Virtuální AC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Typy otázek v dotazníku
Advertisements

ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Modelování jako prostředek vytváření předmatematických představ
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
METODA QFD QUALITY FUNCTION DEPLOYMENT.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_09
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
DOTAZOVÁNÍ v rámci kvantitativních i kvalitativních výzkumů
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
Vybrané typy verbální komunikace Robin Šimek Ondřej Kašpar.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
1 ASSESSMENT CENTRE PROGRAMY Přístupy, zkušenosti - co se osvědčuje? Cílem této krátké prezentace není vyčerpávajícím způsobem (pro všechny) pojednat o.
Didaktické prostředky
Taktická příprava Michal Lehnert.
Cyrilometodějské gymnázium a mateřská škola v Prostějově SVČ, ICM, CCU, Centrum EtV Ok, partner projektu Výuka k různosti.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
Zpracování dat Kvalitativní výzkum.
Podniková ekonomika Personální činnost.
v pedagogické diagnostice
(komentovaný přehled)
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
marketingové poradenství
Vedení týmů a týmová práce Synergie. SYNERGIE SYN=SYNTÉZA ERGIE=ENERGIE Konečný výsledek je větší, než suma jeho částí.
Diplomový seminář I – 3. hodina Kontrola domácích úkolů – Úvod do DP 2. Návrh výzkumu: Cíle výzkumné práce a formulace výzkumných otázek.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Hodnocení pracovníků.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Psychologie koučování
Virtuální AC/měření efektivity vzdělávání. Struktura virtuálního AC/DC Test znalostí Dilemata DialogSimulator Modelová situace off-line Sociogram Individuální.
Měkké systémy.
Metodologie měkkých systémů
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Téma Hypotézy ve výzkumu
Assessment centrum.
Autodiagnostika učitele
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Výchova jako proces zpracovala: Kateryna Foinetská.
Model struktury strategického managementu
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Tvořivost žáka Tvořivost – vymezení pojmu: Tvořivost je činnost, jejímž výsledkem jsou nové, originální, výtvory. DRUHY TVOŘIVOSTI: Objektivní: přináší.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
1 Mezinárodní inspirace pro hodnocení výsledků vzdělávání: Celostátní testování žáků v Evropě Studie EURYDICE Český překlad:
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Pedagogická diagnostika
Evaluace v mateřských školách
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Didaktické prostředky
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Nábor a výběr zaměstnanců
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Assessment centrum.
Měření rychlosti zvuku
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Metodologie měkkých systémů
Sociální čtení.
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Psychologie koučování
Assessment centrum.
KLIMA NAŠÍ ŠKOLY 2018/19 Pravidelné diagnostikování prostředí, ve kterém se vzdělávají naši žáci.
INFORMATIKA 9. ročník.
Transkript prezentace:

Virtuální AC

Co jo je? AC realizované po internetu Individuální modelové situace (dilemata apod.) Velká skupinová modelová situace Personální rozhovor Možné volitelné součásti – psychodiagnostika, videonahrávky účastníků

Dilemata Běh kolem rybníka Se spolužákem po letech Proces – Výsledek Osobnost – Role Vnitřní svět jednoduchý – složitý Vnější svět obtížný – snadný

Modelová skupinová situace Cirkus Skupinová situace obsahuje individuální a skupinové řešení, na vlastnosti usuzujeme z rozporu těchto řešení a diskuse vedoucí ke skupinovému řešení Aktivita – Vliv Strategie – Operativa Procesy – Vztahy Výkon – Nápady (invence)

Vyhodnocení T-test Projektivní test, kdy mají kandidáti vytvářet dramatické příběhy k jednotlivým obrázkům. (7 minut můžou i překročit) Originální TAT vychází z hypotézy, že se v příbězích, které člověk formuluje, zračí vnitřní představy o mezilidských vztazích (jakási „schémata“), která si v sobě nosí. Pokud např. příběhy vyprávějí o vztahu autority a kárané osoby, která se před ní „klepe“, ukazuje to na představu o vztazích mezi lidmi, které kandidát nejen očekává, ale může se do podobných situací i sám dostávat. Hledáme tedy vzory, které se opakují, aby bylo možné formulovat interpretaci.

Vyhodnocení T-test Rozmazaná fotka (zmenšená) Text, který vytvořil účastník T-Test (1.) 4 3 2 1 NEEDS (popud zevnitř) PRESS (stimulace zvenčí) POPIS INTERPRETACE EMOCE KOGNICE PROCES, DĚJ VÝSLEDEK, CÍL PŘÍLEŽITOSTI HROZBY A LIMITY KRÁTKÁ INTERPRETACE

Dialog simulátor Automatické vyhodnocení Srovnání s referenční skupinou (zde ostatní studenti) Počet kroků (7-19) Čas (dle počtu kroků za minutu) Výsledek na osách Rychlost a Přesnost

Vyhodnocení v systému VAC Základní postup a orientace Záložka Interpretátoři Zobrazit skupinu Studenti (zobrazí se student, kterého budete hodnotit) Kliknout jednou na symbol očí (neklikat na jiné symboly) Kliknout na jméno účastníka Následuje interpretace a hodnocení dle kritérií Hodnocení je v rozsahu 0-4 na dvou stranách, označuje se vždy jen krajní hodnota Průběžně ukládat přes tlačítko Neobnovovat stránku (nepoužívat F5), neklikat na tlačítko vyhodnotit Nakonec opět uložit, odhlásit se

Stupnice hodnocení Nedostatečná, „ohrožující“ úroveň, omezující i další kompetence. Kritérium projevu se nevyskytuje vůbec, nebo zanedbatelně. 1 Podprůměrná, limitující úroveň. Kritérium se projevuje velmi málo. V dané oblasti lze formulovat systematický rozvoj s cílem umenšení slabých stránek. 2 Postačující minimální úroveň. Projevy dle kritéria se přiměřeně vyskytují. Avšak ne v optimální úrovni, nebo jsou oslabeny projevem kritéria opačného. Rozvoj se zaměřuje na umenšení slabých stránek a posílení silných. 3 Optimální úroveň. Hodnocené kritérium je výrazně zastoupeno v projevu. Lze formulovat dílčí oblasti zlepšení. Rozvoj se zaměřuje na posílení silných stránek. 4 Excelentní úroveň. Velmi výrazně se projevuje tímto způsobem. Nelze formulovat žádnou oblast ke zlepšení.

Virtuální development interview Čtyři části, souhrnně hodnoceny a interpretovány dohromady Konkrétní (uvádí příklady) – Zobecňující Autorství, internalismus – Vliv druhých a okolí Konzistentnost odpovědí – Situačnost, snaha přizpůsobit se Vymezující, dávající hranice, limity – Otevřený, sdělující, bezbariérový

Hlavní principy vytváření psané zprávy Podstatné, vystihující, pozitivní na začátek shrnutí Zhodnocení v oblastech interpersonálních dovedností, sebeřízení a řešení úkolů U konkrétních úkolů a situací, dle jejich kritérií Hlídat si formulaci vět (pozitivní formulace, málo používat zápory ne-), obrátit negativní v pozitivní Více silných než slabých stránek (alespoň vizuálně) V doporučení k rozvoji se zaměřit na slabé i silné stránky, jejich kompenzaci či rozvoj

Děkujeme za pozornost 12