Změny v poskytování dat územní identifikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Pohodlná komunikace.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Editace RÚIAN - nové povinnosti obcí a stavebních úřadů
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN)
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN)
Základní registry veřejné správy
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Ing. Tomáš Holenda oddělení RÚIAN odboru 24, ČÚZK
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Jiří Formánek Martin Šmejkal
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
RÚIAN základní informace
Využití registru sčítacích obvodů ČSÚ pro lokalizaci subjektů na úřadech práce Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing. Jiří Horák Konzultant projektu: Ing. Libor.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) Ing. Tomáš Holenda, Ing. Jiří Košťál oddělení RÚIAN odboru 24, ČÚZK Konference „Osvěta k základním.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
UIR-ADR 4.0 Petr Kříha OKsystem s.r.o. Prostorová identifikace v základních registrech ISVS, seminář NEMOFORUM, Praha 22. ledna 2001.
Městský úřad Nový Bydžov 12. února 2014 Ing. Ondřej NEUMAN, MBA Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov.
Poskytování údajů z katastru nemovitostí a RÚIAN
EGonovi tluče srdce!!!.
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
NÁRODNÍ PROGRAM – podpora územně plánovací činnosti obcí
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

Změny v poskytování dat územní identifikace Ing. Stanislav Sojka SEAL, s.r.o. (Vinohrady.cz, o.s. Grébovka ..) seal@seal.cz

Územně identifikační registr zdroj číselníků správního, technického a územního členění úplný přehled o stavebních objektech a adresách v ČR použití pro úlohy typu "geocoding", "address searching" nezbytný pro sčítání lidu

Historie ÚIR-ZSJ - od počátku 90. let, Terplan, MMR, ČSÚ ÚIR-ADR - cca od r. 2000 do 2012, OK system, MPSV část dat v KN na ČÚZK (parcely, geografická data)

Současnost od 1.7.2012 je v provozu na ČÚZK RÚIAN - Registr územní identifikace, adres a nemovitostí jako součást ISZR viz www.ruian.cz od začátku září je k dispozici VFR - Výměnný formát RÚIAN viz www.cuzk.cz/vfr

Novinky ve výměnném formátu definiční body všech stavebních objektů a adres hranice všech prvků, kde to má smysl (úplné nebo generalizované) - v S-JTSK komplet parcely (v ÚIR-ADR nebyly) skloňované názvy územních prvků

Co v RÚIAN není (a nebude) adresy městských a obecních úřadů (-> E-PUSA?) počty obyvatel obcí (-> ÚIR-ZSJ, Malý lexikon ČSÚ) příslušnost obcí k různým typům úřadů (stavební, matriční, finanční) (-> ÚIR-ZSJ) další speciální územní struktury (-> ÚIR-ZSJ)

Jak VFR funguje výběr dat na http://vdp.cuzk.cz/vdp/ruian/vymennyformat/vyhledej nebo stahování souborů daného názvu úplné kopie (1x měsíčně) přírůstkové soubory (1x denně) vše XML, GML 3.2.1 (XML pro geografické aplikace, definované Open Geospatial Consorcium) (k dispozici jsou XSD soubory)

Jak na to stahovat si ad hoc soubory z VDP (stačí pro číselníky do úrovně ZSJ) využít utilitu od OK systému (10, resp. 15.000 Kč, aktualizuje data ÚIR-ADR přírůstky z RÚIAN) stahovat pravidelně stavové nebo změnové soubory VFR - touto cestou půjdeme my pro potřeby www.uir.cz a dalších aplikací

Dokumenty Struktura a popis výměnného formátu RÚIAN FAQ k výměnnému formátu Ukázkové soubory