Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT - WebRangers ALŽBĚTA a KLÁRA. Dvě nejlepší kamarádky, Kláris a Betty, se hodlají sejít jedno odpoledne, aby Kláris pomohla Betty založit Facebook.
Advertisements

ANKETA – AUTORSKÝ ZÁKON Základní škola Bor 6. a 9. ročník – srovnání Mgr. Vladimír Dub.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Bezpečnost na internetu
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví První pomoc ve škole VY_32_INOVACE_19 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
FACEBOOK - anketa ( © 2010 Načítání…
Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.
Prosím nepodvádět a čestně odpovídat. Jinak podvádíš jenom sebe ! ! !
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_14 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.01 Název pro školu:
Informace a Internet Bohumil Bareš.
Jako kybergrooming se označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, Skype atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s.
Nebezpečí na internetu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vytvořme společně lepší internet.
HOAX Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Bezpečný internet Výpočetní technika.
TEST - JAK BEZPEČNĚ NA INTERNETU. : Pokud mě někdo požádá na chatu o sdělení adresy a telefonu A pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje B pošlu mu je,
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Bezpečnost na internetu
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
ZNAKY DĚLITELNOSTI.
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
BEZPEČNOST NA INTERNETU
Kyberšikana.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Popis Předmět: Informatika Ročník: 4. ZŠ praktické
Jak na bezpečný internet?
Bezpečnost na internetu
Happy Chickens Bezpečně na internetu.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
Jak na bezpečný internet?
ZŠ a MŠ Prostějov 4.A třída
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
1 Jak si zabezpečit profil na Facebooku. 2 Zabezpe č ení profilu na Facebooku Na Facebooku klikni na ikonku Účet (vpravo nahoře) a vyber si možnost Nastavení.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
E – synergie Seznam se bezpečně!
NA JEDNÉ LODI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Semafor pro chodce VY_32_INOVACE_5A_11
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Transkript prezentace:

Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19 Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19 Šablona číslo: VII. Sada číslo: 3. Pořadové číslo DUM:19. Autor: Mgr. Milan Žižka

Anotace: PowerPointová Prezentace, která formou testu vede žáky k zásadám bezpečného chování na internetu . Druh učebního materiálu: Výukový Typická věková skupina: 12 - 13 let Klíčová slova: Šikana, kyberšikana, komunikace na internetu

Nikdo nemá právo jakýmkoli způsobem ubližovat jiným Nikdo nemá právo jakýmkoli způsobem ubližovat jiným. Každý má právo se proti ubližování bránit. Stydět se má ÚTOČNÍK, nikoli napadený. Uživatelé internetových sociálních sítí (např. Facebook, MySpace nebo Libimseti) se často stávají obětí kyberšikany.

Zamysli se nad několika následujícími otázkami a vyber správnou odpověď. Výběr provedeš klepnutím na trojúhelník za odpovědí. Zaznamenej si barvu kytičky kterou získáš za odpověď. Kytičky sčítej podle barvy. (Hnědá, fialová, žlutá, červená, modrá a zelená.)

Když komunikuješ s neznámou osobou prostřednictvím počítače: Můžeš mu sdělovat své jméno, své osobní údaje, telefonní číslo, adresu, údaje o blízkých. J e chyba mu sdělovat osobní údaje, adresu, do které školy chodíš, údaje o blízkých. Budeš vystupovat například pod přezdívkou. Můžeš mu sdělit, kde bydlíš, můžeš mu napsat do které třídy a které školy chodíš apod., údaje o blízkých.

Pokud někdo má informace, fotky nebo ponižující fotomontáž (a ty nechceš, aby je viděli další lidé) a on ti napíše, že pokud neuděláš, co po tobě chce, zveřejní Tyto materiály, co uděláš? Budeš se snažit ho od tohoto úmyslu odradit, neřekneš to nikomu a budeš čekat, že vyhrůžku nesplní. Řekneš to svému dospělému kamarádovi, kamarádce. Řekneš to rodičům, nebo dospělému, ke kterému máš důvěru, uložíš si nebo vytiskneš emaily, SMSky, apod.

Když na internetu najdeš článek,fotky nebo fotomontáž, ve které někdo zesměšňuje tvého spolužáka, co uděláš? Pošleš to dál, aby “se pobavili“ také tvoji kamarádi. Nepošleš to dál a nikomu o tom neřekneš. Nepošleš to dál, protože by tvoje chování mohlo přispět k ubližování spolužákovi. Řekneš to kamarádovi, učiteli nebo rodičům.

V případě, že ti někdo trvale ubližuje například prostřednictvím internetu, budeš postupovat tak, že: Svěříš se příteli z internetu ze sociálních sítí. Požádáš ho aby přestal. Svěříš se rodičům, dospělému sourozenci nebo učiteli a změníš svou identitu.

Když tě někdo požádá, aby sis ho přidal k přátelům, a když uvedl svůj profil a fotku Budeš si jistý, že se jedná o pravdivý profil a jeho pravou fotku, můžeš mu důvěřovat. Pokud ho osobně neznáš budeš předpokládat, že jeho fotka a profil nemusí být pravé, ale k přátelům si ho můžeš přidat. Pokud ho osobně neznáš a nezná ho žádný z přátel, budeš předpokládat,že jeho fotka a profil nemusí být pravé a k přátelům ho nepřidáš, neboť by se tak mohl dostat i k informacím tvých přátel.

Požádá-li tě ten, s kým komunikuješ na internetu, o udržení komunikace – vztahu v tajnosti Vyhovíš mu a budeš držet komunikaci v tajnosti. Budeš od něho žádat vysvětlení. Přestaneš s ním raději komunikovat a změníš svou identitu, protože nemusí mít dobré úmysly.Svěříš se např.rodičům.

Odpovídal jsi celkem na šest otázek Pokud jsi za odpovědi získal kytičky červené, žluté a fialové nepouštěj se bez dalšího poučení do samostatné komunikace na internetu. Pokud jsi získal celkem šest modrých a zelených kytiček a pokud se tak vždy chováš při komunikaci na internetu, postupuješ bezpečně. Konec V prezentaci použito mat. Microsoft PowerPoint

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku

Za tuto odpověď si připočítej kytičku této barvy Na další otázku