Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice 27.6.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Jednání koordinačního výboru CSV – Plán aktivit Sítě na rok 2011.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Podpora Jihomoravského kraje hospodářsky slabým regionům Nechory,
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov Královéhradecký kraj LISTOPAD 2014 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Spolupráce, která přináší plody
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
MAS Působnost Projekty podpořené z MZE, MMR a kraje 2006 Rozvoj Turnovska MZE Obnova venkovských sportovišť MMR Pestrý.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Leader – metoda pro rozvoj venkovských oblastí
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Michal Šperling - EUREDIS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Závěrečná konference projektu
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Celostátní síť pro venkov
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice

Dosažené výsledky činností MAS JMK 1.Dotace SZIF na realizaci SPL 256 mil. Kč 2.Dotace SZIF na realizaci IV mil. Kč 3.Hodnota zrealizovaných projektů 360 mil. Kč 4.Realizace vlastních projektů 24 mil. Kč 5.Počet podpořených projektů cca 400 MAS využívají limit režijních výdajů do výše 80%! Zbytek vkládají do projektů!

Navržené oblasti spolupráce 1.Posílení informačních struktur A) shora dolů (TOP-DOWN) a odspodu nahoru (BOTTOM-UP) B) mezi klíčovými aktéry venkova : AZV – MAS – obce- mikroregiony- NNO 2. Přenos KNOW-HOW – příklady dobré praxe ze zahraničí 3. Místní ekonomika (regionální produkce, prodej ze dvora, cestovní ruch) 4. Krajina 5. Metoda LEADER a její uplatnění v rozvoji venkova

Posílení informačních struktur A) aktuální informace na www stránkách o činnosti CSV a záměrech MZe informační materiály setkávání partnerů sítě a vzájemné předávání informací o činnosti

Posílení informačních struktur B) Setkávání partnerů na úrovni krajské a okresní sítě (předávání informací o činnosti, společné plánování aktivit) Tematické semináře a školení pro MAS i žadatele (portál farmáře, výběrové řízení, veřejná podpora, energetická soběstačnost obcí, zkvalitnění managementu mikroregionů, komunitní plánování) Podpořit spolupráci mezi MAS, mikroregiony, obcemi, podnikateli a NNO Zavést funkci animátora sítě

Příklady dobré praxe ze zahraničí Exkurze do zahraničí za příklady dobré praxe Přednášky zahraničních expertů

Místní ekonomika (regionální produkce, cestovní ruch) Zdroje a toky místní ekonomiky Problematika prodeje ze dvora Hippostezky

Krajina Osvěta k pozemkovým úpravám Správná zemědělská praxe

Metoda LEADER a její uplatnění v rozvoji venkova Prezentace činnosti MAS na platformě KSPV a OSPV Regionální (okresní) projekt roku Posílení spolupráce s JM krajem a uplatnění přístupu LEADER v PRV JMK

Děkujeme, že jste nás vyslechli a těšíme se na další kroky k prosperitě jihomoravského venkova! MASky JMK