Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, 708 33 Ostrava – Poruba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dokumentace o realizaci stavby
Advertisements

příspěvková organizace Středoškolská 3, Ostrava-Zábřeh
3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
VŠB – Technická univerzita Ostrava
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Účetnictví I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava Nabízí kurzy se zaměřením na stavbu automobilů Popularizace technických oborů u žáků ZŠ – EkoCar CZ.1.07/1.1.07/
Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
VŠB – Technická univerzita Ostrava VŠB – Technická univerzita Ostrava Hezký den Hezký den.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Ekonomika a management ve výstavbě
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Statika stavebních konstrukcí I
Statika stavebních konstrukcí II
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
O PROJEKTU Projekt realizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačního programu ČESKÁ STAVEBNÍ AKADEMIE Projekt.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Podmínky a tipy pro zvládnutí předmětu 12PPOK Anglická skupina 2014/2015 Ing. Petr Šatra České vysoké učení technické v Praze Ústav dopravních systémů.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Cvičení I. Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D. 16. –
Akademický rok 2011/12 1. ročník – LS 1. cvičení
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ
Dopravní charakteristiky
Úvod do managementu 1. seminář
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
POŽADAVKY NA ZÁPOČET Z MAEK1 Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D.
Ing. Lenka Janíčková, Ph.D.
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
Představení oblastí možné spolupráce Fakulty stavební VŠB - TU Ostrava
Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Katedra informačních technoloií 2009, Ing. Karel Kubata
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
EKONOMIKA BYDLENÍ úvod
Globální retailing v Evropě
Globální retailing v Evropě
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Katedra obchodu a financí přízemí PEF
Ing. Lenka Randýsková Ing. Petr Konečný
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2011
VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ Metrologie Ing. Lenka Petřkovská, Ph.D. A 620 Tel. 4478
Přednáška Akce: Přednášející: Eva Wernerová | Odborná asistentka | VŠB – TU Ostrava, Fakulta stavební | TFM Vzdělávání.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Základy informatiky Přednášející: Ing. Jana Krutišová Cvičící: Ing. Jan Štěbeták.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Ústav technologie vody a prostředí Jan Bartáček D ECENTRALIZOVANÉ ZPRACOVÁNÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Metody hodnocení veřejných projektů Jana Soukopová
© Ing. Pavel Hrzina 2005 X13PES CVIČENÍ 10 Pravidla pro tvorbu dokumentace 1. část.
Zdravotnický management
Informační modelování budov (BIM)
Potravinářské zbožíznalství
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Dopravní řešení v územním plánování Úvod do cvičení předmětu DRUP
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Sylaby přednášek Geotechnické stavby
Informační modelování budov (BIM)
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
BPP114C – Bankovní a pojišťovací právo Mgr. et Mgr. Michal Tuláček
Geografické informační systémy
Sylaby přednášek Úprava vlastností hornin a zemin
Transkript prezentace:

Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba

Náplň předmětu: - problematika stavební ekonomiky a managementu se zvláštním zřetelem ke stavebnímu dílu. Výuka: 3 hodiny/ týden přednášky 2 hodiny /týden cvičení ( 17 až 35 bodů ) ukončení zkouškou ( písemná a ústní část, max 65 bodů ) Vyučující: Ing. František Kuda, CSc., Katedra MI ( 222 ), LPC 210/1, tel , 1953, Konzultační hodiny: pondělí 12,00 – 13,00 hod. Výuka a vyučující Výuka a vyučující

Požadavky na zápočet: - min 70 % účast na cvičeních, - min 70 % účast na cvičeních, - odevzdání 5 programů dle individuálního zadání, - odevzdání 5 programů dle individuálního zadání, - prověrka základních znalostí na závěr ZS, - prověrka základních znalostí na závěr ZS, - bodové ohodnocení: max 35 bodů, z toho 5 x 5programy + 5 písemka + 5 další aktivity - bodové ohodnocení: max 35 bodů, z toho 5 x 5programy + 5 písemka + 5 další aktivity Podklady pro cvičení: - přednášky z předmětu Ekonomika a management ve stavebnictví, - přednášky z předmětu Ekonomika a management ve stavebnictví, - ČKAIT činných ve výstavbě ( ), - ČKAIT činných ve výstavbě ( ), - vzorové formuláře na vzorové formuláře na zadání jednotlivých programů ve cvičení a na internetu fast10.vsb.cz/kuda/ - zadání jednotlivých programů ve cvičení a na internetu fast10.vsb.cz/kuda/ Zápočet

Programy ( tvoří ucelený logický celek ): Programy ( tvoří ucelený logický celek ): 1) 1) Založení stavebního podniku 2) Organizace stavebního podniku a pracovně právní vztahy 3) Zadání veřejné zakázky na stavební práce 4) Smluvní vztahy v investiční výstavbě 5) Dokumentace o realizaci stavby Náplň cvičení

Pokyny pro zpracování programů: Pokyny pro zpracování programů: - složky formátu A4 s záložkami a s popisem - složky formátu A4 s záložkami a s popisem titulního listu a seznamem příloh, titulního listu a seznamem příloh, - textové části vypracovány v *doc. - textové části vypracovány v *doc. - využití předtištěných formulářů, - využití předtištěných formulářů, - grafické části ( CAD, *doc. ručně ), - grafické části ( CAD, *doc. ručně ), - vložené zadání s krátkou charakteristikou - vložené zadání s krátkou charakteristikou programu a titulním listem programu. programu a titulním listem programu. Forma zpracování

Konzultační hodiny: Konzultační hodiny: Ing. Kuda - každé pondělí 12,00 – 13,00 hodin, LPC 210/1, jinak po dohodě, Ing. Kuda - každé pondělí 12,00 – 13,00 hodin, LPC 210/1, jinak po dohodě, Exkurze a praxe. Exkurze a praxe. Exkurze na význačné stavby praxe by měly vhodně doplnit náplň předmětu. Možnost doložit zprávy. Exkurze na význačné stavby praxe by měly vhodně doplnit náplň předmětu. Možnost doložit zprávy. Závěr: Závěr: Přeji všem kteří budou tento předmět absolvovat, aby jim poskytnul plno nových zajímavých poznatků, které budou moci uplatnit ve své technické praxi. Přeji všem kteří budou tento předmět absolvovat, aby jim poskytnul plno nových zajímavých poznatků, které budou moci uplatnit ve své technické praxi. Konzultace

Literatura