Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Zákon o sociálních službách
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Bc. Halina Doležalová o.s. Hospic pro Liberecký kraj.
20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –
Přechod z ústavní do komunitní služby
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Denní centrum SVÍTÁNÍ, o.p.s.
Nechte se vtáhnout do života neziskovky.... CÍLE SDRUŽENÍ pomoc občanům bez přístřeší integrovat se do společnosti prevence bezdomovectví u sociálně znevýhodněných.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Oddělení domova se zvláštním režimem
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Domov pro osoby se zdravotním postižením
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
I. Setkání se starosty obcí
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe Konference Dobrovolnictví v sociálních službách 31. ledna 2011 Prezentuje: Mgr. Radka Kulhánková Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 www.sue-ryder.cz

Historie dobrovolnictví v Domově Sue Ryder Počátky dobrovolnictví v Domově Sue Ryder spadají do roku 1994. Naše organizace tehdy existovala pouze jako nápad v hlavách několika nadšenců, v projektových plánech na vytvoření nového sociálního zařízení pro seniory, v architektonických návrzích na rekonstrukci Michelského dvora. A také v srdcích prvních dobrovolníků Domova Sue Ryder!

Domov Sue Ryder – Šance pro důstojné stáří Domov Sue Ryder je obecně prospěšná společnost pečující o seniory, kteří potřebují v důsledku nemoci či vysokého věku pomoc druhých. Přehled základních poskytovaných služeb: Domov pro seniory Denní stacionář Osobní asistence Sociální poradenství Individuální a skupinová rehabilitace

Kde dobrovolníci pomáhají ? Dobrovolníci v přímé péči o klienty: Pomoc v denním stacionáři Dobrovolníci jako společníci klientů na lůžkovém oddělení Dobrovolníci rehabilitačního oddělení

Kde dobrovolníci pomáhají ? Dobrovolníci v dalších aktivitách Domova Sue Ryder: Pomoc v dobročinných obchodech Předávání informací na recepci Domova Sue Ryder Pomoc s administrativou, ručními pracemi, údržbou areálu Domova Dobrovolná činnost v kulturním komunitním centru

Koordinátor dobrovolníků Od roku 1999 existuje v Domově Sue Ryder pozice Koordinátor dobrovolníků s těmito zodpovědnostmi: vyhledávání dobrovolníků přijímání dobrovolníků průběžné vedení dobrovolníků vzdělávání a supervize oceňování dobrovolníků administrativní zajištění působení dobrovolníka v organizaci spolupráce s dalšími dobrovolnickými centry Bc. Renata Kolářová Koordinátorka dobrovolníků v Domově Sue Ryder

Přínosy dobrovolnictví – nejen pro Domov zvyšování kvality poskytované péče o seniory rozšiřování nabídky služeb zvyšování spokojenosti našich klientů naplňování vize otevřeného zařízení zvyšování finanční nezávislosti organizace na státu propagace myšlenky dobrovolnictví ve společnosti jako přirozené součásti života každého člověka

Dobrovolníci o dobrovolnictví „Kdo má trochu volného času a kladný vztah k seniorům,  kdo je rád mezi lidmi, kdo umí přiložit ruku k dílu, kdo má sociální cítění a v neposlední řadě, kdo si chce vyzkoušet situace, do kterých se všichni stejně jednou dostaneme (stáří se blíží…), může to vše zažít v kůži dobrovolníka. Navíc v příjemném prostředí a s citlivými a vstřícnými zaměstnanci Domova Sue Ryder.“ Marie Vladyková dobrovolnice Domova Sue Ryder

Dobrovolníci o dobrovolnictví „Lidé by se měli často dívat okolo sebe, protože ať už si to více či méně uvědomujeme, tak dobrovolníky jsme všichni. Stačí jen před ničím nezavírat oči.“ Bára Sládková dobrovolnice Domova Sue Ryder kandidátka na cenu Křesadlo 2009

Děkuji Vám za pozornost!