Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Digitální katastrální mapa (reálný cíl v reálném čase)
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Využití ICT ve zdravotnictví
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Kontrola stavu zakázky - Správce technické infrastruktury
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Digitální technická mapa města Velké Meziříčí
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Jednotná technická mapa města Krnova Představení systému
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Zeměměřické a kartografické služby ČR – současná nabídka, řešení, cíle, problémy a výzvy ke spolupráci Michal Traurig
Interní seminář VÚV TGM, v.v.i Pracovní skupina GD – Správa dat (MKOOpZ) Charakteristika a přehled činností
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Ing. Karel Vondráček, Ing. Martin Šourek Správce datového skladu DTM DMVS DTM DMVS krajů.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
JDTM ZK – Využití ve Vodovodech a kanalizacích Vsetín, a.s. Vodovody a Kanalizace Vsetín, a.s. Ing. Vít Petřvalský.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
„DTM Kraje Vysočina na startu“
14 let DTM Zlínského kraje Plzeň
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
On-line vyjadřování k existenci sítí
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Využití digitálních technologií při výuce
Identity management v UIS
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Transkript prezentace:

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Cíle EMS: integrace mapových podkladů a popisných informací z různých zdrojů údržba těchto dat jejich zpřístupnění pro pracovníky E.ON poskytování polohopisných podkladů pro investiční činnost správce inženýrských sítí

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Základní informace o EMS E.ON ČR provoz od roku 2006 realizováno firmou Hrdlička s.r.o. v rozsahu 4019 katastrálních území k zpracováno ÚMPS k realizováno výdejů dat zřízeno cca 100 účtů (18 E.ON, 80 projektanti pro E.ON)

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Úlohy řešené v rámci EMS E.ON ČR Správa dat jednorázové sjednocování ÚMPS kontrola DSPS dle interní směrnice E.ON aktualizace ÚMPS nákup a aktualizace mapových podkladů (ČÚZK,ZÚ) Mapový server provozování centrálního datového skladu zpřístupnění a výdej mapových podkladů pro GIS E.ON výdej mapových podkladů pro projektanty výdeje dat pro potřeby ÚAP provoz mapového serveru

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Data ÚMPS v majetku E.ON v kraji Vysočina

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Vyhodnocení EMS (rok ) Druhy úspor: On-line výdeje projektantům (zrychlení a úspora práce spojené ručním výdejem) Centrální nákup dat nedochází k duplicitním nákupů možné slevy při hromadném nákupu map Zamezení opakovanému zaměřování pro projekty Vyšší kvalita a aktuálnost mapových podkladů – snížení chyb z toho plynoucích Výrazné omezení zneužití vydávaných dat (centr. evidence, možnost sledování) Přístupnost dokumentace – data jsou po předání k dispozici do 7 dnů

Úvodní stránka - partner v digitálním světě Výhled na období od roku 2008 Očekávaný růst čistých přínosů (prvotní náklady na zprovoznění systému již byly investovány) Začlenění Jihočeské plynárenské a.s. do systému EMS Prostřednictvím EMS rozšíření témat pro spolupráci se samosprávnými jednotkami (tvorba digitálních technických map obecně, distribuce dat ÚAP) Jedním z hlavních cílů EMS je zajištění jednotného aktualizovaného ÚMPS ve spolupráci s dalšími subjekty !!!!!! JDTMK Vysočina by byla ideálním vyřešením tohoto tématu.