SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU-10. 5. 2007 Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Advertisements

V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Problematika tělesné výchovy na vysokých školách materiál pro 12. zasedání předsednictva Rady VŠ dne 17. června 2010 komise pro přípravu učitelů V iléma.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
C lékařská fakulta – Univerzity Karlovy v Praze Sylabus pro prezentační dovednosti – individuální (IV.) Lektoři: PhDr. Jana Kasalová, PhDr. Jiří.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
katedra pedagogiky PedF UK
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Jakub Fischer kandidát na předsedu RVŠ pro období
Vítejte u kabelové TV Pržno v novém roce
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Představení oblastí možné spolupráce Fakulty stavební VŠB - TU Ostrava
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Prezentační seminář Asociace Univerzit třetího věku 19. – , Plzeň doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. akademický ředitel Univerzita třetího věku Vysoká.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
3. infoschůzka.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Za jeho úspěšné absolvování odborné praxe v rámci OPVK projektu s názvem: Otevřená síť partnerství na bázi aplikované fyziky CZ.1.07/2.4.00/ na.
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
Konference MŠMT Standardy v matematice Doc. RNDr. Eduard Fuchs, CSc. Předseda „Společnosti učitelů matematiky“ (SUMA) Přírodovědecká fakulta.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
„Příroda“ v roce 2016.
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Počet účastníků ZD České Budějovice Praha Ostrava
Konzultační středisko pro fyziku Jan Šlégr
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Institucionální akreditace
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci možnost prezentovat výsledky své výzkumné činnosti. Studenti zapojení do badatelských aktivit svých kateder zde mohou sami porovnat své znalosti a schopnosti se spolužáky, získávají potřebnou praxi ve vědecké komunikaci a v neposlední řadě se učí správně reagovat na dotazy a připomínky odborné komise. Tyto zkušenosti se mohou stát základem jejich budoucí kariéry zvláště v případě, že se rozhodnou pro vědeckou dráhu. Na Přírodovědecké fakultě Ostravské univerzity v Ostravě má SVOČ v chemii a fyzice už dlouhou tradici a studenti (ale i jejich školitelé – pedagogové) o ni projevují značný zájem. Letošní soutěž SVOČ na PřF OU v Ostravě se konala 10. května Soutěže se svými pracemi zúčastnilo dvanáct autorů. Všechny přednesené příspěvky měly vysokou kvalitu a byly následovány bohatou diskusí. Hodnotící komise, ve které zasedli doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc. (katedra fyziky PřF OU v Ostravě), doc. RNDr. Marie Solárová, CSc. (katedra chemie PřF OU v Ostravě), a ing. Rudolf Peter, CSc. (vedoucí katedry chemie PřF OU v Ostravě), měla proto nelehkou úlohu při jejich hodnocení. Komise se nakonec shodla na tom, že nejlepší práci prezentoval Karel Oleksy (4. roč., učitel. M-F) s prací „Struktura neutrálních a iontových klastrů argonu“, na druhém místě se umístila Markéta Novosadová (3. ročník, chemie) s prací „Vliv těžkých kovů na vlastnosti rostlinných materiálů“ a na třetím místě skončil Pavel Coufalík (3. ročník, chemie) s prací „Těžké kovy v houbách“. Komise vyhodnotila i nejlepší prezentaci svoji práce (opět Karel Oleksy) a udělila i čestné uznání Pavlovi Šebestovi (4. roč., učitel. F-VT), který prezentoval práci na téma „Příprava experimentů fyziky pro vzdálenou laboratoř”. Tito vítězové pak reprezentovali Přírodovědeckou fakultu OU v Ostravě v ostravském finále soutěže, kde se utkali s nejlepšími pracemi z VŠB-TU. Tato soutěž proběhla na PřF OU v Ostravě 6. června Organizaci letošního ročníku SVOČ na univerzitních úrovních i ostravského finále zajišťuje Česká společnost chemická – pobočka Ostrava ve spolupráci s PřF OU v Ostravě a VŠB-TU. Především díky laskavému pochopení vedení PřF si všichni účastníci letošního ročníku SVOČ odnesli ze soutěže nejen zážitky a zkušenosti, ale také hezké a hodnotné upomínkové předměty. Pro vítěze pak mohly být připraveny hodnotné knižní ceny, medaile a pro vítěze i neodmyslitelný pohár, který již tradičně patří k této soutěži.

Zahájení, úvodního slova se také zhostila děkanka PřF OU v Ostravě Doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc.

První řada byla vyhrazena pro hosty a hodnotící komisi (zleva proděkan pro vědu a vnější vztahy Doc. RNDr. Petr Šaloun, Ph.D., děkanka PřF OU v Ostravě Doc. PaedDr. Dana Kričfaluši, CSc., předseda hodnotící komise Doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc., vedoucí katedry chemie Ing. Rudolf Peter, CSc., Doc. RNDr. Marie Solárová, Ph.D.)

Předávání cen. Ceny za nejlepší práci získal Karel Oleksy, student 4. ročníku učitelské kombinace matematika - fyzika (Ing. Rudolf Peter, CSc., Karel Oleksy, Doc. RNDr. Vladimír Špunda, CSc.)

Vítězové (zleva Markéta Novosadová - 2. místo, Karel Oleksy – 1. místo a nejlepší prezentace, Pavel Coufalík – 3. místo, Pavel Šebesta – čestné uznání)

Účastníci soutěže SVOČ – sekce fyzika chemie konané 10. května 2007 (zleva Pavel Šebesta, Markéta Novosadová, Tomáš Labudek, Karel Oleksy, Václav Karlický, Pavel Coufalík, Jiří Červeň, Kateřina Matějů, Darja Bardoňová, Radka Bukovská, Pavla Pukowiecová)

Díky vstřícnosti a pochopení vedení PřF OU v Ostravě a ostravské pobočky České společnosti chemické si každý účastník soutěže mohl odnést upomínkové předměty

Díky vstřícnosti a pochopení vedení PřF OU v Ostravě byly pro vítěze připraveny hodnotné ceny