Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
EKOABECEDA 3.ÚKOL DO RECYKLOHRANÍ.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Systém nakládání s odpady
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Když jsme byli prvňáčci V první třídě jsme se učili číst ve slabikáři, psát v písance a počítat.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
Logo.
SLAVNOSTNÍ VYHODNOCENÍ VÝROBY ZNAKŮ MĚST A OBCÍ Z ODPADOVÉHO MATERIÁLU KRAJSKÝ ÚŘAD V ÚSTÍ NAD LABEM.
VÝROBA ÚSTECKÉHO ZNAKU A ZNAKU ÚSTÍ NAD LABEM A CO BUDEME MÍT ZA MATERIÁL???ODPAD!
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
by Tomáš Hřebíček (člen)
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
ODPADY.
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
VÝSLEDKY SBĚRU PAPÍRU Který se uskutečnil –
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
ZŠ Nová Ves Soutěžní družstvo: hoši
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Naše škola. Kolik nás tu je ? Ve škole se učí celkem 122 žáků Ve školce si hraje celkem 56 dětí Ve škole učí celkem 11 učitelů + paní ředitelka a dvě.
9 let na základní škole:.
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
EVVO aktivity pro školy
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Má vysněná škola. Kdy by měla škola začínat ? A kdy končit ? ● Začínat by měla v 10:00 ● Končit by měla ve 12:00 ●
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Změna způsobu separace na Jesenicku
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Ekoškolka Program Ekoškola nabízí vytvořit
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008

Kdy to všechno začalo???  1. V rámci tématu Rodinné výchovy – Životní prostředí a vliv na naše zdraví  Začali jsme v 7.A samostatně třídit odpad  Cíl – zjistit, kolik odpadu cca 20 žáků za určité období vyprodukuje a zda má smysl třídit  Krabice a zase krabice – byly všude!!  Třídili jsme jen papír a plast, ale nebyly sběrné nádoby tak jsme improvizovali

Třiďte – má to smysl!!!  Taky moc heslům nevěříte???my jsme se taky přemlouvali  A těch připomínek od třídní a od paní uklízečky, jo jo   Nebylo to ze začátku vůbec lehké

Nový školní rok, nové události  Začátek 8. Ročníku koukejme - škola na naší výzvu nakoupila sběrné nádoby – 3 sady a váhu???Proč???  A koukejme – paní učitelka RV nás přihlásila do soutěže- Třídíme ve škole (prý 1. Cena Notebook)  Takže bychom třídili alespoň kvůli soutěži???

Rozdělení sad, následné 3-měsíční vážení a měření obsahu  1. Sada putuje na chodbu 1. Stupně  Naši mladí žáčci jsou poučeni třídními učiteli, začínáme třídit a vážit.Prvňáci jsou úžasní!!!  2. Sada putuje do školní družiny, aktivně se zapojují paní vychovatelky a třídí a třídí a váží a měří.  3.sada umístěna na 2. Stupeň, máme problém s negativistickými postoji našich teenegerů, ale kupodivu se nám pytle plní…asi chodí třídit po vyučování

A jak se soutěžilo ????  Ústecký kraj nás vyzval k 3-měsíční soutěži  Nejen že jsme třídili- plast, papír a kartonové obaly….  Ale museli jsme pečlivě zaznamenávat váhu vytříděného obsahu a objem tohoto odpadu  Výsledky jsme zasílali na web.tridimeveskole

CHVÁLÍME  Nejvíce se do celého projektu zapojila třída 8.A  Rozdělili si služby, pomáhali s dozorem jak správně třídit na 1. a 2. Stupni  Měnili igelitové vaky ve sběrných nádobách, vážili a zaznamenávali hodnoty  Nadále provádí kontrolu a pomáhají s výměnou igelitových vaků  Komu předají štafetu, kdo bude příští rok soutěžit???

A JAK TO VŠECHNO DOPADLO!!!?????

slavnostní vyhlášení cen v Ústí n/Labem v Zoologické zahradě

Základní škola Vejprty – 1. Místo Notebook je náš!!!!!!!!!!

Takže….Třiďte odpad-má to smysl  Jako hlavní cenu jsme získali Notebook.  Dále 10 MP3  Encyklopedie a drobnosti jako dar od ZŠ Vejprty  A získali jsme neskutečně výborný pocit z dobře odvedené práce  A slavili jsme a slavili