Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

Rostliny okolo naší školy
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Rostliny na jaře.
Jarní rostliny.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Kvetoucí a nekvetoucí rostliny
Byliny Jarní byliny Letní byliny Byliny a jejich život.
Keře a jejich plody.
BYLINY A KEŘE LESA 14..
Jaro Jarní květiny.
Znaky krytosemenných rostlin
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Environmentální projekt Pálava –
KRYTOSEMENNÉ DVOUDĚLOŽNÉ.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
JARO.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Hádejte děti: jaká dobrůtka kde uzraje?
Vysvětlení některých pojmů
Rostliny na jaře 4. ročník
Roční období Název školy:
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Barva květů jarních rostlin I.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
Moji kamarádi mi píší, jak prožívají jaro. František s manželkou, pradědeček a prababička jen ve třech u svého domečku. To je úděl nás starších. Stáří.
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Rákos má podzemní až 4 m dlouhé oddenky, z nichž vyrůstají silná vzpřímená stébla s až 50 cm dlouhými listy. Rákos obecný je velmi statná vytrvalá.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Pryskyřníkovité Ranunculaceae Tomáš Veselý, Tomáš Olšan, Jiří Jechumtál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
Březen 2017 Vyvolávání jara.
VY_32_INOVACE_Sib_III_14 Byliny
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
STROMY JEHLIČNATÉ Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky.
ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace
05 Květiny a stromy na jaře
ROSTLINY A JEJICH ORGÁNY
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
Jaro na zahradě - jarní práce - jarní květiny.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08- 09_LÉTO
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

Milé děti, díváte se dobře kolem sebe? Všímáte si, co se děje v přírodě?

Je duben. Probudili se zimní spáči, jako jsou například ještěrky a žáby. Už jste letos, děti, nějaké viděly? Ptáci nyní zpívají nejkrásnější písničky a vracejí se k nám ti, co byli přes zimu v teplých krajích. Začínají kvést ovocné stromy. Roste vám nějaký ovocný strom na zahradě nebo u domu? A zkusily jste už, jak překrásně voní? Slyšely jste, jak v jeho koruně bzučí včely? Jestli ne, tak to napravte, stojí to opravdu za to. Také se pozorně dívejte, jaké právě kvetou květiny. Jistě všichni dobře znáte narcisy a tulipány a umíte je i nakreslit. Ale co rostliny ve volné přírodě? Jsou to také vaši dobří známí? Jestli ne, seznamte se:

Dobrý den, jsem orsej jarní. Moje květy jsou jako malá sluníčka. Rostu v lese, na loukách nebo i na trávnících. Jsem jen nizoučká, umím však udělat nádherný žluto-zelený koberec. Těším se, že se někde venku uvidíme. Pohladíte mne? Jen si mne nespleťte s blatouchem, ten je větší a má květy na vyšších stokách. Podobné květy jako já má i pryskyřník, ale ten v dubnu ještě nekvete.

Já jsem plicník lékařský. To mám, děti, léčivé jméno, že? Ale pravdivé, maminka vám z mých květů může uvařit čaj proti kašli. Také si všimněte, že mám dvě barvy: poupata mám růžová, ale když rozkvetou a včelky je opylují, dostanou modrofialovou barvu. Co říkáte, že spolu ta růžová a modravá barva vypadají moc pěkně? Tak se s nimi venku potěšte.

Pěkně vás děti zdravím, moje jméno je sasanka hajní – hajní proto, že ráda rostu v hájích. Mám tak křehké květy, že kdybyste si je utrhly a chtěly vzít domů do vázy, cestou by vám uvadly, tak mne prosím netrhejte a jen se dívejte, jak bíle a něžně zářím.

Mně děti znáte? Mám takové křivé jméno: křivatec žlutý. Žlutý jsem a moc krásně, ale křivý? Mé listy jsou úzké a dlouhé, někdy se trošku pozohýbají, ale že by byly křivé? Jen si mě, děti, venku najděte a řekněte: jsem křivý nebo ne?

Jmenuji se dymnivka dutá. Dutá podle toho, že mám na koříncích malé duté bobulky, říká se jim hlízy. Jsem jen malá, nenápadná, a když rostu sama, snadno mě přehlédnete. Mám neobvyklé květy, ale neřeknu vám, co je na nich zvláštního. Na to, děti, přijdete samy, až si mě venku prohlédnete, ale také do vázy si mne také nedávejte, utržená rychle vadnu. Už se na vás těším.

... Než se, děti, vypravíte své nové známé hledat venku, pokuste poznat je na obrázcích. Kdo je kdo? ...