Pozděchov Vendula Křupalová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

OLOMOUC - ČECHY POD KOSÍŘEM
Hřensko.
Pozvánka do Nížkova Veronika Horká Poloha Nížkova Historie
Křižánky Vítejte u nás.
Vranovská Ves.
Obec Pavlice.
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
Šmídová, Křečková, Medková
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Francova Lhota Obec Francova Lhota leží v jižní části vsetínského okresu, v údolí říčky Senice.
Jaroslav Novotný 9.třída
Nýznerov – od kaple k vodopádům…
Bouzov.
Vizovice Eliška Kratinová.
Amálie Ondrá č ková. Obsah  a, Základní údaje  b, Historie  c, Základní škola a knihovna  d, Pamětihodnosti  e, Zajímavosti.
Zlínský kraj.
VALAŠSKÁ POLANKA.
Občanská výchova 6. ročník
Valašská Polanka Michal Baran.
Vizovice Simona Tichá.
Příroda Benešovska.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Pozděchov je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje. Má 585 obyvatel
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Investice do rozvoje vzdělávání Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 20.
Zlínský kraj.
P RLOV Michaela Čížová. K DE SE NACHÁZÍME Půvabná valašská vesnice Prlov se nachází v severovýchodní části Vizovické vrchoviny.
Vesnice Valašská Polanka
JIČÍNKA řeka našeho města.
Naše město Vizovice a Základní škola
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Bečváry Vesnice leží v okrese Kolín asi 10 km od Kouřimi. Největší historickou dominantou je pozdně barokní zámek z let V letech byl.
Martin Kozubík. Poloha Valašské Polanky Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Moje prázdniny Nikola Dudíková.
Skalička 2013 Zpracoval: Matěj Cifr.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SNĚŽNÉ.
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Vizovická vrchovina Valerie Marečková 9.B 2016.
Frenštát pod radhoštěm
Nesovice Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁLY
HOLAŠOVICE vesnice leží v severní části Blanenského lesa v jižních Čechách a je součástí obce Jankov doložená r. 1263, kdy ji založil příslušník nižší.
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Transkript prezentace:

Pozděchov Vendula Křupalová

Obsah Poloha O obci Památky Katolický kostel sv. Jiří Zámeček Lyžařské vleky Peškova lípa,šafránová loukaPomník obětí z Prlova a Vařákových pasek

Poloha Obec Pozděchov leží při jihozápadní hranici vsetínského okresu a v severní části Vizovické vrchoviny, 17 km jižně od Vsetína.

O obci dnes má obec 585 obyvatel Předpokládá se, že majitelem katastru obce byl nějaký Pozděrad, řečený Pozděch, a podle něj dostala vesnice jméno.

První písemné zmínky o Pozděchovu jsou uloženy v písemnostech vizovického zámku z roku 1361, kdy patřil k panství cisterciáckého kláštera ve Vizovicích a vznikl sloučením osad Pozděchova a Svéradova.

památky Pro tak malou vesnici (585 obyvatel) jsou netypické dva kostely V roce 1869 bylo povoleno zřízení vlastní evangelické farnosti a v roce 1890 byl vysvěcen kostel evangelický

Katolický kostel sv. Jiří Katolický kostel sv. Jiří byl postaven v letech 1700–1710, pravděpodobně na místě staršího kostela.

zámeček V lesnatém údolí Trubiska se nachází dřevěný zámeček s rybníčky a sirnatými prameny, bývalé letní sídlo vizovické vrchnosti. V současné době je ve vlastnictví mysliveckého združení "TRUBISKA" Pozděchov

Peškova lípa,šafránová louka

Pomník obětí z Prlova a Vařákových pasek Na evangelickém hřbitově se nachází společný hrob upálených a zavražděných občanů z Prlova a Vařákových pasek.

Lyžařské vleky