Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady."— Transkript prezentace:

1 Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady práva EU 3.Stavební právo ČR- stavební zákon 4.Stavební řád, povolování, užívání a odstraňování staveb 5.Ochrana životního prostředí 6.Technické požadavky na stavební výrobky, normalizace a metrologie,

2 Literatura: Malý S. : Legislativa ve stavebnictví, ČVUT Praha 2000 Stavební zákon a vyhlášky 2007, (ÚZ), Sagit, Ostrava, 2007 Zákony a vyhlášky k tématice přednášek, Sbírka zákonů ČR 1993 - 2007 Doležal, J. Nový stavební zákon v teorii a praxi a předpisy související s poznámkami, Praha, Linde, 2006 Kudelová, M. : Právo EU, VŠB-TU Ostrava, 2007, Ostrava, 1. vyd. www. Euroskop.cz

3 Osnova cvičení: 1. Příklady užití právních pojmů a správního práva 2. Diskuse k právu EU 3. Program 1 – žádost o územně plánovací informaci. 4. Program 2 – oznámení o záměru k vydání územního souhlasu 5. Program 3 – ohlášení stavby 6. Příklady otázek pro zkoušky k autorizaci.


Stáhnout ppt "Osnova přednášek: 1.Základní právní pojmy, zásady správního řízení, státní správa a územní samospráva 2.Základy struktury a orgánů Evropské unie Zásady."

Podobné prezentace


Reklamy Google