Komenský by se radoval aneb škola hrou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Řešte důležitější věci.. Rozvoj firmy, získávání nových zákazníků, golf.. O účetnictví a daňové otázky, včetně kompletní agendy mzdové účtárny se profesionálně.
Advertisements

Vítejte v naší firmě Welcome to our company.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Profil HR poradce a školitele
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Vnitropodnikové směrnice
Význam informací v podnikání
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
 1) Identifikační údaje  2) Předmět podnikání  3) Zaměstnanci  4) Firemní kultura.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Ředitel fiktivní firmy.
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Obchodní akademie Liberec Ekonomické lyceum Propagační písemnosti a jejich vliv na poptávku po zboží Praktická odborná část maturitní zkoušky z korespondence.
O SPOLEČNOSTI Fiktivní firma Ekohelp, s. r. o., sídlící při OA Olgy Havlové v Janských Lázních, zahájila svou činnost v říjnu roku 2014 a její hlavní.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Činnost oddělení Zásobování
Podpora prodeje v MOB Maloobchod musí předat informace o své : společnosti, nabídce, cenách, cílové skupině zákazníků Podpora prodeje znamená cílenou komunikaci.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Měsíční uzávěrka ve fiktivní firmě.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Zásoby Účtování o zboží
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Představujeme fiktivní firmu I
ODBORNĚ VZDĚLÁVACÍ FUNKCE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Strategie prodeje textilního zboží
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
SPIRIT s.r.o „STOP NUDĚ VAŠICH DĚTÍ“. Založení firmy Zaměstnanci Účel podnikání.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě)
účetnictví, daně a controlling
Administrativní procesy u původce a manipulace s dokumenty
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Platby ve fiktivní firmě
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Setkání kariérových poradců Louny –
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Transkript prezentace:

Komenský by se radoval aneb škola hrou Fiktivní firma Komenský by se radoval aneb škola hrou

Naše fiktivní firmy FF Spirit, s.r.o. a Brix, s.r.o. vznikly při obchodní akademii ve Žďáře nad Sázavou, fiktivními zaměstnanci jsou žáci 3. ročníku obchodní akademie, firma přebírá podnikatelskou činnost od vyššího ročníku v září a předává opět nižšímu ročníku v červnu každého školního roku.

Předmět podnikání … a navíc Brix: prodej kvalitních značkových kosmetických výrobků a služeb, Spirit: prodej kadeřnických výrobků a služeb podle nejnovějších módních trendů, předmět podnikání si žáci vybírají podle zájmu nebo možné spolupráce se skutečnou firmou.

Činnost FF každá firma je rozčleněna na jednotlivá oddělení, která spolupracují a snaží se jako celek dosáhnout zisku, samostatnou účetní jednotkou je externí dodavatel, který FF dodává požadované výrobky, firma komunikuje s jinými FF, CEFIF, bankou či se zahraničními partnery.

Oddělení a zaměstnanci firmy účtárna – mzdová, finanční, hlavní účetní, marketing – grafik, asistent, sklady – vedoucí skladu, skladník, externí dodavatel, sekretariát – asistentka ředitele, vedení firmy – ředitel.

Soutěže a veletrhy Fiktivní firmy se účastní veletrhů regionálních i mezinárodních, kde probíhají různé soutěže – např. o nejlepší firemní stánek, nejlepší katalog výrobků nebo o nejvtipnější propagační materiál. Dále celostátních soutěží - např. v obchodní korespondenci, reklamním spotu, ve výběrovém řízení… Veletrhy organizují samy FF nebo CEFIF Praha.

V jakých oblastech se žáci zdokonalují v práci s počítačem - především s internetem, v elektronické, ústní i písemné komunikaci, ve vystavování dokladů a jejich zaúčtování, v obchodní korespondenci, ve zdvořilém jednání, v prezentování vlastních prací před kolektivem, v týmové práci, ale i ve zdravém sebeprosazování, v účetnictví, v cizích jazycích, v ekonomice.

Pracovní náplň účtárna – vedení účetnictví, mzdy, banka, pokladna, marketing - katalogy a letáky, reklama, příprava na veletrhy. Tyto činnosti jsou žáky nejvíce oblíbené, pracují s velikou motivací (výhra na veletrhu), zapojí se všichni (i ti, kteří nejsou úspěšní v klasické výuce mají vtipné nápady, jsou ochotni hrát role ve videoklipech a tím dojde k inkluzi do třídního kolektivu a posílení jejich sebevědomí)

externí dodavatel - relativně samostatná jednotka, s veškerou pracovní agendou – pouze v menším měřítku, sekretariát – pošta, komunikace s jednotlivými odděleními, zápisy z porad, sklady – vyřizování objednávek, skladová evidence, normování zásob, vedení firmy – organizace chodu FF, řízení porad, hodnocení práce fiktivních zaměstnanců.

Metody výuky ve FF simulační hry – např. výběrové řízení na pozici ředitele, obchodování na veletrzích, projektová výuka – např. zpracování informací včetně prezentace o reálných institucích a úřadech regionu, zážitková pedagogika – např. vytváření videoklipů týmová práce – např. běžná práce v jednotlivých odděleních firmy

Rozvoj kompetencí občanských, komunikativních, sociálních, k pracovnímu uplatnění, k řešení problémů, k učení, k využívání výpočetní techniky, odborných.

Závěr Další informace, fotodokumentaci, prezentace, historii, ukázky propagace naleznete na: http://www.obchodskolazr.cz/ Zpracovala: Ing. Eva Gaiduschová, vyučující FF Červen 2010