ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VI. Shromažďování environmentálních informací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Advertisements

Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
Aarhuská úmluva a požadavky na účast veřejnosti Zuzana Drhová, Zelený kruh.
Účast veřejnosti a právo na informace ve věcech životního prostředí 8. dubna 2009.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
BABYLON 22. říjen 2014 Liberec Databáze kompostáren za rok 2013 Kristýna HUSÁKOVÁ odbor odpadů.
Činnost veřejné správy
Základní registry veřejné správy
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ, ÚČAST VEŘEJNOSTI PŘI OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VII. Monitoring.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VIII. Informace pro podporu rozhodování.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Účast veřejnosti a právo na informace ve věcech životního prostředí 2. dubna 2007 Mgr. Magdaléna Peterková.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Evropské právo životního prostředí Osnova přednášky Ochrana životního prostředí v EU - vývoj EPŽP Environmentální politika + akční programy.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Účast veřejnosti a právo na informace ve věcech životního prostředí 16. dubna 2008.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Evropské environmentální právo úvodní přednáška
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Správní řízení I. Správní řád, rozsah jeho působnosti
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Transkript prezentace:

ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VI. Shromažďování environmentálních informací

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI2 Shromažďování env. informací Standardizace environmentální informace v EU a ve světě EU – Směrnice Rady Evropského společenství č. 90/313/EEC „O volném přístupu k informacím o životním prostředí„ (specifikuje právo veřejnosti na přístup k environmentálním informacím jimiž disponují úřady, jejich šíření a stanovuje základní předpoklady, za nichž se mají takové informace zpřístupňovat) Výbor pro ekologickou politiku OSN – „Úmluva o přístupu veřejnosti k informacím o životním prostředí a účasti veřejnosti na rozhodování v záležitostech životního prostředí" – Aarhuská úmluva (rozpracovala a rozšířila evropskou směrnici) Nová Směrnice 2003/4/EC „O veřejném přístupu k informacím o životním prostředí” – novelizuje Směrnici 90/313/EC a ruší její platnost ke dni 14. února 2005 Tato směrnice stanoví právo veřejnosti na přístup k environmentálním informacím na místo stávajícího volného přístupu. Další velmi důležitou novinkou je povinnost poskytovat environmentální informace za pomoci všech služeb sítě Internet.

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI3 Shromažďování env. informací Standardizace opakovaného použití informace veřejného sektoru v EU a v ČR Směrnice č. 2003/98/ES, „O opakovaném použití informací veřejného sektoru“ – vstoupila v účinnost dne 31. prosince 2003 Ministerstvo informatiky: návrh novely zákona č. 106/1999 Sb., „O svobodném přístupu k informacím“ – transpozice Směrnice 2003/98/ES (je pro ČR závazná), novela vyhlášena pod č. 61/2006 Sb., účinnost k – sjednocuje a zpřesňuje terminologii Termín „opakované užití“ se vztahuje na následné užití dokumentu osobou, která dokument získala od úřadu, a výslovně zahrnuje nekomerční i komerční užití.  institut fikce rozhodnutí byl v novém znění nahrazen speciální úpravou stížnosti na postup při vyřizování žádosti o informace  zavádí nový postup při určování výše úhrady spojené s poskytováním informací

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI4 Shromažďování env. informací Monitoring ŽP monitoring životního prostředí – komplexní problém vytvářen pro vládní, správní a výkonné orgány státu základní součást IS o ŽP cíl:  zajistit relevantní a účinné rozhodování a řízení a provádění environmentální politiky státu  předcházení havarijním situacím resp. jejich lokalizaci, prevence znečištění ŽP a jeho ochrana, zajištění zdravého vývoje populace, realizace ekologických programů v socioekonomické sféře environmentální data a informace využívají i další sektory hospodářství a terciální sféry (podnikatelská sféra, výzkum, věda) výchozí údaje – z observatorních a monitorovacích sítí a z dalších zdrojů, např. státní správy, výzkumu a speciálních šetření monitorování je systematické sledování vybraných veličin v prostoru a čase za účelem jejich porovnání a vyhodnocení monitoring – celý proces sběru, zpracování a využití environmentálních dat a informací

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI5 Shromažďování env. informací Monitoring ŽP monitorování ŽP – dlouhodobé měření a vyhodnocování vytypovaných parametrů (dat) nejen zdrojů biosféry, ale i všech zdrojů civilizace – lidské činnosti měření – zpravidla automatizovanými systémy, včetně přenosu a dalšího zpracování dat monitorovací systém – systém, který sleduje (měří) příslušné veličiny nezávisle na ostatních dějích v daném místě a čase  monitoring stavových veličin,  monitoring toků mezi jednotlivými složkami ŽP  monitoring odezvy ŽP monitoring – 4 časové (vývojové) fáze 1.pozorování 2.hodnocení 3.prognóza dalšího vývoje 4.hodnocení prognózovaného stavu

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI6 Shromažďování env. informací Monitoring ŽP monitoring – prostorový pohled  bodově  plošně monitoring – časový pohled  okamžité hodnoty  intervalové hodnoty  frekvence závisí na proměnlivosti a významnosti jevů způsoby ukládání dat  jednotná centrální databanka přírodního prostředí jejímž správcem je určitý orgán  existence oddělených databank s poměrně vymezenou tematikou a definovanou územní působností První fáze – pozorování

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI7 Shromažďování env. informací Monitoring ŽP zhodnocení vytvořené datové základny nutnost jednoho zdroje (MŽP) pro předávání informací na mezinárodní úroveň (EU, OECD, OSN) cíl: kompatibilní (navzájem srovnatelné) datové soubory celá řada rozličných metod, které se stále vyvíjejí zpracování na více úrovních (celostátně, oblastně, lokálně, v různých časových cyklech) multikriteriální přístup hodnocení (objektivita, nezávislost a nezaujatost hodnocení) sběr dat a zpracování informací průběžně a nepřetržitě po řadu let (zjištění trvalosti, sezónnosti či jedinečnosti jevů) Další fáze – hodnocení, prognóza, hodnocení prognózovaného stavu

ENIN – Shromažďování environmentálních informací VI8 Shromažďování env. informací KONEC