POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní právo Pojem správního práva.
Advertisements

Veřejná moc a veřejná správa
Občanská výchova 9. ročník
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost
Nástroje územního plánování
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Veřejná správa – úvod.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Kontrola veřejné správy
Prameny práva Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Kontrola veřejné správy I.
Územní samospráva Kraje
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Subjekty trestního řízení
Státní správa.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Organizace veřejné správy
Územní samospráva Obce
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Vznik mezinárodní smlouvy. Etapy vzniku platné mezinárodní smlouvy 1. Sjednání textu smlouvy 2. Schválení a autentifikace textu smlouvy 3. Souhlas se.
Aktuální stav aplikace zákona o státní službě na Ministerstvu financí ČR Mgr. Jan Sixta, státní tajemník v Ministerstvu financí.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Mgr. Jan Záhorský komisař krizového řízení tel
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Dobrý den  por. Rak Radek  V současné době komisař SKPV Náchod  Od vyslán na studijní pobyt na Kancelář ředitele PČR OŘ Náchod, zařazení komisař.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Vodohospodářské aktuality
Havarijní plán kraje.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Obecná část daňového práva procesního I
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Organizace veřejné správy
Správní řízení I. Správní řád, rozsah jeho působnosti
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Správní právo procesní
Obecná část daňového práva procesního I
Reforma policie Největší změna za posledních 50 let
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Obecná část rozpočtového práva III
Veřejný ochránce práv.
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Organizace a řízení Říčný, Cyrus

Policie ČR Policie plní úkoly ve věcech vnitřního pořádku a bezpečnosti a další úkoly v rozsahu a způsobem stanoveným právními předpisy. Při plnění svých úkolů postupuje policie také podle Parlamentem schválených, ratifikovaných a vyhlášených mezinárodních smluv, jimiž je Česká republika vázána,

Úkoly PČR chrání bezpečnost osob a majetku vede boj proti terorismu spolupůsobí při zajišťování veřejného pořádku, a byl-li porušen, činí opatření k jeho obnovení;

Úkoly PČR Odhaluje přestupky Zajišťuje ochranu státních hranic Vyhlašuje celostátní pátrání Vede evidence a statistiky Úplný výčet úkolů je uveden v zákoně o policii 283/1991

Organizace a řízení 1. Policie je podřízena Ministerstvu vnitra (dále jen "ministerstvo"). 2. Policii tvoří Policejní prezidium České republiky, útvary s působností na celém území České republiky a útvary s územně vymezenou působností. Útvary policie zřizuje ministr na návrh policejního prezidenta.

Organizace a řízení 3. V policii působí služba pořádkové policie, kriminální policie, dopravní policie, pohraniční policie, služba rychlého nasazení, železniční a letecká služba 4. Činnost policie při plnění úkolů podle tohoto zákona řídí Policejní prezídium České republiky, pokud tento zákon nestanoví jinak.

Organizace a řízení 5. V čele Policejního prezídia České republiky stojí policejní prezident, který je představeným všech policistů, s výjimkou policistů povolaných ministrem k plnění úkolů ministerstva nebo Úřadu pro zahraniční styky a informace.

Organizace a řízení 6. Policejního prezidenta jmenuje a odvolává ministr se souhlasem vlády České republiky. Policejní prezident odpovídá za činnost policie ministrovi 7. Bližší úpravu organizace policie, zejména řízení útvarů a služeb policie, součinnost mezi nimi a způsob jejich hospodářského zabezpečení stanoví na návrh policejního prezidenta ministr.

K odst. 1 Ministr vnitra je přímým nadřízeným policejního prezidenta. Ministerstvo vnitra tedy policii při plnění jejich úkolů neřídí(to je věcí polic.prezidenta), ale jen usměrňuje.K tomu používá vyhlášky a nařízení vlády. Vůbec nemůže zasahovat do užití forem a metod práce při plnění úkolů policie

K odst. 2 Z obecného hlediska je PČR tvořena: Policejním prezidentem ČR Útvary s působností na celém území ČR Útvary s územně vymezenou působností

K odst. 3 Zákon vyjmenovává služby, které působí v policii.Nejde však o výčet organizačních útvarů či jednotek policie, ale o výčet základních činností. Jiné služby než uvedené nemohou být zřizovány, mohou být zřizovány jen útvary, k plnění činností ze služeb vyplívajících.

K odst. 4 Obecně činnost policie při plnění úkolů řídí Policejní prezidium ČR a odpovědnost za jejich splnění nese policejní prezident. Za činnost policie odpovídá přímo ministrovi vnitra.

K odst. 5 Ustanovení určuje postavení policejního Prezidenta jako čelního představitele Policejního prezidia a z toho titulu jako představeného všem policistům zařazeným u útvarů v působnosti Policejního prezidia. Výjimka, kterou ustanovení zmiňuje se vztahuje na policisty povolané k plnění úkolů Ministerstva vnitra ( inspekční činnost, policejní akademie a střední policejní škola,informátoři)

K odst. 6 Ministr vnitra jako přímý nadřízený policejního prezidenta tohoto jmenuje, popř. odvolává. Ze zákona však k tomuto aktu potřebuje souhlas vlády. Z podřízenosti a nadřízenosti vyplývá též zodpovědnost. Tu zákon stanoví precizně, neboť polic.prezident odpovídá za činnost policie přímo ministrovi vnitra.Ten pak vládě a v rámci kontroly veřejné správy Parlamentu ČR (konkrétně Poslanecké sněmovně).

K odst. 7 Organizace policie vyplývá z interních normativních aktů, které se nazývají nařízení Ministerstva vnitra. Jsou publikovány ve Věstníku Ministerstva vnitra. Obdobnými předpisy je upraveno řízení útvarů policie,vztahy nadřízenosti a podřízenosti,součinnost a spolupráce mezi útvary,které jsou na stejné úrovni a jejich ekonomické zabezpečení.

Návrh na organizaci policie předkládá ministru vnitra policejní prezident, což má povinnostní charakter. Jak tento návrh ministr využije, je věcí jeho správního uvážení, které vyplývá z jeho řídící funkce a z podřízenosti policie Ministerstvu vnitra.

Schéma: Takto vypadá schéma POLICIE ČR

Literatura 283/1991 Sb. Zákon České národní rady ze dne 21. června 1991 o Policii České republiky Právní úprava k 1. 1. 2002