Řízení jakosti Číslo předmětu: 2342005. Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technická obsluha výroby
Advertisements

Řízení jakosti, standardy
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
11 Udržovatelnost a servisní logistika
Integrovaný systém řízení (ISŘ)
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Technická dokumentace
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Výrobek a jeho životní cyklus
P5b1 Význam některých v současné době používaných termínů v metrologii a zkušebnictví.
Systémy managementu jakosti
1.Management? 2.Management jakosti?
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
MARKETING Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 8. Marketing v neziskové.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
Systém managementu jakosti QMS
Předmět: Řízení podniku 1
Systém managementu jakosti
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
úvod pojetí a obsah marketingu
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Výběr dodavatelů Ivan Gros
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Co je Design for Manufacture and Assembly?
Komplexní produktivní údržba (TPM)
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Management systému řízení kvality
VY_32_INOVACE_ZB04_2764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
MARKETINGOVÝ MIX.
Vysoké učení technické v Brně
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
9 Hodnocení udržovatelnosti strojů a zařízení
ÚVOD A STRUČNĚ Z HISTORIE 1. část
Alena Klapalová MANAGEMENT KVALITY Alena Klapalová
Model strategie marketingového mixu
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Značka výrobku Značka: je názvem, znakem, symbolem, termínem nebo kombinací těchto prvků, jejichž účel spočívá v identifikaci výrobku je názvem, znakem,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ Užitné vlastnosti zboží Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Alena Klapalová MANAGEMENT KVALITY Alena Klapalová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém managementu jakosti
Marketingový plán podniku
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Assessment centrum.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
Systém managementu 4.
Technická dokumentace pro 1. ročník CZ.1.07./1.5.00/
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Řízení jakosti Číslo předmětu:

Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři metrologie a ve výpočetní laboratoři

- rozměry - výkony - spotřeba energií - složení - čistota Technické parametry

Přiměřená cena

- malou energetickou náročnost - nízké náklady na údržbu - malá poruchovost Hospodárnost

- odolnost proti stárnutí - odolnost proti korozi - odolnost proti opotřebení - odolnost proti uvolňování součástí Trvanlivost

Bezpečnost - bezpečnost při používání - nesmí být zdraví škodlivý - nesmí být životu nebezpečný

Snadné používání

Jednoduchost výroby - jednoduché a dostupné materiály - jednoduché výrobní postupy

Snadná likvidace - je nepřijatelné, aby výrobek produkoval škodlivý odpad - měly by být použity recyklovatelné materiály - konstrukce by měla počítat se snadnou demontáží

Dobrý návrh - dobrý návrh vytváří dojem jakosti - výrobek musí působit na vkus zákazníka

Převaha nad konkurencí - výrobek by měl mít něco navíc než má konkurence (nebo být prokazatelně lepší) z hlediska funkčnosti nebo vnějšího vzhledu)

Spolehlivost - udržovatelnost - dostupnost servisu a náhradních dílů - frekvence a intenzita poruch - pohotovost

Přirozené působení - příznivé působení na smysly zákazníka

Zvláštnost a originalita - zákazníci dávají přednost výrobkům, které se odlišují od průměru

Marketing Specifikace požadavků Vývoj, návrh, projekt Prototypy, ověřování, zkoušky Vývoj a plánování procesů Plánování a výběr subdodavatelů Výroba Ověřování, zkoušky, testy Balení, skladování Distribuce, prodej Instalace, uvedení do provozu Servis, techn. pomoc Poprodejní aktivity Likvidace, recyklace

ČSN EN ISO Stupeň splnění požadavků souborem inherentních znaků Jakost výrobku: schopnost výrobku (jeho inherentních znaků) plnit požadavky zákazníka a zainteresovaných stran Souhrn příslušných rysů a charakteristik,které jsou předmětem ocenění, jehož cílem je stanovit, zda výrobek nebo služba vyhovují účelu svého použití nebo nevyhovují

Příčiny současných potíží při zavádění metod systémů řízení jakosti - přetrvávající nepochopení funkcí a významu jakosti na prosperitu firmy - podceňování tvořivého potenciálu pracovníků ze strany vedení - diskreditace forem nehmotné motivace k lepší práci v nedávné minulosti - ještě nezapomenutá formálnost prosazování metod týmové práce - absolutní ztráta pocitu spoluvlastnictví výrobních prostředků u dělníků a z toho plynoucí nezájem o vlastní iniciativu - neznalost i těch nejelementárnějších metod a nástrojů zlepšování jakosti - nezájem vrcholového vedení, které sice deklaruje vztah k jakosti ale ve skutečnosti není schopno ani ochotno situaci řešit