+420 352 624 936 +420 603 160 055 DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
DIGITALIZACE KIN –možnosti financování z programu MEDIA 18. dubna 2012, Světozor.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Kdo chce být milionářem ?
Násobení a dělení čísel 10, 100 a jejich násobků
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
EU peníze středním školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Digitální učební materiály GK DUM GK Projekt OPVK EU 1.5.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Projekt EU PES ● je přímo řízen MŠMT ● je financován z ESF, z operačního programu ● "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" ● je často pojmenován jako "Šablony"
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Podpora ZŠ v čerpání prostředků prostřednictvím šablon - vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Nahlédnutí do tvorby metodických materiálů.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Polytechnická hnízda pro Prahu Partnery projektu jsou Hospodářská komora hl.m. Prahy a cechy řemeslníků Cílem je vybudování sítě dílen na SŠ pro ZŠ vychází.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plán vzdělávacích aktivit
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST BUDOUCÍ VÝZVY.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE

 EU rozdává skrze ESF 4.5mld Kč – EU Peníze školám je projekt určený mimopražským ZŠ (čtenářská a informační gramotnost, cizí jazyky, využívání ICT, matematika, přírodní vědy, finanční gramotnost, inkluzivní vzdělávání)  Největší projekt v ČR  Navazující projekt pro střední školy s celkovou dotací (1.5mld Kč)  škol; žáků, věk 6 – 15, následně střední školy  Postupné čerpání fondů v rozmezí 30 měsíců  paušálně 300 tis /žák (zohledňuje menší školy)  záloha 60 % do 3 měsíců od podání žádosti  doplatek 40 % do 14 měsíců od poskytnutí zálohy (při splnění 40% cílů projektového záměru možno již po 6ti měsících)  “Učení je hra” je koalice výrobců, dodavatelů a systémových integrátorů O projektu

Cíle projektu EU Peníze školám  Pomoci žákům ZŠ a zlepšit vzdělanost v ČR  Usnadnit pedagogickému sboru i žákům přístup k moderním vzdělávacím pomůckám  Pomáhat rozvíjet znalostí žáků v oblasti informačních technologií a usnadnit pedagogům spojit tradiční vzdělávací postupy ve všech učebních předmětech s moderními digitálními pomůckami  Zpřístupnit žákům i pedagogickému sboru „on-line“ multimediální obsah z Internetu  Usnadnit pedagogům přípravu „off-line“ materiálů a tím jim nabídnout příležitost zatraktivnit vyučování, upoutat a udržet pozornost žáků na hodinách výuky  Umožnit, nebo usnadnit školám jejich prezentaci na Internetu a rozvíjet její obsah

OP VK 1.4 – EU peníze školám Podstata a cíle - vyčerpání celkového objemu peněz ve fondech EU, určených pro ČR na období zjednodušení získání dotace – šablony – jednotkové ceny - plošná alokace všem dotčeným školám - modernizace výuky na ZŠ – digitalizace výuky - modernizace ICT vybavení škol a její využití ve výuce - zvýšení objemu prostředků na platy a odměny pedagogů

Finanční rámec a jeho využití Výše dotace - celkově 6 mld. Kč – 4,5 mld ZŠ – 1,5 mld. SŠ - paušálně 300 tis /žák (zohledňuje menší školy) - záloha 60 % do 3 měsíců od podání žádosti - doplatek 40 % do 14 měsíců od poskytnutí zálohy (při splnění 40% cílů projektového záměru možno již po 6-ti měsících) Předpokládané využití prostředků (není striktně určeno) - cca 50 % na mzdové náklady - cca 40 % na nákup pomůcek a zajištění výuky - cca 10 % na režijní náklady

Šablony – oblasti a aktivity Šablona = jednotka se stanovenou hodnotou a vykazováním 7 oblastí, 3 druhy aktivit Individualizace – rozšířená / dělená výuka – 2* 36 hodin Inovace – digitální učební materiály – 2 * 36 sad (ICT 3 * 20 sad) Dvpp - kurzy Oblast/1 Individualizace/2 Inovace/3 DVPP I. - Čtenářská a inf. gramotnost74 808,00 Kč54 612,00 Kč6 700,00 Kč II. Cizí jazyky54 792,00 Kč59 296,00 Kč2 110,00 Kč III. Využití ICT ,00 Kč ,00 Kč3 860,00 Kč IV. Matematika75 600,00 Kč52 208,00 Kč3 762,00 Kč V. Přírodní vědy ,00 Kč ,00 Kč3 934,00 Kč VI. Finanční gramotnost41 750,00 Kč4 718,00 Kč VII. Inkluzivní vzdělávání31 040,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč

Obsah projektového záměru Obsah projektového záměru: 1. Cíl projektu: která témata je potřeba na škole podpořit a proč – ve vztahu k ŠVP? 2. Počet žáků, kteří se budou účastnit klíčových aktivit. 3. Kolik učitelů bude mít užitek z toho, že se zapojí do klíčových aktivit? 4. Jaký bude konečný výsledek projektu, jaké změny dosáhneme? 5. Jakým způsobem bude rozpoznáno dosažení změny a jak tato změna bude hodnocena? Faktický obsah záměru vychází ze zvolených oblastí – šablon. Jedná se o jednoduchý materiál v rozsahu cca 5-6 stran.

Výběrová řízení, financování Výběrová řízení: 1.Do ,- Kč – běžný nákup – odsouhlasený ředitelem , ,- Kč – Výběrové řízení – 1 členná komise, 3 oslovené subjekty , ,- Kč - Výběrové řízení – 3 členná komise, 5 oslovené subjekty ,- a více – veřejné výběrové řízení Financování: Z důvodu poskytnutí prostředků z fondů ESF musí být všechny nákupy neinvestičního charakteru – pod ,- včetně DPH.

Co pro vás můžeme udělat? 1.Pomoci s projektovým záměrem 2.Vybrat vhodné šablony 3.Vyvážit využití prostředků 4.Pomoci se zpracováním DUM a vykazováním monitorovacích indikátorů 5.Pomoci s přípravou výběrových řízení 6.Připravit individuální obchodní a platební podmínky.

DĚKUJEME ZA NÁVŠTĚVU