Rezervy v projektu Zpracovaly: Hanka Drabinová Iva Pachtová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
„Plánování projektu Plán projektu“
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Jdeme do hloubky: týdenní report
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Změny požadavků podle nové normy
Časové plánování B
Evropský sociální fond
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Ověřování kvality řízení informačních systémů a kvality informačních produktů není alternativou, ale nutností Eva Horáková, MZČR.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Stipendijní informační portál - Zakládací listina projektu.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Politický kontext a řízení rizik v rámci PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Proces řízení rizik.
Metody výběru variant Používají se pro výběr v případě více variant řešení stejného problému Lze vybírat dle jednoho nebo více kritérií V případě více.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
Projektové plánování.
Projektový management Plánování
Vratislav Paulík ředitel projektů
Praktické zkušenosti s koncesním projektem Jaromír Jech zastupitel města Říčany XIII. celostátní finanční konference Praha, 2. – 3. prosince 2010.
6. Koncepce řízení projektů
MUDr. Helena Šebáková RNDr. Pavel Jiříček , Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
2. Životní cyklus a procesy projektu
Projektový management Risk management
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
ESF 3/EQUAL Rob Straver Koordinátor správy dotací Odbor práce, aktivace a dotací Úřad sociálních záležitostí a veřejného blaha Workshop A Administrativa.
ŘÍZENÍ PROJEKTŮ Petr Smutný.
8. Zavádění procesního řízení
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
ŘÍZENÍ PROJEKTŮ Doc. Ing. Ivan Hálek, CSc Doc. Ing. Ivan Hálek, CSc Ing. Petr Smutný,PhD Ing. Petr Smutný,PhD.
Management projektu III. Fakulta sportovních studií přednáška do předmětu Projektový management ve sportu doc. Ing. Petr Pirožek,Ph.D. Ekonomicko-správní.
NÁSTROJE A TECHNIKY PROJEKTOVÉHO MANAGEMENTU Projektová dekompozice.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Obhajoba bakalářské práce
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Presentation Title 1st September 2002
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Rezervy v projektu Zpracovaly: Hanka Drabinová Iva Pachtová

Cíl Identifikovat problémy, které mohou vzniknout při plánování rezerv v projektu Identifikovat problémy, které mohou vzniknout při plánování rezerv v projektu

Podmínky použití Stanovení přesných požadavků a omezení objednavatelem Stanovení přesných požadavků a omezení objednavatelem Identifikování zdrojů a jejich kapacity řešitelem Identifikování zdrojů a jejich kapacity řešitelem Určen vedoucí projektu Určen vedoucí projektu

Na co si dát pozor? Je nutné počítat s rezervami již na začátku – ve fázi zhotovení projektového záměru Je nutné počítat s rezervami již na začátku – ve fázi zhotovení projektového záměru Stanovení a přehled o rezervách musí mít pouze vedoucí projektu Stanovení a přehled o rezervách musí mít pouze vedoucí projektu Plánování rezerv zkušenou osobou v projektovém řízení Plánování rezerv zkušenou osobou v projektovém řízení Nutnost nenadhodnotit rezervy Nutnost nenadhodnotit rezervy

Způsoby odhadu rezerv z minulých zkušeností vedoucího projektu z minulých zkušeností vedoucího projektu odhad osoby- odborník v dané problematice odhad osoby- odborník v dané problematice nezávislé posouzení od 3 odborníků nezávislé posouzení od 3 odborníků

Aspekty rezerv Rezervy mohou být podle potřeby průběžně doplňovány nebo aktualizovány, od data zahájení k datu dokončení příslušného projektu nebo procesu. Rezervy mohou být podle potřeby průběžně doplňovány nebo aktualizovány, od data zahájení k datu dokončení příslušného projektu nebo procesu. V rámci rezerv musíme také počítat s nepředvídatelnými faktory. V rámci rezerv musíme také počítat s nepředvídatelnými faktory.

Metodiky Metodika MMDIS Metodika MMDIS Metodika PERT Metodika PERT Metodika CPM Metodika CPM Metoda TOC Metoda TOC

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost