NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Revize Nového přístupu
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Program TEMPUS Vladimír Horák leden 2013
Dovoz letadel do ČR (se zaměřením na kluzáky a balóny)
Působnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele
Nová směrnice o energetické účinnosti
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Evropská soukromá společnost s r. o
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Vzájemné uznávání výrobků v neharmonizované sféře
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Lisabonská smlouva a tvorba práva Evropské unie
Výcvik a výchova pilotů v současnosti a trendy do budoucnosti
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Dopady Lisabonské smlouvy na fungování Evropské unie
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Akreditační systém v ČR a v EU
Celní správa České republiky
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Typologie zmocnění David Hadroušek 26. února 2010 Komitologie podle Lisabonské smlouvy.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
Územní samospráva Kraje
Pozemky sloužící dopravě
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Evropský exekuční titul pro nesporné nároky
Evropská občanská iniciativa
- Praha Prezentace pro představenstvo Asociace leteckých výrobců ČR Valná hromada ALV ČR pátek European Aviation Safety Agency.
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
ALV – Informace ÚCL pro Valnou hromadu ALV ČR doc. Ing. Jindřich Ploch, CSc. Generální ředitel.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 NAŘÍZENÍ RADY č. 259/93 (Zákonný rámec) Ton Post / Kees van.
17. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ 17. června 2014 Praha Ing. Alena Šimková AKTUÁLNÍ STAV IMPLEMENTACE.
Proces komitologie Mgr. Ondřej Veselský Ředitel odboru Evropské unie a mezinárodního práva Ministerstvo vnitra.
Havarijní plán kraje.
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Česká inspekce životního prostředí
Rozpočet Evropské unie
Celní správa České republiky
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Paragrafované znění II
Systém Technického deníku letadla (TLB)
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Paragrafované znění II
Právo EU - nové „Základní nařízení“
Transkript prezentace:

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 o zachování letové způsobilosti letadel a leteckých výrobků, letadlových částí a zařízení a schvalování organizací a personálu zapojených do těchto úkolů

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství, s ohledem na nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1592/2002 ze dne 15. července 2002 o společných pravidlech v oblasti civilního letectví a o zřízení Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA), a zejména na články 5 a 6 uvedeného nařízení, PŘIJALA TOTO NAŘÍZENÍ:

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Článek 1 Účel a oblast působnosti 1. Toto nařízení stanoví společné technické požadavky a správní postupy pro zajištění zachování letové způsobilosti letadel, včetně jakéhokoliv zastavěného letadlového celku, které jsou: a) zapsány v leteckém rejstříku členského státu, nebo b) zapsány v leteckém rejstříku třetí země a jsou používány provozovatelem, pro kterého členský stát zajišťuje dohled nad jeho provozem. Článek 2 ………………………………………….

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Článek 3 Požadavky na zachování letové způsobilosti 1. Zachování letové způsobilosti letadel a letadlových celků se zajišťuje v souladu s přílohou I. (PART M) 2. Organizace a personál zapojené v zachování letové způsobilosti letadel a letadlových celků, včetně údržby, musí splňovat požadavky přílohy I a případně i článků 4 a 5.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Článek 3 (Pokračování) 3. Odchylně od odstavce 1 se zachování letové způsobilosti letadla, kterému bylo vydáno povolení k letu, zajišťuje na základě vnitrostátních předpisů států zápisu do rejstříku, aniž jsou dotčeny právní předpisy Společenství.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Pokračování: Článek 4 Oprávnění organizace k údržbě Článek 5 Osvědčující personál Článek 6 Požadavky na výcvikové organizace

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Pokračování: Článek 7 Vstup v platnost 1.Toto nařízení vstupuje v platnost prvním dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie. 2. ………….. 3. Odchylně od odstavců 1 a 2 se mohou členské státy rozhodnout nepoužívat a) do 28. září 2008 P řílohu I. na letadla, která nejsou používána pro obchodní leteckou dopravu,

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Příloha I. Část M M.1 Pro účely této části je příslušným úřadem: 1. pro dozor nad zachováním letové způsobilosti jednotlivých letadel a vydávání osvědčení kontroly letové způsobilosti úřad určený členským státem zápisu do rejstříku. 2. pro dozor nad organizací k údržbě, jak je stanoveno v části M oddílu A hlavě F, i) úřad určený členským státem, kde je umístěno hlavní místo obchodní činnosti takové organizace.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Příloha I. Část M (…je příslušným úřadem) 3. pro dozor nad organizací k řízení zachování letové způsobilosti, jak je stanoveno v části M oddílu A hlavě G, i) úřad určený členským státem, kde je umístěno hlavní místo obchodní činnosti této organizace, jestliže oprávnění není obsaženo v osvědčení leteckého provozovatele. ii) úřad určený členským státem provozovatele, jestliže je oprávnění obsaženo v osvědčení leteckého provozovatele.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Příloha I. Část M (…je příslušným úřadem) 4. pro schvalování programů údržby, i) úřad určený členským státem zápisu do rejstříku.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Příloha I. Část M HLAVA A - OBECNĚ HLAVA B ODPOVĚDNOST HLAVA C ZACHOVÁNÍ LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI HLAVA D NORMY ÚDRŽBY HLAVA E LETADLOVÉ CELKY

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 Příloha I. Část M HLAVA F ORGANIZACE K ÚDRŽBĚ HLAVA G ORGANIZACE K ŘÍZENÍ ZACHOVÁNÍ LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI HLAVA H OSVĚDČENÍ O UVOLNĚNÍ DO PROVOZU - CRS HLAVA I OSVĚDČENÍ KONTROLY LETOVÉ ZPŮSOBILOSTI (ARC) +Dodatky - Formuláře

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 P ř íloha II. Část 145 Příloha III. Část 66 Příloha IV. Část 147

KONEC