Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám""— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_26

2 Vzdělávací oblast: Environmentální výchova
Předmět: Zábavná ekologie, Přírodověda Stupeň vzdělávání: 1. stupeň ZŠ Ročník: 4. a 5. Datum vytvoření: Anotace: Prezentace je určena pro starší žáky. Vysvětluje jim, že objemný odpad je velký nebo těžký a nevejde se do popelnice – uvádí příklady. Popisuje možnosti sběru ve sběrných dvorech nebo do velkokapacitních kontejnerů a následné třídění. Klíčová slova: Objemný odpad, Sběrný dvůr, Velkokapacitní kontejner Autor: Ivana Geislerova

3 OBJEMNÝ ODPAD OBJEMNÝ ODPAD JE TAKOVÝ ODPAD, KTERÝ JE PŘÍLIŠ ROZMĚRNÝ NEBO PŘÍLIŠ TEŽKÝ NA TO, ABY SE VEŠEL DO BĚŽNÉ POPELNICE NEBO KONTEJNERU.

4 OBJEMNÝ ODPAD starý nábytek – skříň, židle, postel …,podlahové krytiny – linolea, koberce, umyvadla, vybavení koupelny … nepatří sem domácí elektrospotřebiče – televize, ledničky, pračky …, stavební odpad sbírá se do velkokapacitních kontejnerů (velký plechový kontejner – obsah litrů – koupelnová vana – 200 litrů)

5 VELKOOBJEMOVÝ KONTEJNER

6 SBĚR velkokapacitní kontejnery (v určitý čas, na určitém místě, po určitou dobu) sběrné dvory SVOZ třídí se: kovové odpady – dřevěné odpady – spalitelné odpady … pro naplněný kontejner přijede auto s ramenovým nosičem kontejnerů, nebo s hydraulickým hákem

7 ÚPRAVA A ODSTRANĚNÍ třídí se ve sběrných dvorech nebo na překladišti odpadů vybírají se využitelné odpady – kov, dřevo, textil, plasty, papír třídí se na věci spalitelné (palivo pro spalovny, teplárny, elektrárny, cementárny) a nespalitelné (skládky)

8 dveře křeslo skříň kamna

9 Zdroje: vlastní fotografie a obrázky (I. Geislerová)


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám""

Podobné prezentace


Reklamy Google