Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dotační fond Libereckého kraje Regionální inovační program Workshop „Způsoby financování energetických.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Podpora rozvoje inovací v Libereckém kraji Ing. Ivana Ptáčková odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Regionální inovační mítink 2. listopadu.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program Asistenční vouchery Libereckého kraje
Individuální projekt OP VVV
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dotační fond Libereckého kraje Regionální inovační program Workshop „Způsoby financování energetických a inovačních projektů“ Energetická agentura Trojzemí, o.p.s

Témata prezentace Programové období Koncepční rámec Regionální inovační strategie LK Dotační fond LK Regionální inovační program Inovační vouchery

Evropa 2020…… …..inteligentní a udržitelná ekonomika, která podporuje sociální začleňování 1.Digitální agenda pro Evropu 2.Unie inovací 3.Mládež v pohybu 4.Evropa méně náročná na zdroje 5.Průmyslová politika pro éru globalizace 6.Program pro nové dovednosti a pracovní místa 7.Evropská platforma pro boj proti chudobě

Strategie rozvoje Libereckého kraje Program rozvoje Libereckého kraje Regionální inovační strategie Libereckého kraje (2009) Strategie inteligentní specializace

PS inovace - poradní orgán člena rady kraje Webový portál – Podpora technické tvořivosti mládeže VaV infrastruktura Regionální inovační program Grantového fondu Libereckého kraje (RIP) Veřejná soutěž ve VaVaI „Inovační vouchery“ Regionální inovační strategie LK (2009)

Pracovní skupina pro rozvoj inovací v LK Liberecký kraj Krajský úřad Hospodářská komora Czechinvest Technická univerzita v Liberci Úřad práce Liberec Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. VÚTS a.s. Membrain Klastr technických textilií CLUTEX Podnikatelská rada Libereckého kraje Regioinfo s.r.o. Svaz průmyslu a dopravy Další možné rozšíření (S3 manažer, Česká membránová platforma, Energetická agentura Trojzemí, Nafigate,…..)

Regionální inovační program (2009) Cíle: Konkurenceschopnost MSP působících v LK Prostředí pro kladení otázek, hledání a nalézání odpovědí Stimulace intenzivnější spolupráce MSP a prostředí VaVaI Stimulace vícezdrojového financování VaVaI infrasruktury Podpora odborných pracovních míst

„Inovační vouchery “ - základní znaky Koordinovaná veřejná soutěž ve VaVaI v rámci dvou krajů NUTS II Severovýchod (LK + KHK) Cíl: posílení konkurenceschopnosti regionu Oprávněný žadatel: MSP se sídlem nebo provozovnou v Libereckém kraji Poskytovatelé znalostí: VŠ a organizace splňující definici výzkumné organizace dle zák. 130/2002 Sb. působící v LK a KHK a vymezené v zadávací dokumentaci Finanční alokace v Libereckém kraji 1,5 mil. Kč Max ,-Kč/1 voucher

„Inovační vouchery “ Podáno 9 projektů, 7 projektů podpořeno 1 vyřazen pro nesplnění formálních náležitostí 1 nedosáhl minimální hrance 40 bodů Celková požadovaná částka : ,-Kč Celková vyplacená částka: ,-Kč

„Inovační vouchery “ – zaměření projektů Poskytovatel znalostíPočet projektů + jejich zaměření TUL – textilní fakulta(1) Testování, měření – textil TUL – ekonomická fakulta(3) Marketingové inovace TUL – Centrum pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace (2) Vývoj prototypu elektronického zařízení Nanotechnologické aplikace VÚTS a.s.(2) Vývoj strojních zařízení, výpočty statického a dynamického namáhání Membrain s.r.o.(1) Technologie čištění skládkových vod

„Inovační vouchery “ Poskytovatelé znalostí: VŠ a organizace splňující definici výzkumné organizace dle zák. 130/2002 Sb. působící v České republice Finanční alokace ,- Kč Max ,-Kč/1 voucher Maximální výše dotace – 100% uznatelných nákladů projektu Celková požadovaná částka: ,-Kč Podáno 19 projektů, 7 nevyhovělo formálním kritériím a kritériím přijatelnosti, 2 neobdržely min. 40 bodů Návrh na podporu 7 projektů, 3 v zásobníku projektů

„Inovační vouchery “ – zaměření projektů Poskytovatel znalostíPočet projektů + jejich zaměření TUL – strojní fakulta(3) Vývoj strojních zařízení TUL – ekonomická fakulta(1) Marketingové inovace TUL – Centrum pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace (3) Vývoj elektronického zařízení, řídící systémy strojů, nanotechnologické aplikace VÚTS a.s. Liberec(2) Výpočty statického a dynamického namáhání, management VÚT Brno, stavební fakulta(2) Stavební technologie ČVÚT Praha, Ústav mechaniky tekutin(1) Výpočtové modely ČVÚT Praha, stavební fakulta(2) Energetická zařízení pro stavby Ústav fyziky plazmatu v.v.i. TOPTEC Turnov(1) Vývoj vláknového kolektoru Membrain s.r.o. Stráž pod Ralskem(1) Membránové technologie

Dotační fond Libereckého kraje Regionální inovační program

Proces administrace veřejné soutěže Projednání ZD – PS inovace, výbor zastupitelstva, rada, zastupitelstvo kraje Zápis do IS VaVaI Vyhlášení soutěže (OV, web, IS VaVaI) Soutěžní lhůta – min. 36 dní, hodnotící lhůta – max. 180 dnů (cca 90 dnů celkem, z toho cca 45 dnů – rozhodovací orgány kraje) Komise pro přijímání návrhů projektů – formální kritéria, kritéria přijatelnosti, ověření bezúhonnosti, zpracování protokolu Externí oponentní posudky – 2 pro každý projekt (3 v případě rozdílu více jak 40 bodů); max 100 bodů Odborný poradní orgán (PS inovace) – výše dotace pro projekty splňující kritéria kvality Rozhodovací orgány kraje (RK, VZ, ZK) Smlouvy, registr de minimis IS VavaI Vyúčtování projektu IS VaVaI

Dotační fond – posuzovaná kritéria u všech programů Význam projektu z hlediska dopadu na území Forma právní subjektivity příjemce Vazba projektu na další aktivity v území Výše spolufinancování projektu ze strany kraje Vazba projektu na rozvoj hospodářsky slabých a podprůměrných oblastí kraje

Kritéria kvality (věcná kritéria) – IV 2012, 2013 Srozumitelnost a přehlednost popisu návrhu projektu, reálnost splnění projektu v daném čase (max. 15 bodů) Motivace žadatele k zapojení do veřejné soutěže na inovační vouchery (max. 25 bodů) Účelnost nastavení rozpočtu s cílem maximální efektivity vynaložených nákladů (max. 25 bodů) Hodnocení očekávaných výstupů, cílů a přínosů spolupráce a jejich využitelnost (max. 30 bodů) Sídlo či provozovna v hospodářsky slabé oblasti Libereckého kraje (max. 5 bodů)

Dotační fond LK – předpokládaný termín výzvy RIP

Děkuji za pozornost Ivana Ptáčková RIP ≠ R.I.P.