Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
NÁVRH ÚPRAVY SOUČASNÝCH OSNOV A UČEBNÍCH PLÁNŮ PRO ZUV.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Didaktika fyziky jako vědecká disciplína
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
1. TVORBA STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího zaměření popsaného v RVP ZUV Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek Studijní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Studijní zaměření: hra na klavír
1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.
Didaktické prostředky
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
RVP ZUV: VZDĚLÁVACÍ OBSAH UM. OBORŮ
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání
Studijní zaměření Studijní zaměření vzniká buď ze vzdělávacího obsahu popsaného v RVP ZUV. Nebo si je škola vytvoří podle svých podmínek. Studijní zaměření.
Časté otázky a chyby související s tvorbou studijního zaměření Mgr. Jiří Taufer, Ph.D.
Školní vzdělávací program, Hra na klavír
Zdravá škola.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Průřezová témata.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Rámcový vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání.
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Chemický experiment. Školní a vědecký experiment Školní experiment: Dříve řešený problém Známý výsledek pro experimentátora Vyvození výsledku na základě.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů Lukáš Wodecki
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Didaktické prostředky
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/07 
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Školní vzdělávací program
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu

Co je SmartMusic Studio SmartMusic Studio je hudební program určený pro výuku hudby Zábava Poznání, poučení Spolupráce s ostatními v kolektivu Nástroj vzdělávání, který může změnit tvář školy

Naplňování základních cílů vzdělávání Naplňování klíčových kompetencí Poskytnutí vzdělání v oblasti hudby Možnosti přípravy žáků k dalšímu studiu Motivace žáků k celoživotnímu muzicírování Naplňování klíčových kompetencí

Kompetence umělecké komunikace Zlepšení technické úrovně žáka pomocí instruktivních sekcí programu Kompetence osobnostně sociální je naplňována jak individuální pravidelnou přípravou, tak hraním v kolektivu.

Kulturní kompetence Studium a interpretace přednesové literatury Poznávání nových hudebních děl poslechem (součást recepce a reflexe) Poznávání nových žánrů a forem interpretace Motivace ke kolektivní interpretaci

Naplnění cíle ZUV poskytnutí vzdělání V oblasti interpretace a tvorby –Ve fázi získávání správných návyků (nejméně) –Ve fázi rozvíjení technických dovedností (více) –Ve fázi umělecké činnosti (nejvíce) V oblasti recepce a reflexe

Naplnění cíle ZUV přípravy k dalšímu studiu Srovnání požadavků k přijímacím zkouškám s nabídkou programu –Stupnice, akordy –Etudy –Přednes Dlouhodobá práce s programem - zkušenost

Naplnění cíle ZUV motivace k učení Učení je zábavou Spolupráce v kolektivu je zábavou Hra na hudební nástroj je zábavou Pomůcka k vytvoření dobré pohody ve škole

SmartMusic Studio v ŠVP Výukový program může ovlivnit tvorbu ŠVP nepřímo, přesto ale výrazně –Vznik hudebních souborů na škole –Změna zaměření, profilace souborů –Změna zaměření, profilace školy K ovlivnění zaměření školy dochází i v tom případě, když s programem nepracují všichni učitelé.

Konkrétní ovlivnění Používání nových forem a metod výuky – PC výukový software ve vybraných vzdělávacích zaměřeních. Uplatnění žáků v orchestrální a souborové hře. Důraz výuky vzdělávacího zaměření „hra na dechové nástroje“ na jazzovou a populární hudbu v souladu se zaměřením souborů a orchestrů. Vytváříme podmínky pro umělecké vyžití a samostatné studium i mimo vyučovací dobu.

Míra a vhodnost použití programu v různých fázích studia Osvojení a upevňování správných návyků Získávání zběhlosti a zručnosti studiem instruktivní literatury Interpretace, tvorba. Fáze studia 1.krátkodobě 2.dlouhodobě

Úvaha o poměru kvality a kvantity studijní látky Dva extrémy 1.Málo kvantity 2.Mnoho kvantity, málo kvality Riziko 2. extému.

Sekce programu Samotný výčet sekcí programu a funkčnosti může sloužit jako nejstručnější manuál použití při výuce. Cvičení Etudy, školy Přednesové skladby Jazzový repertoár Repertoár pro soubory a orchestry

Cvičení Stupnice, akordy Jazzové (Bluesové) stupnice a akordy Intonační cvičení (Play By Ear) hrej co slyšíš Bluesové lahůdky (Blues Licks) Etudy, školy Velký výběr škol Jazzová škola frázování

Přednesové skladby Transkripce včetně notového záznamu Původní skladby Jazzový repertoár Škola improvizace Wynton Marsalis

Repertoár pro soubory a orchestry Dechové orchestry Jazzové orchestry Smyčcové orchestry Symfonické orchestry + možnost vložení vlastního repertoáru

Příležitosti Rizika Zkušenosti