Návod k přípravě štřůdlu Začínáme Pokračujte kliknutím SEM
Nyní si připravte: 35 dkg hladké mouky Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte: 1 vejce Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte: 1 lžíce octa Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte 6 lžic vody Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte 1 máslo HERA Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte 8 Jablek Pokračujte stisknutím SEM
Nyní si připravte Skořice a Cukr Pokračujte stisknutím SEM
Postup: Oloupeme jablka a oloupeme na slabé plátky. Nyní smíchejte do mísy tyto přísady: 35 dkg hladké mouky 1 vejce 1 lžíce octa 6 lžic vody 1 Hera Pokračujte stisknutím SEM
Vzniklo nám těsto, které rozdělíme na dva stějně velké kusy Vzniklo nám těsto, které rozdělíme na dva stějně velké kusy. Poté vyválíme na plát tlustý asi půl centimetru Pokračujte stisknutím SEM
Každý díl těsta posypeme dříve nakrájenými jablky, tak aby okraje zůstaly volné. Jablka posypeme cukrem a skořicí. Pokračujte stisknutím SEM
Oba dva volné okraje těsta překryjeme přes jablka a zabalíme zezhora lehce propíchneme a dáme péct do remosky asi na dvacet minut Štrůdl je hotov a přeji vám dobrou chuť.