Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice 4.6.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. Strategie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Konference k projektům spolupráce 8. června 2015 Chocerady.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Osa IV - Leader. Metoda Leader  Místní akční skupina (MAS) – partnerství soukromého sektoru (min. 50% zástupců) veřejného sektoru (max. 50% zástupců)
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Interní postupy MAS Brdy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova Opatření IV.1.1 Místní akční skupina Hanušovice

Podpora MAS, které v souladu s principem Leader zajišťují realizaci svého Strategického plánu Leader (SPL) SPL vymezuje možné oblasti podpory na základě podmínek PRV pro jednotlivé osy a jejich opatření, kromě osy II a některých opatření v ose I (ukončení zemědělské činnosti, seskupení producentů a pozemkové úpravy) MAS: - uplatňují při místním rozvoji partnerský přístup - navrhují ucelenou strategii (SPL) - podílí se na vytváření sítí místních partnerství

Kritéria přijatelnosti MAS - MAS tvoří partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem včetně neziskového - členové, resp. Partneři MAS musí mít na území působnosti MAS trvalé bydliště, sídlo nebo provozovnu nebo musí prokazatelně na daném území místně působit - rozhodovací orgány MAS (správní rada a Výběrová komise MAS) musí být tvořeny minimálně z 50% zástupci soukromé sféry a max. z 50% zástupci veřejné sféry - MAS má vytvořenou výběrovou komisi - MAS má zajištěného manažera pro realizaci SPL a zajištěny účetní služby - MAS má vytvořen orgán pro přípravu SPL a dozor nad jeho realizací (Programový výbor) - MAS byla založena min. 6 měsíců před datem započetí příjmu žádostí

Povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o realizaci SPL: - SPL a Fiche opatření k SPL - výpis z obchodního rejstříku - čestné prohlášení - mapa území působnosti MAS s okolím – hranice území - seznam členů/partnerů MAS - seznam členů rozhodovacích orgánů - doklad o pracovně právním vztahu manažera pro SPL vůči MAS - doklad o smluvním zajištění účetních služeb pro MAS - statut orgánu MAS pro přípravu SPL a dozor nad jeho realizací - pověření zmocněného zástupce - doklad o historii - seznam příloh

Nepovinné přílohy předkládané při podání Žádosti o realizaci SPL: - doklady o projektech spolupráce mezi MAS – smlouva o spolupráci - čestné prohlášení, že projekt spolupráce byl realizován, včetně doložení fotodokumentace nebo výstupu projektu spolupráce - zápisy z jednání o projektu spolupráce a korespondenci prokazující přípravu - doklad o úspěšné účasti v rámci Programu Leader ČR nebo v POV - doklad o úspěšné účasti nebo předložení žádosti MAS v dotačních programech EU

Osnova Strategického plánu Leader - rozsah max.60 stran (bez Fichí opatření a dalších příloh, obsah popisné části max ¼ SPL - MAS může přiložit propagační materiál MAS (kartu MAS) 1. Žadatel/předkladatel SPL 2. Základní údaje o území MAS (rozloha, počet obyvatel) 3. Zpracování SPL MAS – využité metody, vazba na dříve zpracované strategických dokumentů, popis zapojení místních aktérů do zpracování SPL + podíl expertních odborníků

Osnova Strategického plánu Leader 4. Analýza území MAS - hodnocení území (důvod výběru území, shodné či styčné charakteristiky, zvláštnosti území oproti jiným územím) - zdroje území pro realizaci SPL (lidské, finanční, hospodářské, jiné – důraz na vnitřní potenciál území – regionální tradice, krajové speciality) 5. SWOT analýza (hodnocení SWOT obou částí MAS,metodika SWOT analýzy) 6. Strategie 6.1. Priority a cíle – uveďte přehledně vybrané osy z PRV, které budou v rámci SPL implementovány 6.2. Způsob dosahování cílů a priorit – uveďte způsob, předpokládané dopady SPL a jeho přínosy pro dané území v dlouhodobější perspektivě, soulad cílů a priorit v souladu s trvale udržitelným rozvojem

Osnova Strategického plánu Leader 6. Strategie 6.3. Zapojení inovačních prvků - popište změny oproti dosavadní praxi řešení místních problémů (uvedení na trh nových výrobků a služeb, které odrážejí specifičnost daného území; netradiční způsoby řízení a zapojení místního obyvatelstva v rozhodovacím procesu a realizaci projektů; zavádění nových metod při využívání potenciálu území, nová akce či aktivita prováděná v území poprvé) Uveďte způsob jakým budou inovace přínosné, účinné a udržitelné 6.4. Finanční plán Transparentní finanční plán včetně zdůvodnění a rozvržení finančních prostředků do let a mezi Fiche v procentickém vyjádření

