autor Mgr. Alena Marková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

VY_32_INOVACE_11_ODV_654_Str
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Pokrmy studené kuchyně
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Charakteristika výrobků studené kuchyně
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
autor Mgr. Alena Marková
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Chuťovky, chlebíčky, obložená vejce
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
autor Mgr. Alena Marková
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obor Kuchař - číšník, Kuchařka - servírka
autor Mgr. Alena Marková
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Příprava stravy v rodině
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.02 SOU Obořiště
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Omáčky.
Studené pokrmy.
Ivana Francová, SOU LIběchov
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Úprava hovězích plátků
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Transkript prezentace:

autor Mgr. Alena Marková Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková

Předmět: Technologie přípravy pokrmů Obor: Kuchař-kuchařka, Kuchař-číšník– III. ročník Téma: Studená kuchyně – Saláty, plněná vejce, plněné ovoce a zelenina Počet vyučovacích hodin: 2 Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s obrázky, opakování a porovnávání s činnostmi v praxi

Saláty - rozdělení Saláty jednoduché Do této skupiny řadíme saláty připravené z jednoho druhu potraviny. K jejich přípravě používáme hlavně zeleninu, ale mohou být i z luštěnin a masa. Podáváme je nejčastěji jako přílohy nebo jimi plníme jiné výrobky. Saláty složité Připravujeme z více druhů surovin, ze směsi brambor, zeleniny s přidáním dalších potraviny, jako jsou vařená vejce, sýry, uzené maso, pečené jateční maso, maso drůbeže, ryb, mořských živočichů, zvěřiny, ale i ovoce, houby olivy, ořechy atd.

Saláty Kuřecí náplňový Těstovinový Valdorf Z mořského ovoce Luštěninový Zeleninový s balkánským sýrem Krabí náplňový Bramborový Francouzský

Ukázky různých salátů

Kuřecí náplňový Vařené kuřecí maso bez kostí nakrájíme na nudličky, přidáme jemné sekaná jablka a okurky. Spojíme majonézou s rozmíchanou Lučinou a dochutíme. Salát je vhodný pro plnění rajčat a slaných korpusů

Krabí náplňový 250g krabích tyčinek, 100g sterilovaného celeru Vitana, 50g kyselých okurek, 100g oloupaných jablek, 100g majonézy, hořčice, kopr, citrónová šťáva, sůl. Vše jemně nasekáme, smícháme

Plněná vejce Kaviárová Lososová Vitamínová Lahůdková Uzenářská Se žloutkovou fáší Se šunkovou pěnou

Plněná vejce

Plněné ovoce a zelenina Broskev s kuřecí majonézou Broskev plněná krémem z žervé s křenem Hruška plněná sýrovou pěnou a nivou Plněná paprika šunkovou pěnou Paprika plněná sýrovým krémem Rajče plněné francouzským salátem Okurka plněná játrovou pěnou

Plněné ovoce a zelenina

Použití výrobků studené kuchyně Snídaně Přesnídávky Malé občerstvení Studené předkrmy na obědy i večeře Recepce a rauty Koktejly Číše vína Gardenparty

Test Jak rozdělujeme saláty? Uveď min. 5 příkladů různých salátů Popiš přípravu libovolného složitého salátu Napiš min. 5 druhů plněných vajec Uveď min. 5 příkladů plněného ovoce či zeleniny Jako co jsou používány výrobky studené kuchyně

Použité zdroje Vladimír Picka, Mistr kuchař. Soubor receptur výrobků studené kuchyně (vlastní kalkulace) Hana Sedláčková, Ladislav Nodl, Jaroslav Peterka, Tamara Starnovská: Technologie přípravy pokrmů 5, Nakladatelství Fortuna Praha Alena Marková, fotografie