár. program (výjimka) – zamítnuta 9/2004 7/2004 žádost vodovod, kanalizace a ČOV- Operační program infrastruktura – SFŽP 8/2004 – z vůle SFŽP projekt rozdělen na dvě samostatné žádosti – vodovod/ kanalizace a ČOV 12/2004 – přiznání dotace vodovod (85/5/10), nepřiznání dotace Kanalizace a ČOV 12/2004 – SoD – Hydrogeologický průzkum I. etapa – Ekohydrogeo Žitný s.r.o.

Historie Projektu VaK Struhařov 2005 1/2005- MS – výb. řízení, žádosti, supervize - VRV, a.s. 1/2005 - SoD - Technický dozor stavby ÚJV Řež, a.s. 6/2005 – stavební povolení 6/2005 - SoD – HG průzkum II. et. – Ekohydrogeo Žitný 5-7/2005 – výběrové řízení na dodavatele stavby 7/2005 – podpis SoD dodavatel stavby VOD-KA a.s. 8/2005 – žádost o dotaci na kanalizaci a ČOV – „Norské fondy“ - neúspěšná 9/2005 – žádost o změnu rozhodnutí – dotace na vodovod- připojení na vlastní vodní zdroje 10/2006 – kladné vyjádření k žádosti o změnu rozhodnutí 10/2005 - územní rozhodnutí – vlastní vodní zdroj, vodárna ATS, vodojem

Historie Projektu VaK Struhařov 2006 1/2006 - Stavební povolení – vlastní vodní zdroj+ ochranná pásma, vodárna, ATS, vodojem – povolení k nakládání s vodami 1/2006 – předložení veškerých podkladů pro podpis smlouvy o dotaci na vodovod obce Struhařov 2/2006 – III. Veřejná schůze (Zahájení a harmonogram výstavby 2006) Články v každých Informacích od r.2003 doposud

Dosavadní náklady Obce na projekt VaK 70 tis Kč - Projekt pro územní řízení + inženýring 1 mil - Projekt pro stavební řízení + inženýring 130 tis Kč - Geodetické zaměření obce 497 tis Kč - Hydrogeologický průzkum + vrtání studny 60 tis Kč - Žádosti o dotace 35 tis Kč - Výběrové řízení ------------------------------------------------ 1,8 mil Kč celkem příprava projektu VaK

Možnosti a náklady připojení na VaK pro občany Smlouva o finančním zabezpečení vodovodu a kanalizace Smlouvy do pol. r. 2004 Vodovod na hranici pozemku, kanalizace včetně jímky a čerpadla - 20 –23 tis Kč trvale bydlící - 50 tis Kč rekreanti Vodovod i kanalizaci na hranici pozemku – 9 000 Kč Smlouvy od r. 2004 Vodovod i kanalizaci na hranici pozemku 15 000 Kč (přípojku, jímku a čerpadlo zajistí občan na vl. náklady) Projekt domovních přípojek – 1 232 Kč trvale bydlící - 1732 Kč rekreanti Poplatek za stavební povolení domovních přípojek – 600 Kč

Stávající stav projektu VaK Vodovod - je dotace – celkový nákl. 28,8 mil Kč Vlastní vod. zdroje, přivaděč, vodárna, ATS, vodojem – není dotace (úvěr) – 5 mil Kč Kanalizace + ČOV – není dotace - 57 mil Kč (z toho ČOV 7,6 mil Kč) Vodovod musí být hotov do konce r. 2006 (podmínka dotace) – je možnost pokusit se požádat o prodloužení max. do konce r. 2007. Zahájení stavby vodovodu – březen 2006

Další možnosti fin. zdrojů 2006-2007 Dotace Středočeský kraj - ČOV– 5 mil Kč +2,5 mil. vlastních Investor Sluneční vrch (p. Konhefr) – část řadu B – 2,5 mil Kč Dotace Operační program infrastruktura – vypsán v průběhu r. 2006 (buď duben nebo prosinec, ale vyřízení žádosti nejméně půl roku) – celá kanalizace a ČOV – 57 mil Kč

Páteřní vodovod Region Jih I. etapa Brtnice- Kunice – hotova – neprovozuje se II. etapa, 1. stavba Strančice, Světice, Tehov – prvděp. Dotace Mze 40/40/20, II. etapa, 3. Stavba Mnichovice, Struhařov, Svojetice, Klokočná, Ondřejov – zatím bez dotace, bude se žádat v OPI Pro celý záměr se hledá spoluinvestor – např. provozovatel

Možné scénáře dalšího vývoje projektu Postavit kanalizaci v souběhu s vodovodem alespoň v hlavních řadech – riziko zadlužení obce cca 25 mil Kč (nejistota dotace). Stavět samostatně vodovod v r. 2006, kanalizaci a ČOV stavět samostatně až bude celková dotace. Požádat o prodloužení stavby vodovodu do r. 2007, v rámci investice p. Konhefra postavit část větve B, v rámci krajské dotace postavit ČOV, požádat o dotaci z OPI, Mnichovická nakonec.

Informovanost o průběhu projektu pro občany termín zahájení bude ohlášen rozhlasem minimálně týden předem, informace na úřední desce OÚ (i web) a nástěnkách SLEDUJTE! Průběžné informace při stavbě tamtéž, bezprostředně dotčené ulice informovány přímo na místě – zodpovídá dodavatelská firma VOD-KA a.s.: stavbyvedoucí p. Kost, hl. stavbyvedoucí Norbert Urbanides, kompletace díla –Ing. Petr Pohl

S čím je třeba počítat Při liniových stavbách dochází v některých úsecích k dopravním omezením, po dobu několika dní se může stát, že se nedostanete autem na své pozemky – náhradní parkování Výkopové práce jsou spojeny s větším znečištěním komunikací bahnem příp. prachem Může dojít k narušení původně špatně zakresleného zemního vedení – prosím buďte vnímaví, upozorňujte stavbaře na případná rizika o nichž víte v průběhu stavby

Důležitá upozornění Vyzvednout urychleně stavební povolení + projekty přípojek na OÚ Struhařov Uhradit případné nedoplatky – stavební povolení, projekt, příspěvek VaK. Sledovat vývěsky V případě problémů při stavbě stížnosti na místostarosta pro vodovod a kanalizaci – Pavel Kratochvíl

Držme si vzájemně palce Děkuji za pozornost Starostka a obětavý tým zastupitelů