Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský."— Transkript prezentace:

1 Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách

2 Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský kraj+ Eko-kom Do systému Eko-kom zapojeno v JČ kraji 409 obcí (66% z celkového počtu obcí v kraji) Přesto existuje 63 obcí, ve kterých nejsou kontejnery na separovaný odpad (anebo se nestarají o jejich vyvážení)

3 Průběh kampaně Na začátku listopadu bude osloveno asi 60 000 domácností v JČ kraji (do schránek letáky+tašky k odkládání separovnaného odpadu+informace, co do nich dávat) Organizátoři kontaktují asi 80 středních škol, kam přibudou kontejnery na separovaný odpad (plasty) Soutěž o ceny (kola, kompostéry atd.)

4 Třídění v číslech Srovnání s ostatními kraji – spíše průměrné V r.2004 – 33 kg vytříděného odpadu/obyvatel JK Každý obyvatel obcí zapojených do programu Eko-kom vytřídil v průměru 8 kg papíru 6 kg skla 5 kg plastů 12 kg kovů Sběr plastů v JČ kraji – nad celorepublikovým průměrem Systém třídění odpadů v r.2004 pokrýval 96% území státu


Stáhnout ppt "Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský."

Podobné prezentace


Reklamy Google