Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ondřej Pečený Patří do muzea? Ondřej Pečený
Advertisements

Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
Internet pro 6. ročník Ing. Zdeňka Javorková
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Vyhledávání na Internetu
Internetové servery Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Informatika Internet.
Internet, WWW, HTML a spol.. Hlavní zásady inženýrství reprodukovatelnost měřitelnost a parametrizovatelnost přenositelnost typizace a standardizace dokumentace.
Podnikání na Internetu organizace internetu letní semestr 2004 Jana Holá II.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Informatika - prezentace
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Internet.
Internet.
Protokoly a adresy na internetu
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Otázka č.10 INTERNET ALENA POLEDNOVÁ,4.A.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Internet.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_154_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Internet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
INTERNET.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-16.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Internet – pojmy, služby
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Základní pojmy při používání Internetu
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková

Internet je celosvětová počítačová síť, která spojuje jednotlivé menší sítě pochází z anglického network a latinské předpony inter- (mezi) slouží k přenášení informací a poskytování služeb

Základní pojmy TCP/IP Transmission Control Protocol/Internet Protocol – protokol (komunikační pravidla) používaný při přenosu dat prostřednictvím internetu Doména pro označování zdrojů na internetu se nepoužívají IP adresy, ale tzv. doménová jména

Základní pojmy HTTP hypertext transfer protocol - protokol pro přenos hypertextu WWW World Wide Web - celosvětováinformační síť, organizovaná jako hypertextový dokument jedna z aplikací Internetu

IP adresa každý počítač připojený k Internetu má svou IP adresu 32bitové číslo (4 desítková čísla oddělená tečkou) Celkový počet IP adres je 2 32 Nyní se zavádí IPv6

Podíl vyhledávačů na českém internetovém trhu v roce 2009

Jak pracují vyhledávače Prohledání webu (automatický program (tzv. bot), který prochází celý web odkaz za odkazem) Indexování (stáhnutí celé stránky na vlastní server a příprava pro její začlenění do databáze vyhledávání) Vyhledávání (navrátí shodu klíčových slov se stránkami v databázi)

Jak se dostat do vyhledávačů SEO optimalizace Klíčová slova Referenční stránky PageRank, S-rank

Vyhledávače ve světě AltaVista Ask Jeeves Dogpile Google msn.search Yahoo …

Vyhledávače u nás atlas.cz cetrum.cz jyxo.cz seznam.cz morfeo …

Jak používat google „…“; logické operátory +/-;..; OR define: filetype: intitle: inurl: intext: site: link: related: info:

Použité odkazy: …zkuste použít některý z vyhledávačů…