SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obor informační technologie
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Průvodce odbornou praxí na VŠPJ Obor Finance a řízení Květen
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Ekonomická fakulta EKONOMICKÁ INFORMATIKA FINANČNÍ A POJISTNÁ MATEMATIKA.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Studenti studentům JMÉNO. Fakulta informatiky a statistiky  Fakulta financí a účetnictví  Fakulta mezinárodních vztahů  Fakulta podnikohospodářská.
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Institut 2 v 1.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studijní obor Management sportu
Systémové inženýrství a informatika
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné


Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Bakalářský studijní program (B6209) SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Současné bakalářské studijní obory Systémové inženýrství a informatika Aplikovaná informatika

SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Bakalářský studijní program (B6209) SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Současné bakalářské studijní obory Informatika v ekonomice

STUDIJNÍ OBOR SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA Nejstarší obor na VŠB-TUO ( od roku 1967) a na Ekonomické fakultě – od roku 1977) Vznikl u nás jako první v Československu Význační absolventi Uplatnění absolventů Vysoké příjmy absolventů Spokojenost se zaměstnáním po absolvování studia

PROPOJENÍ STÁVAJÍCÍCH STUDIJNÍCH BAKALÁŘSKÝCH OBORŮ Systémové inženýrství a informatika Aplikovaná informatika Kvantitativní metody řízení a rozhodování v ekonomice Informatika v ekonomice

KDO JE SYSTÉMOVÝ INŽENÝR? „The System Engineer is a highly skilled analyst responsible for working with the business units to gather requirements for large and complex technology initiatives“ The Globe and Mail, 14. 11. 2003, Green Shield Canada Což znamená multidisciplinární spojení: ekonomie informatiky ??

Možná víte Slyšeli jste o oborech nazvaných jako?? IT management SSME – Service - Science, Management and Engineering Přemýšleli jste proč v nich hrají významnou úlohu informační a komunikační technologie (ICT)? Uvažovali jste o tom, kde se dnes ICT nepoužívají?

Máme dotaz? Baví Vás počítače a je Vám jasné, že to neznamená pouze každodenní sezení u Facebooku? A zajímalo by vás, jak ten Facebook vlastně funguje? Bavilo by Vás implementovat počítače v praktických realizacích? Chcete se dozvědět o zapojení ICT ve firmách? Chcete najít v informační společnosti své místo? Zajímají Vás ekonomicko-informatické aspekty života firem a organizací? Chcete spojit znalosti financí, marketingu nebo managementu s jejich aplikací v oblasti ITC?

Obrázek je částí webové stránky, zdroj: http://www. novinky

Studijní obor Informatika v ekonomice Obor na úrovni bakalářské magisterské doktorské (jako Systémové inženýrství a informatika) habilitační a profesorské (jako Systémové inženýrství a informatika)

Studijní obor Informatika v ekonomice Co by měl absolvent (Bc, Ing) umět? Rozumět podnikovým procesům Orientovat se v možnostech aplikace IT Analyzovat a navrhovat uplatnění IT Myslet v souvislostech Analyzovat data a pracovat s nimi Chápat organizační strukturu, faktory fungování Rozumět ekonomii a jejím disciplínám Prohloubit si jazykové znalosti a doplnit je odbornou angličtinou. Naučit se pracovat v týmu.

Studijní obor Informatika v ekonomice Na jakých pozicích se uplatní absolvent? CIO (vedoucí útvaru informatiky) Architekt IS Projektový manažer Obchodník s IT produkty a službami

Studijní obor Informatika v ekonomice Kdo by měl studovat tento obor? kreativní člověk osobnost se zdravým myšlením ten, kdo má rád počítače ten, kdo má rád angličtinu ten, kdo rád pracuje v týmu ten, kdo chce udržet krok s vývojem

Jak vypadá bakalářské studium oboru? Struktura učebního plánu oboru Základy ekonomických disciplín prohloubení jazykových znalostí a kompetencí Základy ICT v ekonomických procesech Základy kvantitativních a systémových přístupů při analýze a rozhodování v ekonomických disciplínách Oborové Povinné předměty Povinně Volitelné předměty Společná část Bakalářská práce

Oborově povinné předměty Povinně volitelné předměty Společná část Oborově povinné předměty Povinně volitelné předměty Bakal. práce 1. ročník Mikroekonomie Makroekonomie Podniková ekonomika Finance Matematika Statistika Informatika Cizí jazyky Tělesná výchova Základy databází Tvorba internetových stránek 2. ročník Management Marketing Účetnictví Operační výzkum Tvorba dynamických internetových stránek Úvod do programování Operační systémy a počítačové sítě Projektové řízení Finanční matematika Analýza časových řad Bakalářská praxe Management malého podniku Systémy odměňování v organizacích Projektový a dotační management v EU Náklady, kalkulace a ceny Základy finančních trhů

Oborově povinné předměty Povinně volitelné předměty Společná část Oborově povinné předměty Povinně volitelné předměty Bakal. práce 3. ročník Právo Podniková informatika Projektování informačních systémů Multimédia Metody rozhodování manažera Podnikatelské modely a modelování Logistika Marketing služeb Veřejná ekonomika Finanční řízení a rozhodování Tvorba internetových aplikací Bakalářský seminář Bakalářská práce

Studijní obor Informatika v ekonomice Absolventi získávají slušný měsíční příjem v první práci v Kč [1]

Studijní obor Informatika v ekonomice Absolventi nadprůměrně využívají dovedností a znalostí v zaměstnání do 4-5 let po absolvování studia (1 = vůbec ne,…, 5 do značné míry) [1]

Studijní obor Informatika v ekonomice Jistota a flexibilita – podíl smluv na dobu určitou 4-5 let po absolvování studia [1]

Studijní obor Informatika v ekonomice Jspokojenost se zaměstnáním po 4-5 let po absolvování studia [1]

Rádi zodpovíme Vaše dotazy Těšíme se na společnou cestu [1] Ryška, M., Zelenka, M. Absolventi vysokých škol. Hodnocení vzdělání, uplatnění na trhu práce, kompetence. Praha: Univerzita Karlova, 2011. ISBN 978-80-7290-527-0.