Změny v podpoře pro období 2014-2020 Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Současný systém podpory
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Zhodnocení fungování pobídek po novele Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 8. říjen 2013.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
CzechInvest Koncepce podpory investic
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Strategická průmyslová zóna Holešov Konference Nová adresa pro Vaše podnikání Karel Machotka ředitel sekce podnikání Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
ČR jako atraktivní lokalita pro umístění centra sdílených služeb Petr Pospíšil| ředitel Divize Investic
Nová pravidla veřejné podpory
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transkript prezentace:

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013

Proč změny? červen 2013 – Evropská komise schválila Nová pravidla regionální podpory (Regional Aid Guidelines, RAG) pro období 2014 až 2020  nejvýznamnější důsledek pro ČR - snižují maximální možnou míru veřejné podpory pro velké firmy, a to ze současných 40 % na 25 %  velké podniky tvoří 95 % všech dosavadních žadatelů o investiční pobídky  příčinou je vyšší HDP ČR na jednoho obyvatele → snížení konkurenceschopnosti ČR v lákání investic oproti některých regionům Polska, Maďarska a Slovenska → v důsledku však snížení konkurenceschopnosti Evropy jako celku vůči ostatním zemím světa

Změny pravidel regionální podpory platnost nových pravidel se po intenzivním vyjednávání s EK podařilo odložit na termín 1. července 2014 stávající, výhodnější podmínky – podání žádosti nejpozději do ledna / února 2014 kvůli harmonizaci s novými pravidly je do konce června 2014 potřeba připravit novelizaci zákona o investičních pobídkách nadále probíhají jednání s EK ve snaze zmírnit dopady nových pravidel na podporu investic v ČR CzechInvest v současné době pracuje na novém konceptu lákání investic

Koncepce podpory investic komplexní pohled na problematiku investic (re-investic) z pohledu „životních fází“ investice a zároveň z pohledu oblastí, ve kterých je možné investice podpořit Životní cyklus investice Identifikace a propagace – aktivní vyhledávání investičních příležitostí Poptávka – komunikace mezi investorem a ČR Realizace – realizace záměru ve vybrané lokalitě (efektivní spolupráce) Růst – podmínky pro další rozvoj investora v ČR Identifikace a propagace PoptávkaRealizaceRůst

Koncepce podpory investic Oblasti podpory Ekonomické prostředí (Ekonomická konzistence, stabilita daňového systému, Míra korupce, Analytické schopnosti CI/MPO v rámci ČR, Meziresortní spolupráce a další) Finanční podpora (Investiční pobídky, Strukturální fondy EU, Programy Technologické agentury, Příspěvky úřadů práce a další) Legislativní a povolovací procesy (Víza + pracovní povolení + nostrifikace atd., Založení společnosti, Povolovací procesy a další) Lidské zdroje (Úřady práce a aktivní politika zaměstnanosti, Technické vzdělávání, Cizí jazyky, Spolupráce podnikové sféry se vzdělávacími institucemi a další) Infrastruktura (Elektrická energie a plyn, Nemovitosti, Dopravní obslužnost, Telekomunikace a další) Partnerství (Sourcing, Akvizice, Výzkum na vysokých školách a technologický transfer, Klastry a další) Přístup k zahraničním trhům (Zastupitelské úřady a jiná zastoupení v zahraničí, Společný marketing, Analytické schopnosti a další)

Novela zákona o investičních pobídkách Současný stav Důvody podpora investic tvorba nových pracovních míst podpora R&D Podpora sleva na dani z příjmu Podporované aktivity zpracovatelský průmysl technologická centra centra strategických služeb

Novela zákona o investičních pobídkách Nový přístup zjednodušení povolovacích procesů motivačním záměrem CzechInvestu je zvýšit podporu z 50 tis. na 200 tis. Kč na jedno pracovní místo – tuto změnu lze realizovat nařízením vlády Důvody podpora investic tvorba nových pracovních míst podpora R&D Podpora sleva na dani z příjmu sleva z úhrnu mezd příplatek na sociální a zdravotní pojištění Podporované aktivity zpracovatelský průmysl technologická centra centra strategických služeb

Děkuji za pozornost. Kontaktujte nás!

Agentura pro podporu podnikání a investic Státní příspěvková organizace založena v roce 1992 Štěpánská Praha tel