Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI TEMA: Josef Čapek ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Prezentace je určena pro žáky 2. - 3. ročníku. Žáci se seznamují se životem Josefa Čapka a knížkou o Pejskovi a kočičce. Obsahuje odkaz na video „O pyšné noční košilce“. ANOTACE

2 Josef Čapek  Malíř, spisovatel, fotograf  Nejprve pracoval společně s bratrem Karlem. Karel Čapek Josef Čapek

3  Josef Čapek napsal i knihy pro děti, Povídání o pejskovi a kočičce a Povídejme si děti.

4 Vzpomeneš si, kolik kapitol je v knížce O pejskovi a kočičce? Doplň název celé kapitoly. 1.O PEJSKOVI A KOČIČCE, JAK SI MYLI 2.JAK SI PEJSEK ROZTRHL 3.JAK TO BYLO NA VÁNOCE 4.O PEJSKOVI A KOČIČCE, JAK PSALI PSANÍ DĚVČATŮM DO 5.O PYŠNÉ NOČNÍ 6.O KLUCÍCH Z 7.JAK SI PEJSEK S KOČIČKOU DĚLALI K SVÁTKU 8.JAK NAŠLI PANENKU, KTERÁ TENCE 9.JAK HRÁLI DIVADLO A NA CO BYLO PODLAHU KAŤATA VÁNOCE NYMBURKA KOŠILCE DOMAŽLIC DORT PLAKALA MIKULÁŠE

5 A tak u nich v tom jejich bytě vypadalo všelijak. Něco udělali dobře a něco zas ne, a tak tam mívali někdy také trochu nepořádek. Přečti si úryvek z knížky a najdi správný název kapitoly. Jak tak šli, dešťovka se ze svého leknutí vzpamatovala. "Já přece nejsem žádný provázek, já jsem dešťovka," pomyslila si a začala se potichu z těch katí pomalu soukat ven. "To je pravda," řekl pejsek, "jakpak by ty dětičky k tomu přišly, aby měly o vánocích o nás nějaké špatné povídání? Pojď a poradíme tomu panu Čapkovi něco!" Opravdu, domeček nebyl nikde k nalezení. Všude jen sníh a sníh, tak vysoký, že pod ním žádný domeček vidět nebylo. O pejskovi a kočičce, jak psali psaní do Nymburka. Jak to bylo na Vánoce Jak si pejsek roztrhl kaťata. O pejskovi a kočičce, jak myli podlahu.

6 1. Jak se jmenovala panenka, kterou našli v trávě? 2. Do kterého města psali psaní? 3. Za radu od pana Čapka dostali kostky …… 4. Z čeho udělaly děti pejskovi a kočičce dost? 5. Co si pejsek vrazil do tlapičky? 6. Co odhodily děti do trávy? 7. Jaká byla barevná noční košilka? 8. Co si pejsek roztrhl? 9. Čím kočička zašila pejskovi kaťata? 10.Co upekli pejsek a kočička? Kdo je ilustrátorem knížky O pejskovi a kočičce? Josef Čapek Tajenka:

7 Řešení křížovky:

8 http://www.mubruntal.cz/VismoOnline_ActionScripts/Im age.ashx?id_org=1316&id_obrazky=61302 Zdroje: http://www.odaha.com/sites/default/files/josef- capek.jpg http://www.karelcapek.chytry.cz/images/capek.jpg http://www.artbos.cz/Fotografie/Zbozi/Original/poopak.jpg http://www.melcer.cz/img/books/images_big/93199.jpg http://www.youtube.com/watch?v=fX4OiPkdPvE Video:


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI."

Podobné prezentace


Reklamy Google