Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
AUTOR: Mgr. Eva Cigániková NÁZEV: VY_32_INOVACE_OV,6_20_Miniúvod do lidských práv TEMA: PRÁVA DĚTÍ PŘI PRÁCI NA INTERNETU ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Výukový materiál: EUPŠ _OP VK_Cigániková_OV,6_20_Miniúvod do lidských práv Šablona: III/2 Sada: OV,6 Autor: Mgr. Eva Cigániková Vytvořeno: březen 2012 Ověřeno: – VI.třída Ročník: 6 Druh učebního materiálu: Prezentace Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská výchova Tematický okruh: MINIÚVOD DO LIDSKÝCH PRÁV Téma: Práva dětí při práci na internetu Anotace: S rozvojem vlivu internetu na život dětí vidím naprostou nutnost seznámit je s jejich právy při využívání tohoto média. A opět se pohybují v oblasti mohu a musím. Využít hodiny především k tomu, aby si žáci uvědomili, že internet není všemocný. Poznámky:

3 Práva dětí při práci na internetu

4 Desatero pravidel při internetu :
Nedávej nikomu adresu ani telefon! Neposílej nikomu po internetu svoji fotografii, nesděluj svůj věk! Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární y! Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl rodičům. Svěř se dospělému, pokud Tě něco vyděsí nebo přivede do rozpaků.

5 Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje: okamžitě opusť webovou stránku.
Udržuj heslo své internetové schránky v tajnosti, nesděluj ho ani kamarádovi! Neotevírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy! Opatrný internetový serfař je inteligentní serfař! Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!

6 Listina dětských práv na internetu
Mám právo nevyplňovat na internetu žádné formuláře a neodpovídat na otázky. Mám právo uchovávat veškeré informace o sobě v tajnosti. Mám právo se na internetu cítit bezpečně a být v bezpečí. Mám právo ignorovat y a zprávy od lidí, které neznám nebo kterým nevěřím. Mám právo vždy požádat rodiče nebo vychovatele o pomoc. Mám právo necítit se provinile, když se na obrazovce počítače objeví odporné věci. Mám právo nahlásit dospělým každého, kdo se na internetu chová divně. Mám právo, aby mne nikdo neobtěžoval a netrápil. Mám právo, aby mi lidé na internetu prokazovali respekt. Mám právo bádat, učit se a užívat si na internetu všechny dobré věci.


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín"

Podobné prezentace


Reklamy Google