Per pedes 2. červce 2008. Tak jsem si řekl, že bych si zase mohl trochu užít přírody. Asi ne na kole, ale i pěšmo. A tak se začínám připravovat, z intu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Po převozu do nemocnice lékař konstatoval smrt pacienta, ale to jsme tušili, už když jsme ho našli na třech místech v lese. Pachatel odcizil ze zásuvky.
Advertisements

Z železniční zastávky Dobratice p.Prašivou
Měření na mapách.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Pohled na svět dalekohledem
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
BOŘEŇ Česko.
AUTO : V obci Rybná nad Zdobnicí odbočit u motorestu (ukazatel Litice, nebo Česká Rybná), do obce Záchlumí. Zde u dřevěné kapličky (zvonice) obr.1 opustit.
- podstata, veličiny, jednotky
Minivýletek 10. červce Tak jsem si řekl, že si zajedu, zajdu (když se do lesa s vozidlem nesmí a je to dobře) podívat na památník na Franz Josefa.
O Veselé kravičce  Milce
Hradiště Oblast se nachází kousek od Nové Bystřice. Těsně před vesničkou Hradiště. Materiál jak jinak než žula. Zatím je zde 24 kousků a několik rozdělaných.
Světové strany SEVER ZÁPAD VÝCHOD
JÁ A MOJE ŽENA.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
Určení světových stran VY_32_INOVACE_12 Sada 4
Tvar a rozměry Země.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
(kulík) v obrazech vstupte Jedná se o několik snímků malé Jany Tauchmanové narozené v Brně. Fota jsou z období asi od 14. dne po narození do.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Cestování v zemích ze snu a krocení strašidel Úterý Vrážné.
Světlo - - podstata, lom, odraz
Evakuace na kole, cíl neznámý Start od radnice MČ Praha 13 Sluneční nám. – Nové Butovice.
Epedice Slovensk o Setkání s dravou zvěří Beskydských hor.
FIRMEN – CONSULTING… nVe Vaší firmě dojde v blízké době k několika důležitým změnám… nV následujících 3 lekcích se naučíte, jak tyto změny můžete snadněji.
Nápověda k nalezení místa projektu Úhonice I. a II. etapa
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Sčítálek.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DEN ZEMĚ 30. dubna 2013 II. A a II. B ZŠ a MŠ Raškovice.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
AUTOCAMP VÝR U obce Výrovice (cca 10 km severně od Znojma)
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
Výuková prezentace pro 4. ročník ZŠ, Přirodověda Jan Mayer.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Dopis od Boha.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Počasí, jak se říká, „že by psa do něj nevyhnal“. Tak jsme vyrazili na výlet. Kam? No přeci do Jindřichova Hradce v tomto vánočním období se.
Výletek II 18. června LP Tak, máme následují den po výletku I. a když už jsem v tom, tak si dáme další, přes Jarcovou. Chci si tam něco ověřit,
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
O máku a tak PowerPaint 2000, 800x600, zvuk Byla nebyla, jedna louka.
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
Vypracoval: Pavel Kohout Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka promenovaly, kdákaly,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Topografický náčrt 1. část VY_32_INOVACE_01 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Kaštanová mise 4.A ZŠ Rokycany Ul.Míru 64 Rokycany, (Mgr.Lucie Popovičová)
:38:44 Tohle by mohly být obrazy z jiné planety či pro sci-fi film. Ale ve skutečnosti to je úžasný fenomén vytvořený nehodou uprostřed.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Něco pro dobrou náladu !. Něco pro dobrou náladu !
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_31_Dvojice slov
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
D o z p n r.
VYSOKOVSKÁ HVĚZDA 2016.
Prezentace 2017 – 08 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
Moje prázdniny Markéta Školová.
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Dětské dopravní hřiště Liberec
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

per pedes 2. červce 2008

Tak jsem si řekl, že bych si zase mohl trochu užít přírody. Asi ne na kole, ale i pěšmo. A tak se začínám připravovat, z intu si stáhnu turistickou mapu a tisknu, černobíle. Doplním cesty, vrstevnice.. pastelkama. A vyráážím. Auto nechávám v Brankách a v 15,55 SEČ odcházím, procházím loukou a nořím se do lesa. A ejhle panenka Mária. Fotím, vycházím na zpevněnou cestu a po ní k východu.

Po chvilce docházím na křižovatku, takže toto je zleva cesta z Branek do Oznice vpravo. Je libo posedět? Odbočuji vpravo a pomalu stoupááám.

A co to, docházím do místa, na které jsem se díval shora, od zvětralého betonu. Studánka, jak jsem si původně myslel zde není, ale potůček a další panenka Maria. Fotím, vyškrábu se nahoru a fotím odspodu kámen, slezu a pokračuji dále po cestě, která shora nebyla vidět. Vycházím na cestu, po které jsem 17.6 jel od Polic, přetínám ji a pokračuji k jihu.

Začíná stoupání, tudy tedy chodili kdysik žáčci z Oznice do Branek do školy. Vidím pozůstatek valašké Emmy a pokračuji, vidím zbytek smaltovaných kamen, že by nějaký nosič už toho měl dost odhodil je?

Vystoupám a po několika desítkách metrů se otvírá pohled jižním směrem, paseky, chalupy …. Opět, již třetí panenka Maria po cestě, chvilku pobudu a dávám se zpět. Po cestě jsem potkal je jednoho cyklistu, les jinak lidupustý, ani hřibaři nejsou.

Tento pařez určitě už něco pamatuje, kdo kolem procházel.

Koněc filma