NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
EKOABECEDA 3.ÚKOL DO RECYKLOHRANÍ.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
NESEPARUJ SE SEPARUJ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.

POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Životní prostředí klady vs. zápory.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Zelený ParDoubek 2008.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
1 V1 4. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 4.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – STATISTICKÁ DATA.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklační hra.
Předcházení vzniku odpadu Úloha NNO Milan Havel – sdružení Arnika.
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
EVVO aktivity pro školy
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Krajský projekt v roce 2011 na území Pardubického kraje  Projekt košů  Regionální komunikační aktivity  Projekt nádob  Projekt košů  Vzdělávací programy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Proč třídit bioodpad Prezentace pro Zastupitelstvo města Valašské Meziříčí
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
aneb projektový den pro žáky primy a sekundy DATUM: 9. května 2008
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Ekologie obce Nahošice
Den Země 3.A – 25. dubna.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Vztah k životnímu prostředí
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Transkript prezentace:

NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole

PRAVIDLA A ORGANIZACE SOUTĚŽE Vyhlašovatelé ZERA Zemědělská a ekologická regionální agentura o.s.,Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov a Tři brány Vyškov Náplň soutěže Podpora problematiky odpadového hospodářství, ekologická výchova Účastníci Pětičlenný tým žáků 8.tříd základních škol a víceletých gymnázií

Úkol č.1 – Cesta odpadu Návštěva sběrného dvora ve Vyškově na ulici Brněnská.

Úkol č.1 – Cesta odpadu V tomto úkolu jsme zjišťovali vše o odpadu např.:do jaké barvy kontejneru patří ,jak se zpracovává ,co zněj bude dál atd. Vypracovali jsme o tom pracovní listy

Úkol č.2 – Práce s daty V tomto úkolu jsme zjišťovali kolik se za rok 2007,2008 a 2009 vytřídilo papíru,plastu,skla,nápojových kartonů a kovů.To jsme podělili počtem obyvatel a následně podle těchto údajů vytvořili graf

Úkol č.3 - Dotazník Tento úkol měl objasnit co lidé vědí o třídění odpadu, jestli sami třídí a jestli mají ve svém okolí dostatek kontejnerů. Zpracovali jsme 100 dotazníků a podle výsledků jsme je vyhodnotili. Vyhodnocení vidíte níže:

Úkol č.4 - Mapa Tento úkol jsme měli vypracovat tak, že nám byla přidělena trasa a v mapě jsme měli zakreslovat kde se popelnice nachází. Kružnice nám udávaly, jak daleko to k popelnici má člověk ze svého domu.

Úkol č.5 - Skládka Úkol byl velice zajímavý tím, že jsme se jeli podívat na skládku v Kozlanech a tam jsme dostali pracovní listy s otázkami. Na skládce jsme se mohli i ptát na odpovědi a zbytek ,který jsme nezjistili jsme vypracovali ve škole.

Úkol č.6-Fotosoutěž Fotosoutěž jsme dělali po celou dobu etapové hry. Fotili jme popelnice,nepořádek atd. Fotky jsou na dalších stranách:

Ledové království v kontejneru na sklo.

Odpadky či krmítko ?

Přírodo dej si, ať máš sílu nám vzdorovat!

Čištění řeky Hané V Pátek 13.května jsme spolu s zaměstnanci MĚÚ čistili řeku Hanou od Pazderny po zimní stadion. Objevili jsme plno odpadků. Na břehu řeky rostou i vzácné a chráněné rostliny.

Od Pazderny do parku

Chráněné rostliny

Mělo to smysl!

ZPRACOVALI: Vít Malovec Věra Nohejlová Tereza Kydalová Petra Bočková Lenka Bazalová ŽÁCI 8.B ZŠ Vyškov, Letní pole