Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Financování sociálních služeb
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Finanční možností svépomocných skupin
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci opatření 3.2, SROP. Jana Voldánová, Rostislav Honus Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR Prezentace.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Téma prezentace Ratolest Brno – Přínos Individuálního projektu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Ing. Stanislava Správková
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji metoda napomáhající plánování rozvoje, zjišťování výkonu a efektivity sociálních služeb 2. 6. 2014

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Přínos benchmarkingu Vykazování za rok 2013 a plán na rok 2014 Metodika a sbírané hodnoty

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Přínos benchmarkingu Přínos pro Olomoucký kraj srovnávání výsledků napříč službami flexibilní reporty podklady pro plánování podklady pro rozhodování o dotacích

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Přínos pro poskytovatele srovnávání vlastních výsledků se stejnými/obdobnými službami sdílení dobré praxe modelaci služby do budoucna vzájemnou výměnu informací a zkušeností

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji 2. Vykazování za rok 2013 a plán na rok 2014 Vykazování za rok 2013 Vyplněno 330 výkazů 17 služeb výkazy nevyplnilo Celkem za 347 služeb poskytovaných na území OK Plán na rok 2014 Vyplněno 328 plánů 22 služeb plány nevyplnilo Celkem za 350 služeb poskytovaných na území OK

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Nejčastější chyby při vykazování Neprobíhá aktualizace údajů u sociální služby změna právní subjektivity (IČO), změna názvu poskytovatele statutární zástupce, osoba zodpovědná za konkrétní službu změny v územní dostupnosti změny v provozní době služby Výkazy fakultativní služby – nesledují se zvlášť (středisko), většinou procentuální odhad z výnosů, náklady nejsou vyplněny členění pracovníků dle pracovního zařazení musí korespondovat s registrem (platí i pro plán) a odpovídat skutečnosti (§115 a §116 Zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů)

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Výnosy nesprávně vyplněná částka od MPSV a od obcí nesprávně vyplněné výnosy od zdravotních pojišťoven výnosy od MPSV za celou službu poskytující ve více krajích, ne částka přímo na zařízení služby v OK, totéž náklady výnosy z OK související přímo s poskytováním služeb, výnosy jsou z „Dotačního programu Olomouckého kraje pro sociální oblast“, a to pouze dotace na poskytování sociálních služeb evropské zdroje (EZ) – často se zaměňují s výnosy z OK, individuální projekty (IP) Olomouckého kraje jsou financované z fondů EU a jsou pouze Olomouckým krajem administrovány. V této položce se jedná i o další evropské zdroje od jiných administrátorů, konkrétní popis je možný v poli poznámka.

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji výnosy a náklady musí odrážet pouze poskytování sociální služby, nemusí nutně kopírovat účetní závěrku organizace (poskytovatele), protože v závěrce organizace se objevují i výnosy a náklady nesouvisející přímo se sociální službou (nestátní zdravotnické zařízení, akce pořádané pro členy spolku, fakultativní služby, konference aj.) Náklady za celou organizaci, ne přímo související s poskytováním sociální služby (totéž jak u výnosů) mzdové náklady celkem, ne jen pouze pracovníků sociální služby.

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Specifická data nesprávné výpočty specifických dat různý výklad metodiky Pozitivní změna ve vyplňování výkazů za rok 2013 a plánu 2014 více telefonických i osobních konzultací vykazování a metodiky podrobné poznámky u vykazovaných hodnot celkově více bezchybně vyplněných výkazů podnětné návrhy od poskytovatelů na změny metodiky a strukturu dat návrhy na zlepšení uživatelského prostředí aplikace

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji 3. Metodika a sbírané hodnoty sjednocení s vykazováním do OKslužby - poskytovatel sjednocení popisu sbíraných dat zúžení sbíraných hodnot – jen ty, které jsou potřebné Workshopy s poskytovateli sociálních služeb rozdělení poskytovatelů do několika workshopů dle druhu služby a dle shodnosti sbíraných specifických dat aktualizace metodiky návrhy sbíraných hodnot návrhy na aktualizaci aplikace benchmarking

Benchmarking poskytovatelů sociálních služeb v Olomouckém kraji Děkuji za vaši spolupráci a za dnešní pozornost Mgr. Zuzana Hrobařová z.hrobarova@kr-olomoucky.cz 585 508 244