Návod k přípravě štřůdlu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Houbový koláč s parmezánem
Moučníky z kynutého těsta
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Moučníky z bramborového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
HORKÝ BANÁN PRO POKRAČOVÁNÍ STISKNĚTE ZDE. PŘIPRAVTE SI: 8 PLÁTKŮ TMAVÉHO TOUSTOVÉHO CHLEBA MÁSLO 2 BANÁNY 2 LŽÍCE MOUČKOVÉHO CUKRU 1 SÁČEK VANILKOVÉHO.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
SALÁM PRO MLSNÉ JAZÝČKY Recept Tento recept je originální, to znamená, že není z internetu,ale vymyslela jsem ho já spolu s mojí maminkou. Asi se ptáte.
Štědrovečerní večeře.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
VY_62_INOVACE_A NAKUPOVÁNÍ – CENY ZÁKLADNÍCH POTRAVIN AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: březen 2012 STRUČNÁ ANOTACE: vytvoření představy o cenách.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
BANÁNOVÝ DORT Vaření s pejskem a kočičkou. Ingredience balení na přípravu Banánového dortu 100g měkkého margarínu na pečení nebo másla 2 vejce 1dl mléka.
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TĚSTO LISTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, listové, příprava, Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Pečení jablečného štrůdlu
OVOCNÉ MOUČNÍKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: charakteristika, ovoce, jablka, závin Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Návod k přípravě štřůdlu Začínáme Pokračujte kliknutím SEM

Nyní si připravte: 35 dkg hladké mouky Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte: 1 vejce Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte: 1 lžíce octa Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte 6 lžic vody Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte 1 máslo HERA Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte 8 Jablek Pokračujte stisknutím SEM

Nyní si připravte Skořice a Cukr Pokračujte stisknutím SEM

Postup: Oloupeme jablka a oloupeme na slabé plátky. Nyní smíchejte do mísy tyto přísady: 35 dkg hladké mouky 1 vejce 1 lžíce octa 6 lžic vody 1 Hera Pokračujte stisknutím SEM

Vzniklo nám těsto, které rozdělíme na dva stějně velké kusy Vzniklo nám těsto, které rozdělíme na dva stějně velké kusy. Poté vyválíme na plát tlustý asi půl centimetru Pokračujte stisknutím SEM

Každý díl těsta posypeme dříve nakrájenými jablky, tak aby okraje zůstaly volné. Jablka posypeme cukrem a skořicí. Pokračujte stisknutím SEM

Oba dva volné okraje těsta překryjeme přes jablka a zabalíme zezhora lehce propíchneme a dáme péct do remosky asi na dvacet minut Štrůdl je hotov a přeji vám dobrou chuť.