Osnova Strategického plánu Leader 6. Strategie 6.5. Integrovaná strategie území - je SPL součástí nějaké ISÚ? – nesmí se jednat o strategii mikroregionu/ svazku obcí, tzn. Zábřežská musí být schválená i MASkou 6.6. Monitoring naplňování cílů SPL - návrh min. 5 monitorovacích indikátorů a jejich výstupních hodnot

Osnova Strategického plánu Leader 7. Partnerství MAS 7.1. Historie MAS - historie spolupráce - popis propojení veřejného a soukromého sektoru 7.2. Zapojení partnerů do přípravy SPL - úloha a odpovědnost jednotlivých subjektů při zpracování SPL - účast jednotlivých partnerů na projednávání SPL - předpoklad vývoje spolupráce v budoucím období 7.3. Vztah k obyvatelstvu - jaké byly vyvinuty snahy o zapojení obyvatel do MAS a její činnosti? - jak byly zajišťovány potřeby místního obyvatelstva? - jak je informováno obyvatelstvo o MAS, o SPL? 7.4. Otevřenost MAS - jakým způsobem lze vstoupit do MAS? - jaké skupiny členů/partnerů mohou vstoupit do MAS?

Osnova Strategického plánu Leader 8. Zkušenosti a spolupráce 8.1. Zkušenosti - účast v programech založených na principech LEADER, popsání zkušeností a způsobů jejich využití - shrnutí ex-post hodnocení předchozích strategických plánů MAS 8.2. Spolupráce - popis národní, mezinárodní spolupráce - příprava, realizace nebo účast v projektech spolupráce založených na principech LEADER - soulad SPL a záměrů spolupráce - plánované aktivity MAS v rámci vytváření sítí místních partnerství

9. Organizace a zdroje MAS 9.1. Organizační struktura a rozdělení odpovědnosti - struktura organizace MAS, vnitřní členění, komise, pracovní skupiny - orgán pro přípravu SPL a orgán pro dozor nad jeho realizací - úloha a odpovědnost jednotlivých subjektů při realizaci SPL a organizačních služek - způsob sestavení výběrové komise a důvody výběru členů - existence jiných komisí či pracovních skupin, jejich zaměření a pravomoci - způsob delegování zástupců skupin do orgánů místní akční skupiny - osoby, které budou řídit realizaci SPL a popis role a pravomoci v MAS 9.2. Zdroje MAS pro činnosti spojené s realizací SPL - lidské zdroje (zaměstnanci, účetní, odbornost, systém vzdělávání partnerů) - technické prostředky (provozní podmínky kanceláře, technické vybavení, počítačové a programové vybavení, způsob informování) - finanční prostředky (zajištění předfinancování, jiné finanční zdroje)

10. Administrativní postupy Časová osa – vyhlášení výzvy, příjem Žádostí, kontroly, hodnocení) Registrace projektů - propagace SPL v území - postup a časový plán při vyhlášení příjmu Žádostí - jak budou informování koneční příjemci o možnostech předkládání projektů - zda bude docházet ke školení předkladatelů a jak - administrativní postupy příjmu a registrace, kontroly projektů - způsob zajištění osob, které se budou podílet na příjmu, kontrole, registraci Způsob výběru projektů - postupy hodnocení přijatelnosti v návaznosti na kritéria přijatelnosti - způsob bodování v návaznosti na preferenční kriteria - postupy při výběru projektů - způsob zajištění osob, které se budou podílet na hodnocení a výběru projektů - opravné postupy

10. Administrativní postupy Realizační část - administrace v průběhu realizace projektů - vedení složek projektů - administrace proplácení projektů - metodika plánování a provádění kontrol projektů - způsob zajištění osob, které se budou podílet na administraci a kontrole realizace projektů Kontrola činnosti MAS Archivace Monitoring Vyhodnocení Propagace MAS

11. Zapojení žen, mladých lidí a zemědělců - zapojení mezi partnery - zapojení osobně při činnostech MAS – pozice, úkoly, členství v orgánech - existence komisí či pracovních skupin zaměřených na tuto problematiku, popis činností

Fiche opatření - přiřazení Fiche k opatření PRV 1) Hlavní opatření 2) cíl hlavního opatření z PRV 3) Vedlejší opatření / cíl vedlejšího opatření z PRV 4) Cíl Fiche 5) Popis charakteru Fiche 6) Fiche zakládá veřejnou podporu 7) Uplatnění inovačních přístupů 8) Specifické vymezení

Fiche opatření - definice příjemce dotace - kritéria přijatelnosti - závazné podmínky pro vedlejší opatření - další podmínky - druh a výše dotace (pro každý typ žadatele/příjemce dotace) - maximální/ minimální způsobilé výdaje - oblasti podpory (typ aktivit) - způsobilé výdaje - preferenční kritéria - povinné přílohy předkládané při podání Žádosti o dotaci (i nepovinné) - povinné přílohy předkládané při podpisu Dohody - povinné přílohy předkládané při Žádosti o proplacení - kritéria pro monitoring a hodnocení stanovená MAS