Člověk v tísni, o.p.s..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Člověk v tísni, o. p. s. Programy sociální integrace Projekt POLIS Mgr
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha,
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Marketingové prostředí
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Domácí péče Home care.
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Chudoba jako sociální problém
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
OSN.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Člověk v tísni, o.p.s.

O Člověku v tísni Společnost Člověk v tísni vznikla jako humanitární organizace s cílem pomáhat v krizových oblastech a podporovat dodržování lidských práv ve světě. Člověk v tísni pracuje ve čtyřech hlavních oblastech: Poskytuje humanitární a rozvojovou pomoc Brání lidská práva a prosazuje principy demokracie Integruje lidi ze sociálně vyloučených lokalit v České republice a na Slovensku Nabízí řadu vzdělávacích a informačních aktivit Člověk v tísni je jednou z největších nevládních organizací v postkomunistické Evropě a během posledních 20 let řídila projekty ve více než 55 zemích.

Naše cíle Spolupodílet se na vytváření tolerantní a otevřené společnosti, ve které jsou kulturní, etnické, rasové a jiné rozdíly zdrojem obohacení a nikoli konfliktu. Efektivně pomáhat lidem v krizových oblastech a rozvojových zemích po celém světě. Mobilizovat veřejnost k aktivní a prodemokratické české zahraniční politice, pro kterou podpora lidských práv, naplňování závazků humanitární pomoci a rozvojové podpory nejsou jen prázdné fráze.

Kde působíme ? V roce 2012 ČvT působil v 31 zemích Za dobu existence pracovat v 56 státech světa

Oddělení humanitární a rozvojové pomoci Působí v 23 zemích (stálé mise v 17 zemích) Zaměstnává přes 500 lidí Celkový rozpočet: 438 980 000 KČ v roce 2012 Rozdělení pomoci v roce 2012

Humanitární pomoc Cíle: Zachraňovat životy Snižovat utrpení Bránit lidskou důstojnost Kdy: Ve stavu nouze a při humanitárních krizích způsobených přírodní katastrofou či válkou Oblasti: potraviny, přístřeší, voda a sanitace, zdravotní péče, psychosociální pomoc, obnova škol…

Záchrana a obnova Zemětřesení na Haiti Vyslání zdravotnického týmu (EMU) Rekonstrukce sítě škol a zajištění náhradní výuky Psychosociální podpora dětí Odborná školení Záplavy v Pákistánu Distribuce materiální pomoci Financování pracovních programů Odstraňování následků záplav Rekonstrukce škol

Rozvojová spolupráce Cíle: Boj proti šíření chudoby a rozvoj lidských zdrojů Kdy: Dlouhodobá a stálá podpora Oblasti: vzdělávání, živobytí, rozvoj občanské společnosti, zdravotní péče, životní prostředí, řádná veřejná správa

Rozvojová pomoc Chráněné dílny zaměstnávající nakažené virem HIV Sociálně ekonomická stabilizace rodin postižených HIV/AIDS v Namibii Chráněné dílny zaměstnávající nakažené virem HIV Sociální práce a rodinné poradenství Prevence HIV/AIDS Programy pro děti Vzdělávání v řemeslné výrobě Rozvoj občanské společnosti v Iráku Podpora při budování místních úřadů, nevládních organizací a nezávislých médií Vzdělávání školitelů Řízení počítačových center v Al Amaře

Skutečná pomoc a Skutečný dárek Dlouhodobé veřejné sbírky na pomoc rozvojovým zemím Cíle: pomoc potřebným, podpora opomíjených zemí a regionů, spolufinancování grantů EU Oblasti podpory: voda, živobytí, vzdělání, zdraví Země s pilotními projekty: Afghánistán, Angola, Namibie, Etiopie, Kambodža, Mongolsko www.skutecnapomoc.cz www.skutecnydarek.cz

Programy sociální integrace Řešení problematiky chudoby a sociálně vyloučených lokalit v České republice Programy sociální integrace se zabývají situací nejchudších lidí a rodin žijících: v situaci dlouhodobé nezaměstnanosti / nezaměstnatelnosti v podmínkách špatného bydlení často v rámci izolovaných chudinských městských enkláv v izolaci od společenských institucí (které jsou k dispozici většině obyvatel země) dlouhodobě v závislosti na státním systému sociální ochrany bez znalosti svých práv a bez faktické možnosti je hájit bez perspektivy zlepšení této situace

Cíle a hlavní činnost PSI PSI jsou komplexní rozvojové programy zahrnující řadu vzájemně provázaných sociálních a vzdělávacích služeb. PSI chtějí: přispět k minimalizaci vnitřních i vnějších faktorů sociálního vyloučení podporovat systémová řešení situace sociálně vyloučených populací a lokalit na obecní úrovni Hlavní činností PSI je: podpora sociálně integračních politik měst a obcí přímá terénní sociální práce pracovní poradenství právní poradenství doučování a volnočasové aktivity výzkumné aktivity

Kde PSI působí? PSI působí ve více než 100 lokalitách České republiky, tj. přibližně v 60 městech a obcích (2012):

Kdo pracuje pro PSI? V dnešní době tvoří tým Programů sociální integrace více než 200 pracovníků: terénních sociálních pracovníků, jejich koordinátorů a supervizorů vzdělavatelů právníků pracovních poradců koordinátorů výzkumné činnosti mediálních zástupců lidí, kteří se snaží podporovat a spoluvytvářet sociálně integrační politiku ve městech a obcích, kde PSI působí a přibližně 350 dobrovolníků.

Podpora lidských práv INFORMAČNÍ PODPORA LP Jeden svět Cena Homo Homini ZEMĚ PŮSOBENÍ Kuba Barma Bělorusko Ukrajina a Moldavsko Egypt a Libye Rusko

Informační a vzdělávací projekty Varianty Jeden svět na školách Rozvojová spolupráce Migrace

Klub přátel Člověka v tísni Založen v roce 2003, momentálně má přes 8500 členů Využití členských příspěvků: 50% okamžité humanitární operace 25% ochrana lidských práv 25% rozvoj společnosti Přátelé člověka v tísni získávají: Novinky e-mailem 4krát ročně Výroční zprávy Volnou akreditaci na filmový festival Jeden svět Pozvánky na další události Člověka v tísni

Zdroje financí Většina našich příjmů se váže na jednotlivé projekty. Finance získané na pomoc: 627 712 milionů Kč Hlavní zdroje financí zahrnují: Vláda České republiky a místní vlády Dary jednotlivců Finanční prostředky EU Zahraniční vládní agentury Nadace a nevládní organizace OSN and IOM Sbírka Skutečná pomoc Klub přátel Člověka v tísni Ostatní zdroje