Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pečení jablečného štrůdlu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pečení jablečného štrůdlu"— Transkript prezentace:

1 Pečení jablečného štrůdlu
Jednoduchý kuchařský recept

2 Podzimní strom

3 Úroda na zahradě Podzimní úroda jablíček

4 Posbíráme jablíčka

5 Jablíčka do ošatky, listí zatím necháme ležet

6 Sbíráme jenom pěkná jablíčka

7 Jabloň - jablka

8 Příprava pečení

9 Napřed ovoce omyjeme

10 Jablíčko se rozkrojí

11 …rozkrojíme na 2 poloviny

12 …rozkrojíme na 4 čtvrtiny

13 …vykrojíme jádřince.

14 Vykrájíme všechna jablka

15 Misky a struhadla

16 Listové těsto a válek

17 Těsto rozválíme…

18 …aby se těsto dobře rozválelo, musíme ho podmoučit.

19 Strouhání jablíček – pozor na prsty

20 Už bude dost ?

21 Jablíčka strouháme na hrubo …můžeme i ochutnávat

22 Rozválené pláty těsta

23 Nastrouhaná jablíčka a zbytky slupek

24 Dále ještě cukr a skořici

25 Na rozválené těsto rozdělíme nastrouhaná jablka

26 Už nic nezbylo

27 Ještě trochu cukru

28 Malinko posypeme skořicí…

29 … to je vůně

30 Ještě zabalit

31 Zamotat konec, aby nic nevyteklo

32 Přendáme na plech…

33 … šup do vyhřáté trouby.

34 Toto krásně voní - HOTOVO!

35 Po vychladnutí - honem rozkrájet…

36 Dobrou chuť !

37 Jak vám chutná ?

38 Nejlépe chutná vlastní …

39 Nezbylo ještě?

40 Téma pro polytechnickou výchovu
•    Oblast: Dítě a jeho psychika - psychologická •    Podoblast: Vnímání • Integrovaný blok: Barevný podzim •    Téma: Ovocné stromy - ovoce •    Dosažené konkretizované výstupy: Rozlišit známé chutě, vůně, zápachy Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

41 Pomůcky Prezentace určená k interaktivnímu řešení. Fotografie
Ovoce ze školní zahrady Listové těsto – polotovar zakoupený v obchodě Cukr, skořice Nádobí ze školní kuchyně Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

42 Metodický postup Seznámení s plody ovocných stromů Sběr ovoce
Seznámení s postupem pečení Příprava nádobí Příprava ovoce - mytí, čištění, strouhání, rozválení těsta … Zhodnocení – nejlépe je ochutnat! Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

43 Použité zdroje Kliparty - office.microsoft.com
Fotodokumentace - vlastní Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

44 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Pečení jablečného štrůdlu"

Podobné prezentace


Reklamy Google